ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μπενφίκα - Σπόρτινγκ 2-1: Κινηματογραφική ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις

Ο Αντόνιο Σίλβα με τη φανέλα της Μπενφίκα σε ματς του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ | 24 Οκτωβρίου 2023
Ο Αντόνιο Σίλβα με τη φανέλα της Μπενφίκα σε ματς του Champions League απέναντι στην Ρεάλ Σοσιεδάδ | 24 Οκτωβρίου 2023 @2023 ARMANDO FRANCA/AP IMAGES

Η Σπόρτινγκ προηγήθηκε με τον Γκιοκέρες στο 45' αλλά έμεινε στο 51' με παίκτη λιγότερο και η Μπενφίκα έφτασε σε ονειρεμένη ανατροπή με δύο γκολ στις καθυστερήσεις, για να πιάσει τη συμπολίτισσά της στην κορυφή της Primeira Liga.

Το παραδοσιακό ντέρμπι της Λισσαβώνας το οποίο έλαβε χώρα το βράδυ της Κυριακής (12/11) μεταξύ της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ είχε διακύβευμα την πρώτη θέση και προσέφερε στο ποδοσφαιρικό κοινό της Πορτογαλίας ένα αλησμόνητο ματς.

Και αυτό γιατί είχε μία ανατροπή που βλέπουμε ελάχιστες φορές σε τέτοιου είδους παιχνίδια, με τα "λιοντάρια" να κρατούν τη νίκη στα χέρια τους, που θα τους εκτόξευε στο +6 σε σχέση με τους συμπολίτες τους, παρά το γεγονός πως έπαιζαν για αρκετή ώρα με αριθμητικό μειονέκτημα, αλλά τους αετούς να κάνουν το κόλπο γκρόσο στις καθυστερήσεις, κάνοντας το 1-1 στο 90+4' και το 2-1 στο 90+7'.

Το 0-1 στο ματς έγινε στο 45ο λεπτό από τον Γκιοκέρες με δυνατό σουτ εντός περιοχής σε άψογη αντεπίθεση της ομάδας του Ρούμπεν Αμορίμ, με την Σπόρτινγκ να πηγαίνει στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα έχοντας 3 τελικές εντός στόχου και την Μπενφίκα καμία.

Στο δεύτερο μέρος όμως οι αριθμητικές ισορροπίες άλλαξαν λόγω της αποβολής του Ινιάτσιο στο 51' με δεύτερη κίτρινη, με τη συνέχεια να βρίσκει τους φιλοξενούμενους να αμύνονται για να προστατέψουν ως κόρη οφθαλμού το 0-1 και τους παίκτες του Ρότζερ Σμιντ να πιέζουν για να πάρουν τουλάχιστον τον βαθμό της ισοπαλίας.

Με το ματς να μπαίνει στις καθυστερήσεις και το 0-1 να παραμένει λίγοι έδιναν τύχη στην Μπενφίκα, όμως εκείνη τους χαμογέλασε διάπλατα, αφού βρήκε δύο φορές το δρόμο προς τα δίχτυα αυτό το διάστημα, προκαλώντας ντελίριο στους οπαδούς της που είχαν κατακλύσει το "Λουζ".

Η αρχή της... παράνοιας έλαβε χώρα στο 90+4' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ από τα δεξιά η μπάλα έφτασε στον Νέβες και εκείνος εκτέλεσε τον Αδάν ενώ στο 90+7' έγινε το αδιανόητο, με τον Τένγκστεντ να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα από το ύψος της μικρής περιοχής έπειτα από γύρισμα του Άουρσνες από τα δεξιά (η φάση ελέγχτηκε από το VAR για πιθανό οφσάιντ) και να υπογράφει το 2-1, που έφερε την Μπενφίκα συγκάτοικο της Σπόρτινγκ στο ρετιρέ της βαθμολογίας της Primeira Liga έπειτα από 11 αγωνιστικές.

  • ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Τρουμπίν, Αντόνιο Σίλβα, Οταμέντι, Μοράτο, Νέβες, Φλορεντίνο (64' Τένγκστεντ), Μάριο (87' Γκέδες), Άουρσνες, Ντι Μαρία, Ράφα Σίλβα, Μούσα (64' Καμπράλ)
  • ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ: Αδάν, Ντιομαντέ, Κοάτες, Ινιάτσιο, Εσγκάιο, Χιούλμαντ, Μορίτα (85' Παουλίνιο), Ρέις (73' Νούνο Σάντος), Έντουαρντς (57' Τζούστε), Γκονσάλβες (73' Τρινκάο), Γκιοκέρες
TAGS ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ