ΑΓΓΛΙΑ

Μπόρνμουθ - Νότιγχαμ 1-0: Επιστροφή στην Premier League με έσοδα 193.000.000 ευρώ

Jaidon Anthony of AFC Bournemouth celebrates after scoring a goal to make it 1-1 during the Sky Bet Championship match between Derby County and Bournemouth at the Pride Park, Derby on Sunday 21st November 2021.  (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
Jaidon Anthony of AFC Bournemouth celebrates after scoring a goal to make it 1-1 during the Sky Bet Championship match between Derby County and Bournemouth at the Pride Park, Derby on Sunday 21st November 2021. (Photo by Jon Hobley/MI News/NurPhoto) (Photo by MI News / NurPhoto / NurPhoto via AFP) PHOTO BY MI NEWS / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Η Μπόρνμουθ πήρε το ντέρμπι ανόδου από την Championship και με το 1-0 επί της Νότιγχαμ στο "Βαϊτάλιτι" εξασφάλισε την επιστροφή της στην Premier League έπειτα από δύο χρόνια απουσίας. Στα playoffs η Φόρεστ.

Η Μπόρνμουθ ήταν η μεγαλύτερη νικήτρια στο ντέρμπι ανόδου από την Championship. Η ομάδα του Σκοτ Πάρκερ επικράτησε με 1-0 της Νότιγχαμ χάρη σε γκολ του Κίφερ Μουρ επτά λεπτά πριν από το τέλος και επέστρεψε στην Premier League.

Δύο χρόνια έπειτα από τον υποβιβασμό της, επιστρέφει στα "μεγάλα σαλόνια" και ακολουθώντας τη Φούλαμ, εξασφάλισε μεταξύ άλλων μίνιμουμ 193.000.000 ευρώ σε βάθος τριετίας, με τη Φόρεστ να συνεχίζει στα playoffs ανόδου για το 3ο και τελευταίο "εισιτήριο".

Οι γηπεδούχοι παρουσιάστηκαν πιο αποφασιστικοί στο 1ο ημίχρονο και πήραν την μπάλα στα πόδια τους, προσπαθώντας να δημιουργήσουν. Ο Μπράις Σαμπά χρειάστηκε σε δύο περιπτώσεις, όμως οι καλύτερες στιγμές ήταν για τους φιλοξενούμενους. Στο 10ο λεπτό ο Σαμ Σάριτζ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι και στο 34' ο Μπρέναν Τζόνσον σούταρε από καλή θέση μέσα από την περιοχή, όμως ο Τζόρνταν Ζεμούρα απέκρουσε με τάκλιν πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή του γκολ.

Στο 41ο λεπτό, η Φόρεστ είχε τη μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Σάριτζ ανετράπη από τον αντίπαλο τερματοφύλακα. Το πέναλτι δεν δόθηκε ποτέ, καθώς ο βοηθός έδωσε οφσάιντ. Τα ριπλέι δεν δικαίωσαν την απόφασή του, όμως η απουσία VAR στέρησε από τη Νότιγχαμ τον καταλογισμό του πέναλτι.

Στο 2ο ημίχρονο, η Μπόρνμουθ μετέτρεψε τον αγώνα σε μονόλογο και έχασε αρκετές ευκαιρίες. Ο Σαμπά εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα και οι τραυματισμοί παικτών και των δύο ομάδων που διέκοπταν τη ροή του έδωσαν κάποιες ανάσες.

Η Μπόρνμουθ παρέμεινε με το πόδι στο γκάζι και δικαιώθηκε. Μία κομπίνα σε εκτέλεση φάουλ στο 83' έφερε τον Μουρ σε θέση βολής μέσα από την περιοχή και ο Ουαλός με δυνατό σουτ έκανε το 1-0. Το γκολ αυτό αποδείχθηκε "χρυσό" για την Μπόρνμουθ, η οποία τερματίζει 2η στη βαθμολογία, μία αγωνιστική πριν από το τέλος, στέλνοντας οριστικά τη Νότιγχαμ στα playoffs.

ΜΠΟΡΝΜΟΥΘ: Τράβερς, Σμιθ, Φίλιπς, Κέλι, Ζεμούρα, Λέρμα (60' Μουρ), Κουκ, Κρίστι (88' Πίρσον), Μπίλινγκ, Άντονι (88' Μέφαμ), Σολάνκε

ΝΟΤΙΓΧΑΜ: Σαμπά, Γουόραλ, Κουκ (86' Λόλεϊ), Μακένα, Σπενς, Γέιτς, Γκάρνερ, Κόλμπακ (86' Λαρέα), Ζινκεράγκελ (85' Μάιτεν), Τζόνσον, Σάριτζ

TAGS ΑΓΓΛΙΑ ΝΟΤΙΓΧΑΜ PREMIER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ