ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ

Μπράιτον - Λίβερπουλ 0-2: Τρένο οι κόκκινοι, 8η σερί νίκη και ξανά στο -3 από την Σίτι

Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ με την Λίβερπουλ κόντρα στην Μπράιτον | 12 Μαρτίου 2022
Ο Μοχάμεντ Σαλάχ πανηγυρίζει γκολ με την Λίβερπουλ κόντρα στην Μπράιτον | 12 Μαρτίου 2022 @2022 KIRSTY WIGGLESWORTH/AP IMAGES

Η Λίβερπουλ πέρασε νικηφόρα από το Amex Stadium επικρατώντας 2-0 της Μπράιτον και έφτασε τις οκτώ διαδοχικές επιτυχίες στην Premier League που την έφεραν στο -3 από την κορυφή και την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Σίτι.

Η καταδίωξη της Μάντσεστερ Σίτι από την πεισματάρα Λίβερπουλ συνεχίζεται. Η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ επιβλήθηκε 2-0 εκτός έδρας της Μπράιτον για την 29η αγωνιστική της Premier League και έφτασε τις οκτώ διαδοχικές νίκες στο πρωτάθλημα, γεγονός που τη διατηρεί σε τροχιά κορυφής αφού μείωσε στους τρεις πόντους την απόστασή της από την ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα.

Οι Λουίς Ντίας (19') και Μοχάμεντ Σαλάχ (61' πεν.) ήταν οι σκόρερ για την ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ, με τον Αιγύπτιο φορ να πετυχαίνει μάλιστα το γκολ Νο 2.000 για την ομάδα του στην Premier League και να γίνεται ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ με 20+ γκολ στο πρωτάθλημα σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν (32 το 2017-18, 22 το 2018-19, 22 το 2020-21 και 20 ήδη φέτος).

Το ματς

Η Μπράιτον μπήκε φουριόζα στο ματς και στο πρώτο 10λεπτο είχε ήδη τρεις τελικές προσπάθειες (2 σουτ και 1 κεφαλιά), όμως η ορμή της καταλάγιασε γρήγορα, με την Λίβερπουλ να μην αργεί να βρει τα πατήματά της και στην πρώτη μεγάλη φάση της στο παιχνίδι να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα.

Αυτή ήρθε στο 19ο λεπτό, όταν ο Μάτιπ έβγαλε εξαιρετική μπαλιά από τα δεξιά και ο Ντίας πετάχτηκε στην πλάτη της άμυνας της Μπράιτον, για να προλάβει τον Σάντσεθ στην έξοδο και να γράψει το 0-1 με κεφαλιά από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Αυτό ήταν το δεύτερο γκολ του με τους ρεντς, με τον Κολομβιανό να σωριάζεται μάλιστα στο έδαφος από χτύπημα του Σάντσεθ πάνω στην έξοδο (τον βρήκε με το χέρι στο κεφάλι και με το πόδι στο στήθος) και τον Ισπανό να είναι τυχερός που έμεινε στο παιχνίδι με το υπέρ το δέον δυνατό μαρκάρισμά του που μπήκε στο μικροσκόπιο του VAR.

Η συνέχεια στο πρώτο μέρος βρήκε την Λίβερπουλ να είναι η απόλυτη κυρίαρχος και όχι μόνο να μην απειλείται στο ελάχιστο αλλά να ψάχνει και δεύτερο γκολ με αξιώσεις, με τη μεγαλύτερη στιγμή της σε αυτό το διάστημα να έρχεται στο 43' από υπέροχη ατομική ενέργεια του Σαλάχ και πλασέ που σταμάτησε στο σώμα του Σάντσεθ.

Το δεύτερο μέρος βρήκε τους φιλοξενούμενους να μπαίνουν αποφασιστικά για να βρουν το δεύτερο γκολ και να καθαρίσουν το παιχνίδι και αυτό δεν άργησε να έρθει. Ο Μοχάμεντ Σαλάχ είχε σουτ στο δοκάρι στο 57' και άστοχο σουτ στο 58', όμως στην τρίτη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε δεν λάθεψε.

Από σουτ του Κεϊτά που σταμάτησε στο χέρι του Μπισούμα στο 59' η Λίβερπουλ κέρδισε πέναλτι και ο Αιγύπτιος έκανε το 2-0 από την βούλα μέσα σε αποθέωση (ήταν το γκολ Νο 2.000 για τους κόκκινους από το 1992-93 και μετά), αφού έγινε ο πρώτος παίκτης στην ιστορία της Λίβερπουλ με 20+ γκολ στην Premier League σε τέσσερις διαφορετικές σεζόν και μόλις ο τρίτος που έφτασε τα 50 εκτός έδρας γκολ στο πρωτάθλημα μετά από τους Όουεν (55) και Τζέραρντ (51).

Λίγα λεπτά αργότερα ο Σαλάχ αισθάνθηκε ενοχλήσεις και χρειάστηκε να δώσει τη θέση του στον Ζότα, με τους κόκκινους να έχουν πάντως την ασφάλεια του 2-0 και να μην κινδυνεύουν, με την αμυντική τους λειτουργία να είναι υποδειγματική και να δυσκολεύει αφάνταστα τους παίκτες της Μπράιτον να βρουν κενούς χώρους για να δράσουν.

Χρειάστηκε να μπει το 89' για να απειληθεί ξανά η ομάδα του Κλοπ, με τον Άλισον να κάνει όμως εκπληκτική επέμβαση σε προσπάθεια του Γουέλμπεκ, με τον Ντίας από την πλευρά του να είναι ο χαμένος σε τετ α τετ του με τον Σάντσεθ στο ίδιο λεπτό και το 2-0 για την Λίβερπουλ να μένει αναπόφευκτα ως το φινάλε ανεβάζοντας ακόμα περισσότερο την αγωνία όσον αφορά στην κούρσα του τίτλου.

ΜΠΡΑΪΤΟΝ: Σάντσεθ, Φέλτμαν, Ντανκ, Κουκουρέγια, Λάμπτεϊ, Αλσάτε (46' Λαλάνα (53' Γκρος)), Μπισούμα (66' Γουλμπεκ), ΜακΆλιστερ, Μαρτς, Μοπέ, Τροσάρ

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Μάτιπ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Χέντερσον (86' Μίλνερ), Φαμπίνιο, Κεϊτά (65' Τιάγκο), Σαλάχ (65' Ζότα), Μανέ, Ντίας

Τα αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Premier League:

Το πρόγραμμα της 30ής αγωνιστικής

TAGS ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΑΓΓΛΙΑ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ