CHAMPIONS LEAGUE

Μπεσίκτας - Ντόρτμουντ 1-2: Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ καθάρισαν για τους Βεστφαλούς

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπεσίκτας για το Champions League | 15 Σεπτεμβρίου 2021
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπεσίκτας για το Champions League | 15 Σεπτεμβρίου 2021 @2021 AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ άρχισε ιδανικά τη φετινή της περιπέτεια στο Champions League επικρατώντας με 2-1 της Μπεσίκτας στην πρεμιέρα της φάσης των ομίλων με σκόρερ τους Τζουντ Μπέλιγχαμ και Έρλινγκ Χάαλαντ. Το γκολ της τιμής για τους Τούρκους στο 90+5'.

Απλά.... ανώτερη! Η Μπεσίκτας είχε ορμή ενθουσιασμό επιστρέφοντας στους ομίλους του Champions League για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2017-18 όμως αυτά τα στοιχεία δεν ήταν αρκετά για να την βοηθήσουν στην πρεμιέρα της απέναντι στην Ντόρτμουντ.

Η ομάδα του Μάρκο Ρόζε πέρασε από την Vodafone Arena επικρατώντας 2-0 με τα γκολ των Μπέλιγχαμ και Χάαλαντ από το πρώτο ημίχρονο, με τους Βεστφαλούς να έχουν μάλιστα αρκετές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο να δώσουν ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις στην επιτυχία τους.

Δεν το έκαναν και έδωσαν την ευκαιρία στους αετούς της Κωνσταντινούπολης να ελπίζουν όταν μείωσαν σε 2-1 στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοντέρο, ωστόσο στα τελευταία δευτερόλεπτα δεν άλλαξε κάτι και οι Βεστφαλοί έφυγαν με ένα χρυσό τρίποντο στις αποσκευές τους.

Το ματς

Η Μπεσίκτας μπήκε φουριόζα στην αναμέτρηση και είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 6' όταν ο Κόμπελ χρειάστηκε να αποκρούσει με υπερένταση σε κόρνερ το σουτ του Μπατσουαγί μέσα από την περιοχή, όμως η Ντόρτμουντ έδωσε πειστική απάντηση, βρίσκοντας δίχτυα στην πρώτη φάση που έφτιαξε στον αγωνιστικό χώρο του Vodafone Arena.

Αυτή ήρθε στο 20ο λεπτό: ο Νταχούντ βρήκε με μπαλιά ακριβείας τον Μενιέ που ήταν στα δεξιά της επίθεσης, εκείνος τροφοδότησε τον Μπέλινχαμ που "έκοψε" προς τη μεγάλη περιοχή και με διαγώνιο δεξί σουτ (ειχε προηγουμένως στοπάρει τη μπάλα με το στήθος), έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Με αυτό το γκολ έγινε μάλιστα σε ηλικία 18 ετών και 78 ημερών ο νεότερος παίκτης που σκοράρει σε δύο διαδοχικά ματς Champions League, ξεπερνώντας τον Εμπαπέ που είχε αντίστοιχο επίτευγμα το 2017, σε ηλικία 18 ετών και 85 ημερών.

Η Ντόρτμουντ πήρε τον έλεγχο μετά το γκολ του Άγγλου και αφού πρώτα έχασε δύο μεγάλες ευκαιρίες με τους Χάαλαντ στο 27' (έστειλε τη μπάλα άουτ από πλεονεκτική θέση) και Ρόις στο 29' (απέκρουσε ο Ντεστάνογλου), βρήκε το δεύτερο γκολ στα τελευταία δευτερόλεπτα των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Μπέλιγχαμ έγινε δημιουργός αναστατώνοντας την άμυνα της Μπεσίκτας από τα αριστερά και την κατάλληλη στιγμή γύρισε τη μπάλα στον Χάαλαντ που εκτέλεσε με κοντινό πλασέ από το ύψος της μικρής περιοχής για το 2-0, φτάνοντας τα 21 γκολ σε μόλις 17 παιχνίδια του στο Champions League (τα λιγότερα ματς που έχει χρειαστεί ένας παίκτης για να φτάσει σε αυτό το νούμερο, με τον δεύτερο της σχετικής λίστας Φαν Νίστελροϊ να φτάνει στα 21 γκολ μετά από 27 αγώνες).

Με τα δύο ως γκολ μαξιλαράκι ασφαλείας πορεύτηκε στο δεύτερο ημίχρονο η Ντόρτμουντ και τα διαχειρίστηκε εξαιρετικά καθώς δεν άφησε σε κανένα σημείο του αγώνα την Μπεσίκτας να βρει ρυθμό και ένταση και να πιστέψει πως θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι από το παιχνίδι.

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο ο Μπατσουαγί είχε την καλύτερη ευκαιρία για τους νταμπλούχους Τουρκίας όμως είδε πάλι τον Κόμπελ να τον σταματάει, με τους παίκτες του Μάρκο Ρόζε στον αντίποδα να έχουν πολύ περισσότερες τελικές ευκαιρίες και τους Μπέλιγχαμ, Χάαλαντ, Μουκοκό, Μενιέ και Κνάουφ να αδυνατούν να διευρύνουν το προβάδισμα της ομάδας τους.

Κάπως έτσι, η Μπεσίκτας μπόρεσε να βρει ένα γκολ στο πέμπτο λεπτό των καθυστερήσεων με τον Μοντέρο (κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Πιάνιτς), για να μειώσει απλά σε 2-1 που ήταν και το τελικό σκορ στην αναμέτρηση, με την Ντόρτμουντ να παίρνει πανάξια το τρίποντο.

ΜΠΕΣΙΚΤΑΣ: Ντεστάνογλου, Ροσιέ, Ουέλιντον, Μοντέρο, Ενσακαλά, Σόουζα, Πιάνιτς, Χάτσινσον (78' Ουτσάν), Γκεζάλ (89' Τόρε), Λάριν (67' Καραμάν), Μπατσουαγί

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ: Κόμπελ, Μενιέ, Χούμελς (70' Πόνγκρασιτς), Ακάντζι, Γκερέιρο, Μπέλιγχαμ (69' Βολφ), Μπραντ (46' Βίτσελ), Νταχούντ, Χάαλαντ (86' Κνάουφ), Ρόις, Μάλεν (70' Μουκοκό)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα του 3ου ομίλου:

Η βαθμολογία:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ