ΛΙΟΝ

Λιόν: Ανέλαβε ο Μπος

Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Πέτερ Μπος, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Γκλάντμπαχ για την Bundesliga 2020-2021 στο "Μπορούσια Παρκ", Μενχεγκλάντμπαχ | Σάββατο 6 Μαρτίου 2021
Ο προπονητής της Λεβερκούζεν, Πέτερ Μπος, σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με την Γκλάντμπαχ για την Bundesliga 2020-2021 στο "Μπορούσια Παρκ", Μενχεγκλάντμπαχ | Σάββατο 6 Μαρτίου 2021 © 2021 MARTIN MEISSNER/ASSOCIATED PRESS

Ο Πέτερ Μπος είναι ο νέος προπονητής της Λιόν, όπως ανακοίνωσε ο σύλλογος το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Πέτερ Μπος ανέλαβε και τυπικά τη Λιόν. Ο Ολλανδός τεχνικός έδωσε τα χέρια με τους "γκον" για συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2023 και υπέγραψε το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο 57χρονος διαδέχεται τον Ρουντί Γκαρσιά, ο οποίος έπειτα από 1,5 χρόνο στο σύλλογο αποχώρησε, αφού δεν κατάφερε να τον οδηγήσει στο Champions League της νέας σεζόν, έστω κι αν βρισκόταν στην κούρσα του τίτλου μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές της Ligue 1.

Η Λιόν θα είναι η 9η ομάδα που προπονεί ο Μπος, με τελευταία να είναι η Λεβερκούζεν, από την οποία απολύθηκε μεσούσης της τρέχουσας σεζόν. Η πρώτη ομάδα ήταν η ΑΧΟΦ της πατρίδας του το 2000, ένα χρόνο αφότου σταμάτησε την καριέρα ως ποδοσφαιριστής. Ακολούθησε η Ντε Χράαφσχαπ, η Χέρακλες κι ένα διάλειμμα 4 ετών για να αναλάβει τεχνικός διευθυντής της Φέγενορντ. Στη συνέχεια επέστρεψε στη Χέρακλες και το 2013 βρέθηκε στη Φιτέσε.

Τον Ιανουάριο του 2016 βγήκε για πρώτη φορά απ' τα σύνορα για να αναλάβει τη Μακάμπι Τελ Αβίβ, αλλά το καλοκαίρι επέστρεψε για τον Άγιαξ, τον οποίο οδήγησε στον τελικό του Europa League. Το καλοκαίρι του 2017 ανέλαβε την Ντόρτμουντ αλλά απολύθηκε στη μισή σεζόν και τον Δεκέμβριο του 2018 πήγε στη Λεβερκούζεν.

TAGS ΛΙΟΝ ΓΑΛΛΙΑ LIGUE 1 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ