PREMIER LEAGUE

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3: Σε τροχιά Champions League οι "Reds"

Liverpool's Nathaniel Phillips, left, celebrates with Liverpool's Roberto Firmino after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Burnley and Liverpool at Turf Moor in Burnley, England, Wednesday May 19, 2021. (Alex Livesey/Pool via AP)
Liverpool's Nathaniel Phillips, left, celebrates with Liverpool's Roberto Firmino after scoring his side's second goal during the English Premier League soccer match between Burnley and Liverpool at Turf Moor in Burnley, England, Wednesday May 19, 2021. (Alex Livesey/Pool via AP) AP

Η Λίβερπουλ πέρασε επιτυχημένα από το Ταρφ Μουρ, επικρατώντας της Μπέρνλι 3-0, ούσα πλέον στην τέταρτη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η Μπέρνλι υποδέχθηκε τη Λίβερπουλ για την 37η αγωνιστική της Premier League, με την ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ να επικρατεί με 3-0, χάρη στα τέρματα των Φιρμίνο στο 43', Φίλιπς 52' (πρώτο γκολ με τους "reds") και Τσάμπερλεϊν στο 88'.

Πλέον η Λίβερπουλ έχει 66 βαθμούς, όσους και η Λέστερ, με τη Λίβερπουλ να υπερισχύει στην ισοβαθμία και να είναι στην τέταρτη θέση, λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων από τις "αλεπούδες".

Οι παίκτες του Γιούργκεν Κλοπ ήταν ανώτεροι καθ' όλη τη διάρκεια του παιχνιδιού, με την ομάδα του Σον Ντάις να περιορίζεται σε παθητικό ρόλο.

Ωστόσο οι "Reds" χρειάστηκαν 43 λεπτά για να πάρουν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Ρόμπερτσον έκανε την κάθετη πάσα από τα αριστερά προς το ύψος του πέναλτι, ο Φιρμίνο πετάχτηκε πρώτος στην μπάλα και με ωραίο τελείωμα νίκησε τον αντίπαλο τερματοφύλακα και έβαλε την ομάδα του μπροστά στο σκορ.

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κλοπ μπήκαν και πάλι πιο δυνατά και κατάφεραν γρήγορα να βρουν και δεύτερο γκολ, με τον Φίλιπς να πετυχαίνει το παρθενικό του γκολ με την ομάδα της Λίβερπουλ στο 52'.

Ο Μανέ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο Φίλιπς πήδηξε πιο ψηλά από τον προσωπικό του και με ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Νόρις.

Στα εναπομείναντα λεπτά η Μπέρνλι προσπάθησε να βγάλει αντίδραση, ωστόσο με εξαίρεση την καλή στιγμή με τον Μι στο 69', δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλη καλή στιγμή στα καρέ του Άλισον.

Στο 88' ο Τσάμπερλεϊν διαμόρφωσε το τελικό σκορ με ένα όμορφο τελείωμα με τον Ρόμπερτσον να έχει συμμετοχή και σε αυτό το γκολ, μοιράζοντας μάλιστα αυτή τη φορά την ασίστ στον Άγγλο μέσο.

Ο Γιούργκεν Κλοπ έριξε στο ματς τον Τσιμίκα στο 90+2', αντικαθιστώντας τον Μανέ. Φυσικά η συμμετοχή του Έλληνα μπακ δεν μπορεί να αξιολογηθεί σε αυτά τα λίγα λεπτά που συμμετείχε.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 37ΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ:

Τρίτη 18 Μαΐου

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Φούλαμ 1-1 (15' Καβάνι / 76' Μπράιαν)

Σαουθάμπτον - Λιντς 0-2 (73' Μπάμφορντ, 90+5' Ρόμπερτς)

Μπράιτον - Μάντσεστερ Σίτι 3-2 (50' Τροσάρ, 72' Γουέμπστερ, 76' Μπερν / 2' Γκιουντογκάν, 48' Φόντεν)

Τσέλσι - Λέστερ 2-1 (47' Ρίντιγκερ, 67' πεν. Ζορζίνιο / 77' Ιχεανάτσο)

Τετάρτη 19 Μαΐου

Έβερτον - Γουλβς 1-0 (48' Ριτσάρλισον)

Νιούκαστλ - Σέφιλντ 1-0 (45+4' Γουίλοκ)

Τότεναμ - Άστον Βίλα 1-2 (8' Μπέρβαιν - 20' αυτ. Ρεγκιλόν, 39' Γουότκινς)

Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-3

Μπέρνλι - Λίβερπουλ 0-3 (43' Φιρμίνο, 52' Φίλιπς, 88' Τσάμπερλεϊν)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ 1-3 (27' Περέιρα - 45+1' Σούτσεκ, 82' Ογκμπόνα, 89' Αντόνιο)

Η βαθμολογία της Premier League και άλλων δημοφιλών πρωταθλημάτων.

Photo Credits: Associated Press

TAGS PREMIER LEAGUE ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ ΑΓΓΛΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ