ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μπουρκίνα Φάσο - Σενεγάλη 1-3: Τρία γκολ στο τέλος και πρόκριση στον τελικό

Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αχμαντού Αχιτζό", Γιαουντέ | Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Σενεγάλης πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αχμαντού Αχιτζό", Γιαουντέ | Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 SUNDAY ALAMBA/ASSOCIATED PRESS

Η Σενεγάλη είναι η πρώτη φιναλίστ του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021, ύστερα από τη νίκη της με 3-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο, σε έναν αγώνα όπου όλα τα γκολ σημειώθηκαν μετά το 70'.

Η Σενεγάλη πήρε το πρώτο "εισιτήριο" για τον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021. Το 3-1 επί της Μπουρκίνα Φάσο ήρθε ύστερα από ένα συναρπαστικό ημιτελικό στο "Αχμαντού Αχιτζό" της Γιαουντέ, με όλα τα γκολ να σημειώνονται στο τελευταίο 20λεπτο του αγώνα.

Το παιχνίδι ήταν πολύ δυνατό, με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα και αμφισβητούμενες φάσεις. Σε μία τέτοια στο 36', έπειτα από σύγκρουση του Σεϊκού Κουγιατέ με τον Ερβέ Κοφί, ο διαιτητής είδε το video και διαπίστωσε ότι ο τερματοφύλακας της Μπουρκίνα Φάσο πρώτα έδιωξε και μετά χτύπησε τον αντίπαλο. Παρ' όλα αυτά, ο Κοφί αντικαταστάθηκε λόγω άσχημης πτώσης στο έδαφος. Στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, ο διαιτητής πήρε πίσω ένα πέναλτι που καταλόγισε υπέρ της Σενεγάλης για χέρι του Έντμοντ Ταπσόμπα, ρίχνοντας λάδι στη φωτιά του αγώνα.

Η Σενεγάλη άρχισε να γίνεται ακόμα πιο επιθετική στο 2ο ημίχρονο και στο 70' βρήκε το γκολ με τον Αμπντού Ντιαλό, έπειτα από κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Σαντιό Μανέ έκλεψε κι έβγαλε ασίστ στον Σεΐκ Ντιένγκ για να κάνει το 2-0 από κοντά. Οι παίκτες του Αλιού Σισέ θεώρησαν ότι όλα τελείωσαν και ο Ιμπραχίμ Τουρέ το εκμεταλλεύτηκε για να μειώσει στο 82'.

Όλα έδειχναν ότι οδεύουμε σε φινάλε για γερά νεύρα, όμως ένα τραγικό λάθος δύο αμυντικών της Μπουρκίνα Φάσο έδωσε την ευκαιρία στον Μανέ να γράψει το 3-1 στην αντεπίθεση στο 87' και να στείλει την ομάδα του για δεύτερη σερί χρονιά και τρίτη συνολικά στον τελικό, αναζητώντας το πρώτο τρόπαιο. Αντίπαλός της στον αγώνα της Κυριακής ο νικητής του αυριανού ημιτελικού (21:00, live από το SPORT24) μεταξύ Καμερούν και Αιγύπτου.

Για τους νικητές, ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού πέρασε στον αγώνα στις καθυστερήσεις και πρόλαβε να δεχθεί κίτρινη κάρτα, ενώ ο Ισμαϊλά Ουεντραογκό του ΠΑΟΚ Β' έμεινε στον πάγκο των ηττημένων.

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Κοφί (36' Φ. Ουεντραογκό), Ι. Καμπορέ, Ε. Ταπσόμπα, Νταγιό, Γιαγκό, Τουρέ, Σανγκαρέ, Γκιρά (81' Τζ. Ουαταρά), Μπαντέ (81' Α. Ταπσόμπα), Μπ. Τραορέ, Μπαγιαλά (60' Σανογκό)

ΣΕΝΕΓΑΛΗ: Ε. Μεντί, Μπ. Σαρ, Κουλιμπαλί, Α. Ντιαλό, Σις, Κουγιατέ (65' Γκέιγ), Ν. Μεντί (90+2' Σισέ), Μπ. Ντιένγκ (76' Π. Σαρ), Ι. Γκέιγ, Μανέ, Ντιεντιού (65' Ι. Σαρ)

Τα αποτελέσματα των ημιτελικών

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ