CHAMPIONS LEAGUE

Μπενφίκα - Άγιαξ 2-2: Ο Γιαρέμτσουκ την κράτησε ζωντανή κόντρα στον Αλέ

Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Άγιαξ για τη φάση των 16 του Champions League στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022
Οι παίκτες της Μπενφίκα πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στον Άγιαξ για τη φάση των 16 του Champions League στο "Λουζ", Λισαβόνα | Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2022 © 2022 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Ο Σεμπαστιάν Αλέ είχε γκολ και αυτογκόλ κόντρα στην Μπενφίκα, η οποία απέφυγε την ήττα χάρη στον Ρομάν Γιαρέμτσουκ. Το 2-2 για την ομάδα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου (που είχε καλή απόδοση) κόντρα στον Άγιαξ διατηρεί τις ελπίδες πρόκρισής της από τους 16 του Champions League.

Ο Σεμπαστιάν Αλέ αποδείχθηκε ασταμάτητος και απέναντι στον Οδυσσέα Βλαχοδήμο, αλλά η Μπενφίκα κατάφερε να αποσπάσει ισοπαλία 2-2 από τον Άγιαξ στο "Λουζ" της Μπενφίκα για τη φάση των 16 του Champions League.

Οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με τον Ντούσαν Τάντιτς και μπορεί οι γηπεδούχοι να ισοφάρισαν με αυτογκόλ του Αλέ, ο επιθετικός από την Ακτή Ελεφαντοστού αμέσως μετά πήρε το αίμα του πίσω (χρειάστηκε διπλή προσπάθεια για να νικήσει τον Έλληνα τερματοφύλακα). Οι Πορτογάλοι απάντησαν στο 2ο ημίχρονο με τον Ρομάν Γιαρέμτσουκ και έφυγαν με το κεφάλι ψηλά, αν και το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, με γκολ εκατέρωθεν.

Το εισιτήριο πρόκρισης στο ζευγάρι θα απονεμηθεί στο Άμστερνταμ στις 15 Μαρτίου, χωρίς να έχουν μεγαλύτερη βαρύτητα τα δύο εκτός έδρας γκολ του Άγιαξ.

Ο "Αίαντας" μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και έδειξε από νωρίς τις διαθέσεις του, πιέζοντας σε μεγάλο μέρος του γηπέδου. Το πρέσινγκ προκάλεσε πολλά λάθη των Λουζιτανών και σε ένα εξ αυτών, ο Νουσαΐρ Μαζραουί έκανε τη σέντρα από δεξιά και ο αμαρκάριστος Ντούσαν Τάντιτς έγραψε το 1-0 στο 18'.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν το πάνω χέρι, όμως μία άτυχη στιγμή τους έφερε το 1-1 με αυτογκόλ του Αλέ στο 26'. Ο κορυφαίος φορ του φετινού τουρνουά δεν πτοήθηκε και τρία λεπτά αργότερα, με διπλή προσπάθεια νίκησε τον Βλαχοδήμο και έκανε το 2-1, φτάνοντας τα 11 γκολ σε επτά παιχνίδια του στο θεσμό.

Το γκολ διατήρησε το μομέντουμ υπέρ του "Αίαντα", που έχασε κι άλλες ευκαιρίες, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Έντσον Άλβαρες, με τον Αλέ να παίρνει το ριμπάουντ και να αστοχεί σε κενή εστία.

Η ανάπαυλα ήρθε την κατάλληλη στιγμή για την Μπενφίκα, αφού ανέκοψε το ρυθμό του Άγιαξ, ο οποίος δεν συνεχίστηκε στα πρώτα λεπτά του 2ου μέρους. Παρ' όλα αυτά, διατήρησε το πάνω χέρι, έστω κι αν έφτανε πιο δύσκολα σε καλή στιγμή.

Το παιχνίδι ήταν πιο ισορροπημένο και πλην ενός στοπ του Βλαχοδήμου σε τετ α τετ με τον Μαζραουί, οι γηπεδούχοι έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Γκονσάλο Ράμος και Ντάργουιν Νούνιες σήκωσαν από τις θέσεις τους το κοινό στο "Λουζ", μέχρι το 72', όταν ο Ρομάν Γιαρέμτσουκ με ριμπάουντ σε σουτ του Ράμος ισοφάρισε σε 2-2.

Στα τελευταία λεπτά ο Άγιαξ έκλεισε την Μπενφίκα στο γήπεδό της, γύρισε την μπάλα ψάχνοντας κενά στην άμυνα, όμως δεν βρήκε τη μεγάλη ευκαιρία, πλην μιας εκτέλεσης φάουλ στις καθυστερήσεις, την οποία εξουδετέρωσε εντυπωσιακά ο Βλαχοδήμος.

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο (90+1' Γκονσάλβες), Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Σίλβα, Βάιγκλ, Τααράμπτ (85' Τααράμπτ), Έβερτον (62' Γιαρέμτσουκ), Νούνιες (90' Λάτσαρο), Ράμος

ΑΓΙΑΞ: Πάσφεερ, Μαζραουί (90+2' Ρενσχ), Τίμπερ, Μαρτίνες, Μπλιντ (74' Ταγλιαφίκο), Άλβαρες, Μπέρχαους, Χράφενμπερχ (74' Κλάασεν), Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της φάσης των 16

Το πρόγραμμα των δεύτερων αγώνων της φάσης των 16

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΑΓΙΑΞ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ