ΠΑΟΚ

Μποέμιανς - ΠΑΟΚ 2-1: Πιο έτοιμοι οι Ιρλανδοί, ο Ολιβέιρα γλίτωσε τον δικέφαλο από τα χειρότερα

Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ολιβέιρα επί της Μποέμιανς | 3 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες του ΠΑΟΚ πανηγυρίζουν το γκολ του Ολιβέιρα επί της Μποέμιανς | 3 Αυγούστου 2021 IN TIME

Η Μποέμιανς επικράτησε του ΠΑΟΚ 2-1 εκμεταλλευόμενη την ετοιμότητα της και τα "δώρα" της άμυνας του "δικεφάλου" που έμεινε ζωντανός ενόψει της ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη (12/8) με το γκολ του Ολιβέιρα.

Δύσκολο έργο θα έχει στην ρεβάνς της Τούμπας την Πέμπτη (12/8) ο ΠΑΟΚ μετά την εκτός έδρας ήττα του με 2-1 από τη Μποέμιανς το βράδυ της Τρίτης (3/8) στην Ιρλανδία. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν το επίπεδο ετοιμότητας τους αλλά και τα "δώρα" της αμυνας του ΠΑΟΚ και του Πασχαλάκη για να φτάσουν σε δύο γκολ χωρίς απάντηση.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έμεινε "ζωντανή" στην υπόθεση πρόκριση μετά το γκολ του Ολιβέιρα στο 77', το παρθενικό τέρμα του Πορτογάλου, ενώ μπορούσε να φτάσει στην ισοφάριση στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης με τον Σβιντέρσκι να σπαταλά τεράστια ευκαιρία για το 2-2.

Η Μποέμιανς όπως είπαμε έδειξε πανέτοιμη, είχε ρυθμό και αφού είδε και τον ΠΑΟΚ να κάνει το ένα λάθος μετά το άλλο πήρε προβάδισμα στο σκορ, έψαξε και για ένα δεύτερο τέρμα ενώ δεν είδε τον αντίπαλο να την απειλεί ουσιαστικά. Οι Ιρλανδοί στην έναρξη του δεύτερου μέρους έφτασαν και σε ένα ακόμη γκολ και ο ΠΑΟΚ έγινε καλύτερος μετά τις αλλαγές που έκανε ο Λουτσέσκου στο 60' αλλά και την άνοδο του Σβαμπ.

Ο Δικέφαλος κατάφερε να απειλήσει, να φτιάξει φάσεις, να πετύχει ένα γκολ και να έχει τις ευκαιρίες και για την ισοφάριση η οποία όμως δεν ήρθε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή της αναμέτρησης.

Καλύτερα ο ΠΑΟΚ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επέλεξε να ξεκινήσει την ομάδα του με τον Πασχάλακη κάτω από τα γκολπόστ, τους Ροντρίγκο - Βιεϊρίνια στο δεξί και αριστερό άκρο της άμυνας ενώ οι Βαρέλα και Μιχαηλίδης ήταν οι δύο στόπερ. Στη μεσαία γραμμή έπαιξε ο Σβαμπ έχοντας δίπλα του τον Εσίτι ενώ η τριάδα πίσω από τον φορ αποτελούνταν από τους Ζίβκοβιτς, Καγκάβα και Ελ Καντουρί και στην επίθεση ήταν ο Ολιβέιρα.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο 3' είχαν μια εξαιρετική ευκαιρία για να ανοίξουν το σκορ αλλά το πλασέ του Ζίβκοβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής έφυγε έξω. Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να έχει την υπεροχή και να προσπαθεί να απειλήσει με στόχο να πετύχει ένα γρήγορο γκολ αλλά δεν τα κατάφερε στο πρώτο δεκάλεπτο.

Οι Ιρλανδοί ανέβασαν την απόδοση τους με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών αγώνα και άρχισαν να παίρνουν μέτρα στο γήπεδο. Οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν δύο λάθη της άμυνας του ΠΑΟΚ και πάτησαν περιοχή προειδοποιώντας ουσιαστικά την ομάδα της Θεσσαλονίκης για αυτό που ερχόταν.

Στο 23' σε μια βαθιά μπαλιά προς τα δεξιά ο Μιχαηλίδης δεν πήγε δυνατά στη φάση με τον Κέλι να του παίρνει τη μπάλα μπήκε στην περιοχή από τα δεξιά και γύρισε προς τον Κουτ τον οποίο δεν πρόλαβε ο Βιεϊρίνια που έλειπε από τη θέση του με τον παίκτη της Μποέμιανς να σκοράρει για το 1-0.

Το τέρμα που πέτυχε η Μποέμιανς έδωσε "φτερά" στα πόδια των Ιρλανδών που ήταν καλύτεροι, προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν το μομέντουμ και να πετύχουν ένα δεύτερο τέρμα χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη ο ΠΑΟΚ έδειχνε να μην μπορεί να αντιδράσει, τουλάχιστον στα πρώτα λεπτα από τη στιγμή που δέχτηκε το γκολ και δεν έφτιαξε κλασικές ευκαιρίες μέχρι τη λήξη του ημιχρόνου.

Το πρώτο 45λεπτο έκλεισε με την Μποέμιας να έχει την υπεροχή στο παιχνίδι και να προσπαθεί μέσα από καλή κυκλοφορία και καλές εναλλαγές της μπάλας να προσπαθεί να φτάσει σε ένα δεύτερο τέρμα χωρίς αποτέλεσμα.

Απείλησε ο ΠΑΟΚ, σκόραρε η Μποέμιανς

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο χωρίς αλλαγές με τον ΠΑΟΚ να χάνει τεράστια ευκαιρία να ισοφαρίσει στο 47' όταν έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά ο Τάλμποτ με εκπληκτική επέμβαση απομάκρυνε τη μπάλα και εν συνεχεία ο Καγκάβα δεν μπόρεσε με κεφαλιά να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα.

Η Μποέμιανς σκόραρε στην πρώτη φάση της στο δεύτερο μέρος μετά από ολέθριο λάθος του Πασχαλάκη. Σε κόρνερ από τα αριστερά που έγινε με πάσα προς τον Κουτ ο επιθετικός των γηπεδούχων επιχείρησε ένα μακρινό σουτ το οποίο "τρύπησε" τα χέρια του Πασχαλάκη για το 2-0.

Στο 63' ο Λουτσέσκου έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές με τους Τζόλη, Μπίσεσβαρ, Κούρτιτς να μπαίνουν στο παιχνίδι αντί των Ελ Καντουρί, Καγκάβα και Εσίτι. Ο ΠΑΟΚ άρχισε να ανεβάζει την πίεση του και να ψάχνει την μείωση του σκορ αρχικά.

Το γκολ που έψαχνε η ομάδα της Θεσσαλονίκης ήρθε στο 78'. Ο Σβαμπ έκανε πανέμορφη σέντρα με το αριστερό με τον Ολιβέιρα να παίρνει την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι και έκανε το 2-1.

Ένα λεπτό αργότερα ο Πορτογάλος και πάλι βρέθηκε σε θέση για γκολ αλλά αστόχησε και στο 82' έδωσε τη θέση του στον Σβιντέρσκι σε μια προσπάθεια του ΠΑΟΚ να βρει και το γκολ της ισοφάρισης.

Στις καθυστερήσεις του αγώνα σε μια βαθιά μπαλιά προς τον Μπίσεσβαρ ο μέσος του ΠΑΟΚ προσπάθησε να μπει στην περιοχή, δέχτηκε ένα μαρκάρισμα και έπεσε εντός περιοχής ζητώντας πέναλτι με τη μπάλα να φτάνει εν συνεχεία τον Σβιντέρσκι που έκανε το σουτ αλλά ο Τάλμποτ σωτήρια έδιωξε και κράτησε το 2-1.

Γκολ: 23'-52' Κουτ/78' Ολιβέιρα

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λάιονς, Κόρνγουολ (82' Φίνερτι), Κ. Κέλι, Μπρέσλιν, Κουτ (87' Γουόρντ), Μπάκλκεϊ, Ντιβόι (76' Λέβινγκστον), Μπερτ (88' Γουίλσον), Τίερνι, Γκ. Κέλι.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο, Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Εσίτι (63' Κούρτιτς), Καγκάβα (63' Μπίσεσβαρ), Ελ Καντουρί (63' Τζόλης),Α. Ζίβκοβιτς (69' Μουργκ), Ολιβέιρα (82' Σβιντέρσκι).

TAGS ΠΑΟΚ CONFERENCE LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ