ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ

Μπουρκίνα Φάσο - Καμερούν 3-3, 3-5 πέν.: Ανατροπή αλά Πόλη από τρία γκολ κάτω και 3η θέση

Οι παίκτες του Καμερούν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τον μικρό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αχμάντου Αχίτζο", Γιαουντέ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες του Καμερούν πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπουρκίνα Φάσο για τον μικρό τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021 στο "Αχμάντου Αχίτζο", Γιαουντέ | Σάββατο 5 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 THEMBA HADEBE/ASSOCIATED PRESS

Το Καμερούν έχανε με τρία γκολ στο 70', ισοφάρισε και οδήγησε τον μικρό τελικό στα πέναλτι, όπου υπέταξε την Μπουρκίνα Φάσο και τερμάτισε στην 3η θέση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής 2021.

Η Μπουρκίνα Φάσο ήταν μπροστά με τρία γκολ μόλις 20 λεπτά πριν από τη λήξη του μικρού τελικού στο Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2021, όμως το Καμερούν ισοφάρισε σε 3-3, οδήγησε το παιχνίδι στα πέναλτι κι εκεί πήρε τη νίκη με 5-3.

Ο Βενσάν Αμπουμπακάρ με δύο γκολ ήταν ο ήρωας των διοργανωτών, ενώ ο τερματοφύλακας Φαρίντ Ουεντραογκό ο μοιραίος για τους ηττημένους.

Οι "μπουρκινάμπε", που αγωνίστηκαν με βασικό τον Ισμαϊλά Ουεντραογκό του ΠΑΟΚ Β', βρέθηκαν να προηγούνται κόντρα στη ροή του αγώνα με τον Στιβ Γιανγκό στο 24' και στο τέλος του 1ου ημιχρόνου, σε μια σέντρα του Ισά Καμπορέ από δεξιά, ο Αντρέ Ονανά δεν υπολόγισε καλά κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του.

Η ψυχρολουσία συνεχίστηκε για τους Καμερουνέζους (που παρατάχθηκαν με αρκετούς αναπληρωματικούς και τον Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού στο βασικό σχήμα), αφού με την έναρξη του 2ου μέρους ο Τζιμπρίλ Ουαταρά εκμεταλλεύτηκε υπέροχη ασίστ του Μπερτράν Τραορέ για να γράψει το 3-0.

Όλα έδειχναν ότι το παιχνίδι είχε τελειώσει, όμως ο Τόνι Κονσεϊσάο δεν είχε πει την τελευταία λέξη. Στην ανάπαυλα είχε ρίξει στον αγώνα τον Βενσάν Αμπουμπακάρ και στη συνέχεια έριξε τον Καρλ Τοκό Εκαμπί, ενώ κράτησε στο παιχνίδι τον Στεφέν Μπαοκέν.

Ο τελευταίος άρχισε την αντεπίθεση, με το γκολ που πέτυχε στο στο 71'. Ο Φαρίντ Ουεντραογκό έκανε μία σπουδαία επέμβαση στη συνέχεια, όμως δεν συνέχισε σε αυτό το επίπεδο. Δύο τραγικά λάθη έδωσαν την ευκαιρία στον Αμπουμπακάρ να σκοράρει σχεδόν σε κενή εστία στα τελευταία λεπτά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο τερματοφύλακας της Μπουρκίνα Φάσο έφυγε τραυματίας και ο Αμπουμπακάρ Σαγουαντογκό κλήθηκε να κάνει το αδιανόητο στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Ονανά απέκρουσε την προσπάθεια του Ιμπραχίμ Τουρέ, ο Πιερ Κούντε σκόραρε με τη βοήθεια του οριζοντίου δοκαριού και ο Αμπρουάζ Ογιονγκό στο τέλος έδωσε τη νίκη στα "αδάμαστα λιοντάρια".

ΜΠΟΥΡΚΙΝΑ ΦΑΣΟ: Φ. Ουεντραογκό (90+4' Σαγουαντογκό), Ι. Καμπορέ, Σ. Ουαταρά, Ε. Ταπσόμπα, Γιαγκό, Τουρέ, Ι. Ουεντραογκό, Μπ. Τραορέ (87' Μπαντέ), Σανγκαρέ, Α. Ταπσόμπα (87' Ε. Τραορέ), Τζ. Ουαταρά (90+4' Κονατέ)

ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Α. Ονανά, Εμπαϊζό, Ονγκενέ, Μουκουντί, Ογιονγκό, Ζ. Ονανά, Ουμ Γκουέτ (46' Αμπουμπακάρ), Μπασογκόγκ (54' Τοκό Εκαμπί), Κούντε, Γκαναγκό (46' Ενγκαμαλό), Μπαοκέν

TAGS ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ ΑΦΡΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ