ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ

Μπονούτσι: "Δεν θα εκτελέσω εγώ πέναλτι με τη Βόρεια Ιρλανδία, εκείνη τη στιγμή θα αποφασίσουμε"

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία σε ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021
Ο Λεονάρντο Μπονούτσι με τη φανέλα της εθνικής Ιταλίας απέναντι στην Βουλγαρία σε ματς για τα προκριματικά του Μουντιάλ του 2022 | 2 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 LUCA BRUNO/AP IMAGES

Ο Λεονάρντο Μπονούτσι τόνισε πως όλοι στην Ιταλία οφείλουν να ξεχάσουν ό,τι έγινε με την Ελβετία και να είναι συγκεντρωμένοι στον τελικό με την Βόρεια Ιρλανδία, ξεκαθαρίζοντας πως δεν θα αναλάβει εκείνος την ευθύνη αν κερδίσουν πέναλτι οι ατζούρι.

Το 1-1 που έφερε η Ιταλία με την Ελβετία στο Ολίμπικο της Ρώμης το βράδυ της Παρασκευής άφησε ανοιχτούς λογαριασμούς μεταξύ των δύο ομάδων στη μάχη της απευθείας πρόκρισης στα τελικά του Μουντιάλ, με την πρωταθλήτρια Ευρώπης να έχει το +2 στη διαφορά τερμάτων αλλά να καλείται αρχικά να πάρει το τρίποντο στην έδρα της Βόρειας Ιρλανδίας και αφετέρου να κερδίσει με όσο το δυνατόν περισσότερα γκολ για να έχει ήσυχο το κεφάλι της.

"Θα πρέπει να είναι η Ιταλία που είδαμε στα προκριματικά και στα τελικά του Euro 2020. Θα πρέπει φέρουμε στο σπίτι μας το θετικό αποτέλεσμα ξεχνώντας το πρόσφατο παρελθόν.

Το ότι είμαστε πρωταθλητές Ευρώπης δεν μας δίνει αυτόματα το δικαίωμα στη νίκη, θα πρέπει να αφήσουμε στην άκρη την ισοπαλία με την Ελβετία και να είμαστε συγκεντρωμένοι στο ματς της Δευτέρας", δήλωσε αρχικά στη συνέντευξη Τύπου της Κυριακής ο στόπερ της Γιουβέντους, για να αναφερθεί στη συνέχεια στο φλέγον ζήτημα που απασχολεί αυτή τη στιγμή το στρατόπεδο της σκουάντρα ατζούρα.

Αυτό δεν είναι άλλο από το ποιος θα αναλάβει το επόμενο χτύπημα πέναλτι μετά από τα τρία σερί άστοχα που έχει ο Ζορζίνιο, με τον Μπονούτσι να υπερασπίζεται τον συμπαίκτη του στην εθνική ομάδα και να ξεκαθαρίζει πως όταν έρθει η στιγμή, τότε θα αποφασίσουν ποιος θα αναλάβει.

"Εάν θα χτυπήσω εγώ το επόμενο πέναλτι; Η πρώτη μου σκέψη τις προάλλες ήταν να αγκαλιάσω τον Ζορζίνιο, ένα λάθος μπορεί να συμβεί στον οποιονδήποτε.

Συνεπώς δεν θα εκτελέσω εγώ πέναλτι την Δευτέρα αν το κερδίσουμε, θα αποφασίσουμε όταν έρθει εκείνη η στιγμή. Προς το παρόν έχουμε αποφασίσει να αφήσουμε τα πράγματα όπως έχουν".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΙΤΑΛΙΑΣ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ