SUPER LIG

Μπεσίκτας - Τράμπζονσπορ 1-2: Νίκη στο 90+9' παρά τον τραυματισμό του Μπακασέτα

Οι παίκτες της Τράμπζονσπορ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021
Οι παίκτες της Τράμπζονσπορ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μόλντε για τον 3ο προκριματικό γύρο του Europa Conference League 2021-2022 στο "Μέντικαλ Παρκ", Τραπεζούντα | Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021 © 2021 ASSOCIATED PRESS

Η Τράμπζονσπορ επικράτησε με 2-1 της Μπεσίκτας στο ντέρμπι τίτλου της Süper Lig, χάρη σε γκολ που σημέιωσε στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων. Τραυματίστηκε και αποχώρησε ο Τάσος Μπακασέτας, αντικαταστάθηκε από τον Μανώλη Σιώπη.

Νίκη που μπορεί να αποβεί καθοριστική για το φετινό τίτλο της Süper Lig σημείωσε η Τράμπζονσπορ, με 2-1 στο "Βόνταφον Παρκ" της περσινής πρωταθλήτριας, Μπεσίκτας. Το γκολ της νίκης σημειώθηκε από τον Αντρέας Κορνέλιους στο 9ο λεπτό των καθυστερήσεων, σε έναν αγώνα με μεγάλο ένταση και έναν σημαντικό τραυματισμό, αυτόν του Τάσου Μπακασέτα.

Ο Έλληνας επιθετικός επέστρεψε από πρόβλημα τραυματισμού και αγωνίστηκε για 28 λεπτά, μέχρι να δεχθεί μαρκάρισμα από τον Ρασίντ Γκεζάλ. Δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες, συνέχισε για δύο λεπτά κουτσαίνοντας, όμως τελικά ζήτησε αλλαγή. Ο Μανώλης Σιώπης πήρε τη θέση του με την Τράμπζονσπορ να μη χάνει το ρυθμό της και μάλιστα να προηγείται στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων του 1ου ημιχρόνου με τον Αμπντουλκαντίρ Εμιούρ.

Η Μπεσίκτας είχε μια ελαφρία κατοχή της μπάλας και περισσότερες τελικές, τις οποίες αξιοποίησε στο 62' με τον Κάιλ Λάριν. Δεν είχε ουσία όμως και δεν κατάφερε να βρει άλλο γκολ. Αντιθέτως, οι φιλοξενούμενοι είχαν πιο καλές ευκαιρίες και στο 90+9' έκαναν το 2-1 με τον Κορνέλιους, που αύξησε στους 10 πόντους τη διαφορά των δύο ομάδων και κράτησε την ομάδα της Τραπεζούντας πολύ μακριά και από Φενέρμπαχτσε και Γαλατάσαραϊ.

Η βαθμολογία της Süper Lig

TAGS SUPER LIG ΤΟΥΡΚΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ