CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Γιουβέντους 4-3: Οι αετοί του Βλαχοδήμου υπέταξαν την σινιόρα και την πέταξαν εκτός νοκ-άουτ για πρώτη φορά μετά από 8 χρόνια

Ο Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα πανηγυρίζει με τον Ζοάο Μάριο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022
Ο Αντόνιο Σίλβα της Μπενφίκα πανηγυρίζει με τον Ζοάο Μάριο γκολ που σημείωσε κόντρα στη Γιουβέντους για τη φάση των ομίλων του Champions League 2022-2023 στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2022 © 2022 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Σε ένα συγκλονιστικό ματς που είχε επτά γκολ και στο οποίο έσπασαν καρδιές στο φινάλε, η φοβερή και τρομερή Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου επιβλήθηκε 4-3 της Γιουβέντους και πανηγύρισε τεράστια πρόκριση στους "16" του Champions League.

Η Μπενφίκα ήταν από ατσάλι για μία ακόμα φετινή ευρωπαϊκή βραδιά και έλιωσε την Γιουβέντους με το εντυπωσιακό 4-3 στο "Λουζ" για την 5η αγωνιστική της φάσης των ομίλων του Champions League, με το αποτέλεσμα αυτό να επιτρέπει στους αετούς να πετάξουν ψηλά και με υπερηφάνεια στη φάση των "16" της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, υποχρεώνοντας την βέκια σινιόρα να παίξει ματς επιβίωσης στο φινάλε (εντός με την Παρί) για να συνεχίσει στο Europa League.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι η ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου προκρίθηκε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στη νοκ-άουτ φάση του θεσμού ενώ στον αντίποδα οι μπιανκονέρι για πρώτη φορά στην ιστορία τους στο Champions League δέχτηκαν τρία γκολ στο πρώτο μέρος αγώνα τους και έμειναν εκτός της νοκ-άουτ φάσης για πρώτη φορά μετά από τη σεζόν 2013-14.

Το ματς

Η Μπενφίκα μπήκε καλύτερα στο χορτάρι του "Λουζ" απέναντι στην Γιουβέντους έχοντας μεγάλη αυτοπεποίθηση και από τη νίκη της στο Τορίνο στο αντίστοιχο ματς του πρώτου γύρου και στο 17ο λεπτό άνοιξε το σκορ, με τον Έντσο Φερνάντες να βγάζει σέντρα από τα αριστερά και τον Αντόνιο Σίλβα να εκτελεί τον Σέσνι με κεφαλιά με το πρώτο του γκολ με τους αετούς (1-0).

Η χαρά των γηπεδούχων δεν κράτησε όμως για πολύ αφού στο 21ο λεπτό ήρθε η ισοφάριση, με τον Βλάχοβιτς να χρειάζεται διπλη προσπάθεια για να νικήσει τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο από το ύψος της μικρής περιοχής και να κάνει υπομονή για δύο λεπτά μέχρι να επικυρωθεί το 1-1, με το VAR να εξετάζει αν ήταν ο -εκτεθειμένος- Κεν εκείνος που ακούμπησε τελευταίος τη μπάλα πριν αναπαυτεί στα δίχτυα.

Παρά την ψυχρολουσία της γρήγορης ισοφάρισης, οι παίκτες του Σμιντ δεν πτοήθηκαν και στο 28' ξαναπήραν προβάδισμα, με τον Κουαδράδο να βρίσκει τη μπάλα με το χέρι μέσα στη μεγάλη περιοχή της ομάδας του και τον Ζοάο Μάριο να τον τιμωρεί, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα από την βούλα με εκτέλεση πέναλτι (2-1).

Τέσσερα λεπτά αργότερα το "Λουζ" πήγε να... γκρεμιστεί αφού έγινε το 3-1, με τον Ζοάο Μάριο να γίνεται δημιουργός και τον Ράφα Σίλβα να πετυχαίνει εκπληκτικό γκολ με τακουνάκι μέσα σε αποθέωση.

Με το σκορ αυτό έκλεισε το πρώτο μέρος, με τον Σίλβα να παίρνει τη σκυτάλη από τον... εαυτό του και να δίνει νέα χαρά στους φίλους των αετών στο 50ο λεπτό. Τότε που δέχτηκε εξαιρετική κάθετη πάσα από τον Γκριμάλντο και βγήκε απέναντι στον Σέσνι, για να "τσιμπήσει" τη μπάλα με θαυμάσιο δεξί πλασέ και να τη στείλει συστημένη στα δίχτυα της βέκια σινιόρα για το 4-1.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το 75ο λεπτό Μπενφίκα είχε τον απόλυτο έλεγχο περιορίζοντας σε παθητικό ρόλο την Γιουβέντους, όμως κάπου εκεί το πληγωμένο θηρίο αποφάσισε να βγάλει αντίδραση για να μετατρέψει το ματς σε ροντέο στο φινάλε.

Στο 77ο λεπτό ο Μίλικ αξιοποίησε την σέντρα του Ίλινγκ-Τζούνιορ από τα αριστερά και με σουτ στην κίνηση μείωσε σε 4-2 ενώ στο 79' ο ΜακΚένι εκμεταλλεύτηκε σύγχυση στα καρέ των Πορτογάλων και με δυνατό σουτ έγραψε το 4-3.

Το τελευταίο δεκάλεπτο ήταν καθηλωτικό, με την Μπενφίκα χάνει τεράστια ευκαιρία στο 86' για πέμπτο γκολ, όταν από το σουτ του Ράφα Σίλβα η μπάλα τράνταξε το αριστερό δοκάρι, με την Γιουβέντους από την πλευρά της να αγγίζει την ισοφάριση αλλά το σουτ του Σούλε στο 88' να στέλνει τη μπάλα να φύγει ελάχιστα έξω από το αριστερό δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Αυτή ήταν και η τελευταία μεγάλη φάση στο ματς, με το φινάλε να βρίσκει το "Λουζ" να γιορτάζει τη μεγαλειώδη πρόκριση της Μπενφίκα και την Γιουβέντους να περιμένει πλέον την Παρί στο "Αλιάντς Στέιντιουμ" για ένα ματς-τελικό, αν θέλει να συνεχίσει στην Ευρώπη μέσα από το παράθυρο του Europa League.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Μπα (81' Ζιλμπέρτο Ζούνιορ), Α. Σίλβα, Οταμέντι, Γκριμάλντο, Φερνάντες, Λουίς, Ρ. Σίλβα (87' Μούσα), Μάριο (90' Τσικίνιο), Άουρσνες, Ράμος (87' Νέρες)

ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ: Σέσνι, Ντανίλο, Μπονούτσι (60' Σάντρο), Γκάτι, Κουαδράδο (60' Μιρέτι), Μακένι, Λοκατέλι, Ραμπιό, Κόστιτς (70' Ίλινγκ-Τζούνιορ), Βλάχοβιτς (70' Σούλε), Κεν (46' Μίλικ)

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής:

  • Παρί - Μακάμπι Χάιφα 7-2 (19' 45' Μέσι, 32' 64' Εμπαπέ, 35' Νεϊμάρ, 67' αυτ. Γκόλντμπεργκ, 84' Σολέρ / 38' 50' Σεκ)
  • Μπενφίκα - Γιουβέντους 4-3 (17' Αντόνιο Σίλβα, 28' πεν. Ζοάο Μάριο, 35' 50' Ράφα Σίλβα / 21' Βλάχοβιτς, 77' Μίλικ, 79' ΜακΚένι)

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

  • 02/11 22:00 Γιουβέντους - Παρί
  • 02/11 22:00 Μακάμπι Χάιφα - Μπενφίκα
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ