CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Ντιναμό 2-0: Πανηγυρική πρόκριση στη φάση των 16 του Champions League

Ο Ζιλμπέρτο της Μπενφίκα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ντα Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021
Ο Ζιλμπέρτο της Μπενφίκα πανηγυρίζει γκολ που σημείωσε κόντρα στην Ντινάμο Κιέβου για τη φάση των ομίλων του Champions League 2021-2022 στο "Ντα Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2021 © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπενφίκα επικράτησε 2-0 της Ντιναμό Κιέβου στη Λισαβόνα και σε συνδυασμό με την ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, προκρίθηκε στη φάση των 16 του Champions League.

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου έκανε την ανατροπή της τελευταίας στιγμής και με τη νίκη 2-0 επί της Ντιναμό Κιέβου στη Λισαβόνα και την ήττα της Μπαρτσελόνα στο Μόναχο, πέρασε στη 2η θέση του 5ου ομίλου του Champions League και συνεχίζει στα νοκ άουτ του θεσμού.

Οι Ουκρανοί θα μπορούσαν να είχαν φέρει τα πάνω κάτω στον αγώνα και κατ' επέκταση στον όμιλο αν ο Βίκτορ Τσιγκάνκοφ ευστοχούσε σε κενή εστία στο 8ο λεπτό. Η απίθανη ευκαιρία που έχασε έδωσε στην Μπενφίκα το περιθώριο να αναθαρρήσει και να μην κοιτάξει ξανά πίσω της.

Στο 16', ένας Ουκρανός έβαλε μπροστά τους Πορτογάλους. Ο Ρόμαν Γιαρέμτσουκ πήρε την ασίστ από τον Ζοάο Μάριο και από κοντά έκανε το 1-0. Έξι λεπτά αργότερα, μία κόντρα ευνόησε τον Ζιλμπέρτο, που βρέθηκε σε θέση βολής και έγραψε το 2-0.

Το κοινό στο "Ντα Λουζ" ξέσπασε, οι παίκτες του Ζόρζε Ζεζούς πήραν... φτερά και προσπάθησαν να παίξουν στους κενούς χώρους που άφηναν οι ανεβασμένοι Ουκρανοί, οι οποίοι είχαν την κατοχή της μπάλας.

Η τακτική αυτή ευνόησε τους Πορτογάλους που δημιούργησαν πιο επικίνδυνες φάσεις στο παιχνίδι, ωστόσο δεν είχαν την ίδια ευστοχία με τα πρώτα λεπτά.

Στον αντίποδα, ο Βλαχοδήμος δεν είχε πολλή δουλειά, πλην μιας φάσης στο 2ο ημίχρονο με τον Αλεκσάντρ Τίμτσουκ. Η Μπενφίκα είχε ακόμη λιγότερο την μπάλα στα πόδια της, όμως δεν ανησύχησε ιδιαίτερα και θα μπορούσε να είχε βρει και τρίτο γκολ αν ήταν πιο προσεκτική. Το 2-0 αποδείχθηκε αρκετό όμως και οι "αετοί" πέταξαν για τη φάση των 16.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Ζιλμπέρτο (73' Λάτσαρο), Βάιγκλ, Μάριο (73' Τααράμπτ), Γκριμάλντο, Πίζι (59' Έβερτον), Γιαρέμτσουκ (82' Νούνιες), Σίλβα (82' Μπερνάρντο)

ΝΤΙΝΑΜΟ: Μπούστσαν, Τίμτσικ, Ζαμπάρνι, Σιρότα, Μικολένκο, Τσιγκάνκοφ (79' Καραβάεφ), Σιντόρτσουκ (86' Αντριέβσκι), Σαπαρένκο, Βέρμπιτς (64' Ντε Πένα), Γκάρμας (79' Ραμίρες), Μπουγιάλσκι

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ