ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

Μπελχαντά: Συμβόλαιο άλλης εποχής στη Γαλατασαράι

O Γιουνές Μπελχαντά με τη φανέλα της Γαλατασαράι
O Γιουνές Μπελχαντά με τη φανέλα της Γαλατασαράι © 2021 ARMANDO FRANCA/ASSOCIATED PRESS

Τι προέβλεπε επακριβώς το συμβόλαιο του Γιουνές Μπελχαντά, που ακούστηκε για τον Ολυμπιακό, με τη Γαλατασαράι και γιατί εξ αυτού ο Μαροκινός μέσος διεκδικεί σημαντικό μέρος των φετινών του απολαβών δικαστικά.

Απόκτημα και συμβόλαιο άλλων εποχών του τουρκικού ποδοσφαίρου και ειδικότερα της Γαλατασαράι ο Γιουνές Μπελχαντά. O Μαροκινός μέσος τον οποίο φέρεται να έχει προσεγγίσει ο Ολυμπιακός για διερεύνηση των προθέσεων του (κάτι άλλωστε περισσότερο τη δεδομένη στιγμή, δύσκολα μπορεί να γίνει) είναι η τέταρτη δαπανηρότερη αγορά στην ιστορία της "τσιμ-μπομ", πίσω από τον Μάριο Ζαρντέλ (17 εκατ. ευρώ), τον Εμπάιγ Ντιαν (φορ, αποκτήθηκε από την Κασίμπασα έναντι 13 εκατ. ευρώ) και τον γνωστό μας Μπρούμα, ο οποίος είχε αποκτηθεί από την Σπόρτινγκ έναντι 13 εκατ. ευρώ.

Τι προέβλεπε λοιπόν το συμβόλαιο του Μπελχαντά που κατατέθηκε – όπως προβλέπεται για κάθε κίνηση της Γαλατασαράι - στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης; Η Γαλατασαράι, τον Ιούλιο του 2017, έδωσε 8 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά του στην Ντιναμό Κιέβου. Προβλέπονταν επίσης μπόνους 500.000 για κάθε φορά που ως το και τη σεζόν 2021-2022 η "τσιμ-μπομ" έπαιζε σε ομίλους του Champions League, 250.000 για κάθε συμμετοχή της σε ομίλους του Europa League και άλλες 250.000 ευρώ για κάθε 25 βαθμούς που θα κέρδιζε στο τουρκικό πρωτάθλημα, χωρίς όμως το συνολικό ποσό που θα αποδίδονταν ως μπόνους να επιτρέπεται να ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ.

ΤΡΙΤΟΣ ΠΙΣΩ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΦΑΛΚΑΟ ΚΑΙ ΦΕΓΚΟΥΛΙ

Από εκεί και πέρα, στο συμβόλαιο του Μπελχαντά προβλέπονταν πάγιες ετήσιες απολαβές 3,35 εκατομμυρίων ευρώ, κοινώς 13,4 εκατομμύρια για την τετραετία που υπέγραψε (ως τον ερχόμενο Ιούνιο δηλαδή). Παράλληλα, ο Μαροκινός μέσος θα εισέπραττε 5.000 ευρώ για κάθε βαθμό που η Γαλατασαράι θα κέρδιζε στο τουρκικό πρωτάθλημα με την προϋπόθεση ο ίδιος να αγωνίζονταν, έστω και για ένα λεπτό, στο παιχνίδι που κερδήθηκε αυτός ο βαθμός, ενώ θα του καταβάλλονταν και έξτρα 100.000 για κάθε 25αδα βαθμών που θα κέρδιζαν τα "λιοντάρια".

Σε επίπεδο πάγιων απολαβών ο Μπελχαντά ήταν ο τρίτος, πίσω από Φαλκάο και Φεγκουλί, στη μισθολογική ιεραρχία της "τσιμ-μπομ" και μοιραία, μετά την ανακοίνωση της μονομερούς λύσης του συμβολαίου του πριν είκοσι μέρες, έχει μπει σε διαδικασία δικαστικής διαμάχης με τη Γαλατασαράι, διεκδικώντας – σύμφωνα τουλάχιστον με όσα ισχυρίζεται η πλευρά του – τόσο τις προβλεπόμενες πάγιες απολαβές του για αυτό το διάστημα καθώς και εκτιμώμενα μπόνους από το υπόλοιπο της φετινής χρονιάς.

Ποσό που πρόχειρα υπολογίζεται πάνω από 1,5 εκατ. ευρώ και προφανώς δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση ο Μαροκινός να το αφήσει χωρίς να περιμένει το αποτέλεσμα της δικαστικής οδού, κάτι που φυσιολογικά θα επηρεάσει και τον όποιο επόμενο σταθμό της καριέρας του.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ