ΟΛΛΑΝΔΙΑ

Μπας Ντοστ: Ανακοίνωσε πως αποχωρεί από το ποδόσφαιρο λόγω μυοκαρδίτιδας

Ο Μπας Ντοστ πανηγυρίζει μετά από γκολ του με τη φανέλα της Άιντραχτ απέναντι στην Χέρτα | 13 Ιουνίου 2020
Ο Μπας Ντοστ πανηγυρίζει μετά από γκολ του με τη φανέλα της Άιντραχτ απέναντι στην Χέρτα | 13 Ιουνίου 2020 @2020 JOHN MACDOUGALL/AP IMAGES

Ο Μπας Ντοστ διέφυγε τον κίνδυνο για τη ζωή του μετά από την κατάρρευσή του στο χορτάρι κατά τη διάρκεια του Άλκμααρ - Νάιμεχεν, με τις εξετάσεις να δείχνουν ωστόσο πως έχει μυοκαρδίτιδα και τον ίδιο να αποφασίζει να αποχωρήσει από τη δράση.

Ο αγώνας της Eredivisie μεταξύ της Άλκμααρ του Βαγγέλη Παυλίδη και της Νάιμεχεν σημαδεύτηκε από ένα πολύ δυσάρεστο γεγονός: την κατάρρρευση του Μπας Ντοστ στο χορτάρι, γεγονός που υπαγόρευσε την οριστική διακοπή του αγώνα και την άμεση διακομιδή του έμπειρου Ολλανδού επιθετικού στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε σειρά ιατρικών εξετάσεων.

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

"Τις επόμενες μέρες, εξετάσεις θα αποκαλύψουν αυτό που μού συνέβη χθες. Για την ώρα είναι σημαντικό να αναρρώσω ήρεμα και να βρω ένα μέρος γι' αυτό μαζί με την οικογένειά μου", είχε δηλώσει την περασμένη Τρίτη ο Μπας Ντοστ, για να έρθουν οι απαντήσεις που γύρευε λίγα 24ωρα αργότερα.

Αυτές έδειξαν πως έχει φλεγμονή σε καρδιακό μυ, με τον υψηλόσωμο σέντερ φορ να δηλώνει ευγνώμων απέναντι σε όλους τους γιατρούς που τον φρόντισαν όλες αυτές τις ημέρες και να αποκαλύπτει μέσω μηνύματός του στην επίσημη ιστοσελίδα της Νάιμεχεν, ότι στην παρούσα φάση θα κάνει ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο εν αναμονή περαιτέρω εξετάσεων.

"Οι πρόσφατες εξετάσεις που έκαναν έδειξα ότι έχω μυοκαρδίτιτδα. Από εδώ και στο εξής θα κάνω ένα διάλειμμα από το ποδόσφαιρο και θα αφιερώσω ακόμα περισσότερο χρόνο στην οικογένεια μου.

Υπάρχουν πολλοί λόγοι ένας μυς της καρδιάς μπορεί να πάθει φλεγμονή και οι συνέπειες μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρές. Είμαι απίστευτα ευγνώμων στους γιατρούς της ΑΖ και της Ναϊμέγκεν για τις προσπάθειες που έκαναν για μένα, τόνισε μεταξύ άλλων στη γραπτή δήλωσή του.

TAGS ΟΛΛΑΝΔΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ