ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ

Μπόκα - Ρίβερ 0-2: Έσπασε η κατάρα πέντε ετών στο "Μπομπονέρα"

Ο Ένσο Πέρες της Ρίβερ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπόκα για το Copa de la Liga 2023 στο "Μπομπονέρα", Μπουένος Άιρες | Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023
Ο Ένσο Πέρες της Ρίβερ πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Μπόκα για το Copa de la Liga 2023 στο "Μπομπονέρα", Μπουένος Άιρες | Κυριακή 1 Οκτωβρίου 2023 © 2023/GUSTAVO GARELLO/AP IMAGES

Η Ρίβερ ήταν η μεγάλη κερδισμένη στο Superclásico του Copa de la Liga, αφού με 2-0 πήρε πολύτιμους βαθμούς στο κυνήγι των νοκ άουτ κι έσπασε κατάρα πέντε ετών δίχως νίκη στο "Μπομπονέρα".

Πέντε χρόνια ήταν πολλά γι' αυτήν τη Ρίβερ Πλέιτ. Από τον Σεπτέμβριο του 2018 είχαν να μαζευτούν οι παίκτες των "εκατομμυριούχων" στο κέντρο του "Μπομπονέρα" και να πανηγυρίσουν έξαλλα νίκη επί της Μπόκα και το έκαναν τον Οκτώβριο του 2023, για το Copa de la Liga, ύστερα από το 2-0.

Οι φιλοξενούμενοι ήταν ανώτεροι στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, απέναντι σε μία Μπόκα που δεν βελτιώθηκε ούτε όταν το απαίτησαν οι περιστάσεις σε ένα τέτοιο ντέρμπι και με την πρόκρισή της στα νοκ άουτ του θεσμού να τίθεται εν αμφιβόλω.

Η ομάδα του Μαρτίν Ντεμιτσέλις είχε τις καλύτερες ευκαιρίες και στο 41' βρήκε το πρώτο γκολ με τον Σαλομόν Ροντόν, βάζοντας δύσκολα στην Μπόκα.

Ο Χόρχε Αλμιρόν έκανε τριπλή αλλαγή στην ανάπαυλα, όμως η πιο κομβική εξ αυτών ήταν η πέμπτη και τελευταία του, αφού μέχρι το 70' και την είσοδο του Έντινσον Καβάνι, η Μπόκα δεν απείλησε για την ισοφάριση.

Ο Ουρουγουανός επιθετικός ήταν αυτός που αναστάτωσε την άμυνα της Ρίβερ και μάλιστα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, όμως το γκολ δεν μέτρησε για οριακό οφσάιντ.

Στο τέλος του αγώνα, οι αντεπιθέσεις της Ρίβερ εγκυμονούσαν διαρκώς κινδύνους και σε μία εξ αυτών ο Ένσο Ντίας διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

  • ΜΠΟΚΑ: Ρομέρο, Μπλοντέλ (46' Μπάρκο), Βαλντές, Βαλεντίνι, Σαράτσι (70' Καβάνι), Καμπουσάνο (70' Σεμπάγιος), Μπουγιάουντε (46' Ε. Φερνάντες), Βέιγκαντ, Ραμίρες (46' Μεντίνα), Χάνσον, Μπενεντέτο
  • ΡΙΒΕΡ: Αρμάνι, Ερέρα, Γκονσάλες, Π. Ντίας, Κάσκο (63' Ε. Ντίας), Πέρες (83' Μαρτίνες), Ντε λα Κρους, Φερνάντες (62' Αλιέντρο), Λανσίνι (83' Φούνες Μόρι), Μπάρκο, Ροντόν (63' Κολίντιο)
TAGS ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΟΚΑ ΤΖΟΥΝΙΟΡΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ