EUROPA LEAGUE

Μπέτις - Άιντραχτ 1-2: Οι Γερμανοί κυριάρχησαν και πήραν το πάνω χέρι για πρόκριση στους "8"

Ο Καμάντα πανηγυρίζει γκολ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στην Μπέτις για το Europa League | 9 Μαρτίου 2022
Ο Καμάντα πανηγυρίζει γκολ της Άιντραχτ Φρανκφούρτης κόντρα στην Μπέτις για το Europa League | 9 Μαρτίου 2022 @2022 ANGEL FERNANDEZ/AP IMAGES

Η Άιντραχτ πήρε σπουδαία νίκη στο "Μπενίτο Βιγιαμαρίν" επικρατώντας 2-1 της Μπέτις και απέκτησε προβάδισμα πρόκρισης για τα προημιτελικά του Europa League ενόψει της ρεβάνς των δύο ομάδων στην Φρανκφούρτη.

Γερμανική κυριαρχία σε ισπανικό έδαφος. Η Άιντραχτ ήταν εμφανώς καλύτερη από την Μπέτις στο πρώτο ραντεβού των δύο ομάδων με φόντο τα προημιτελικά του Europa League και επιβραβεύτηκε στο φινάλε, που την βρήκε να επικρατεί με 2-1 και να αποκτάει πλεονέκτημα ενόψει της ρεβάνς στην Φρανκφούρτη μετά από οκτώ βραδιές (17/3).

Οι Κόστιτς και Καμάντα έβαλαν δύο φορές μπροστά στο σκορ την ομάδα του Όλιβερ Γκλάσνερ και ο Φεκίρ ισοφάρισε προσωρινά για εκείνη του Πελεγκρίνι, με τους αετούς να είναι πολύ καλύτεροι στο δεύτερο μέρος όπου έχασαν και πέναλτι (ο Μπράβο απέκρουσε στο 52' την εκτέλεση του Μπορέ) και να έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται και αδικημένοι που το σκορ δεν πήρε ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις υπέρ τους.

Σημειώνεται πως με αυτό το αποτέλεσμα, η Άιντραχτ διατήρησε το αήττητό της επί ισπανικού εδάφους μετρώντας πλέον 3 νίκες και 1 ισοπαλία ενώ στον αντίποδα οι Ανδαλουσιανοί γνώρισαν την πρώτη ήττα τους εντός έδρας από γερμανική ομάδα, έχοντας μέχρι πρότινος 2 νίκες και 1 ισοπαλία.

Το ματς

Άκρως συναρπαστικό ήταν το πρώτο 45λεπτο στην Ανδαλουσία, με το ματς μεταξύ της Μπέτις και της Άιντραχτ να μην έχει απλά γρήγορο ρυθμό αλλά και τρία όμορφα γκολ. Η αρχή έγινε στο 14' από τους αετούς που "χτύπησαν" με τον ποιοτικότερο παίκτη τους, με τον Κόστιτς να βγαίνει από τα αριστερά και να επιχειρεί τη σέντρα, με τη μπάλα να παίρνει φάλτσα και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του Μπράβο (0-1).

Η ομάδα του Μπέτις δέχτηκε ψυχρολουσία όμως δεν το έβαλε κάτω, πήρε τα ηνία στα επόμενα λεπτά και με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα έφερε το ματς στα ίσα, με τον Κανάλες να τροφοδοτεί τον Φεκίρ και να τραβάει πάνω του την άμυνα των Γερμανών, επιτρέποντας στον Γάλλο εξτρέμ να μπει στην περιοχή και να νικήσει τον Τραπ με εξαιρετικό αριστερό πλασέ.

Η χαρά των γηπεδούχων κράτησε πάντως μόνο δύο λεπτά, αφού ένα λάθος της άμυνάς τους έδωσε την ευκαιρία στον Λίνστρεμ να κλέψει και να μπει στη μεγάλη περιοχή, για να δώσει την κατάλληλη στιγμή στον Καμάντα και εκείνον να μη δυσκολευτεί να δώσει εκ νέου προβάδισμα στην ομάδα του με πλασέ στην ανυπεράπιστη εστία.

Το 2-1 υπέρ της Άιντραχτ έμεινε μέχρι το φινάλε του πρώτου μέρους και στο δεύτερο οι Ισπανοί είχαν τη μπάλα αλλά οι Γερμανοί ήταν εκείνοι που είχαν τις μεγάλες ευκαιρίες για παραπάνω γκολ.

Στο 52' σπατάλησαν τη μεγαλύτερη όταν ο Μπορέ έστησε τη μπάλα στην άσπρη βούλα αλλά νικήθηκε από τον Μπράβο, με τον Χιλιανό γκολκίπερ να κρατάει όρθια την ομάδα του και στη συνέχεια, πραγματοποιώντας ακόμα 2-3 εξαιρετικές επεμβάσεις.

Η τελευταία από τον πολύπειρο κίπερ καταγράφηκε στο δεύτερο από τα τέσσερα λεπτά των καθυστερήσεων σε επικίνδυνο σουτ του Κόστιτς, με το 1-2 να σφραγίζει τις προσπάθειες των παικτών των δύο ομάδων και να δίνει μεν προβάδισμα στην Άιντραχτ αλλά να επιτρέπει και στην Μπέτις να ελπίζει από τη στιγμή που της αρκεί ένα γκολ στη ρεβάνς για να επαναφέρει το ζευγάρι σε απόλυτη ισορροπία.

ΜΠΕΤΙΣ: Μπράβο, Ρουιμπάλ (77' Τέγιο), Πετσέλα, Ένγκαρ, Σαμπάλι, Ροντρίγκεθ, Καρβάλιο (61' Μιράντα), Κανάλες, Φεκίρ, Χουάνμι (61' Χοακίν), Ζοσέ (77' Ιγκλέσιας)

ΑΪΝΤΡΑΧΤ: Τραπ, Τούτα, Χιντερέγκερ, Εντικά, Κνάουφ, Γιάκιτς, Σο, Κόστιτς, Καμάντα (78' Λεντς), Λίνστρεμ (73' Χάουγκε), Μπορέ (86' Λάμερς)

Οι πρώτοι αγώνες της φάσης των 16 του Europa League:

Οι ρεβάνς της φάσης των 16:

* Λόγω της εμπόλεμης κατάστασης στην Ουκρανία, η UEFA άφησε εκτός συνέχειας Europa League την Σπαρτάκ Μόσχας και η Λειψία πήρε απευθείας το εισιτήριο για τα προημιτελικά χωρίς να δώσει αγώνες.

TAGS EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΤΙΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ