ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ

Μπενζεμά: "Πρότυπά μου οι Ρονάλντο και Ζιντάν, αυτή είναι η Χρυσή Μπάλα του λαού"

Μπενζεμά: "Πρότυπά μου οι Ρονάλντο και Ζιντάν, αυτή είναι η Χρυσή Μπάλα του λαού"
PRINT SCREEN YOUTUBE

Ο Καρίμ Μπενζεμά δεν έκρυψε τη συγκίνησή του μετά την κατάκτηση της Χρυσής Μπάλας κάνοντας λόγο για ένα παιδικό του όνειρο που το έκανε πράξη με δουλειά και ψυχική δύναμη, ενώ έκανε ειδική μνεία στους Ζινεντίν Ζιντάν και Ρονάλντο.

Μετά από το 1998 που κατέκτησε την Χρυσή Μπάλα ο Ζινεντίν Ζιντάν χρειάστηκε να περάσουν 24 ολόκληρα χρόνια για να κατακτήσει την κορυφαία αυτή ατομική διάκριση συμπατριώτης του, με τον Καρίμ Μπενζεμά να γίνεται βασιλιάς το 2022 και να παίρνει μάλιστα το... στέμμα από τον "Ζιζού", στην εκδήλωση που διοργάνωσε το "France Football" στο Παρίσι.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Είναι υπερηφάνεια, είναι ένα παιδικό όνειρο. Με αυτό μεγάλωσα στο κεφάλι μου. Τότε είχα δύο πρότυπα στη ζωή μου, τον Ζιντάν και τον Ρονάλντο.

Δεν σταμάτησα στιγμή να δουλεύω και το όνειρο το κρατούσα πάντα μέσα μου. Υπήρχε μία δύσκολη περίοδος που δεν ήμουν στην εθνική Γαλλίας αλλά δεν τα παράτησα και δούλεψα σκληρά.

Ήταν δύσκολο όλο αυτό και με έκανε να δυναμώσω σε ψυχικό επίπεδο. Είμαι ικανοποιημένος με τη δουλειά μου και πολύ χαρούμενος. Ευχαριστώ τους συμπαίκτες μου στην Ρεάλ και στην εθνική Γαλλίας.

Στον μεγάλο μου πρόεδρο που είναι οικογένεια για μένα. Επίσης στην ακαδημία της Λιόν και στον πρόεδρο Ζαν-Μισέλ Ολά, χάρη σε αυτόν εκπλήρωσα το όνειρό μου να παίξω στην Ρεάλ.

Αυτή είναι η Χρυσή Μπάλα του λαού", δήλωσε πανευτυχής Μπενζεμά για να προσθέσει: "Είμαι πολύ χαρούμενος που ο Ρονάλντο είναι εδώ. Είναι το είδωλό μου.

Δεν υπάρχει άλλος επιθετικός σαν αυτόν. Αυτό που έκανε στο γήπεδο είναι αδύνατο να γίνει και πάλι. Ήταν σε επίπεδο που είναι αδύνατον να φτάσει κάποιος, το ίδιο και ο Ζίζου. Είναι το φαινόμενο όλων των επιθετικών".

Όσον αφορά στο γεγονός πως έγινε ο δεύτερος γηραιότερος παίκτης που κέρδισε τη Χρυσή Μπάλα, είπε: "Προπονούμαι πολύ περισσότερο από τους άλλους. Μετά τα 30 πρέπει να προπονηθείς περισσότερο και να έχεις αυτό το όνειρο στο μυαλό σου. Το κίνητρο με κάνει να έχω περισσότερες φιλοδοξίες από πριν" .

TAGS ΧΡΥΣΗ ΜΠΑΛΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ