ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Τα μέλη ψήφισαν υπέρ της πώλησης του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων της και του 25% των τηλεοπτικών

Ο Τζουάν Λαπόρτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | 6 Αυγούστου 2021
Ο Τζουάν Λαπόρτα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου ως πρόεδρος της Μπαρτσελόνα | 6 Αυγούστου 2021 @2021 JOAN MONFORT/AP IMAGES

Η γενική συνέλευση της Μπαρτσελόνα βρήκε τα μέλη της να υπερψηφίζουν την πρόταση της διοίκησης Λαπόρτα για πώληση του 49,9% των εμπορικών δικαιωμάτων του συλλόγου και του 25% των τηλεοπτικών, γεγονός που θα της αποφέρει 800 εκατ.ευρώ.

Η 16η Ιουνίου του 2022 θα καταγραφεί στην ποδοσφαιρική ιστορία ως μία πολύ σημαντική ημερομηνία για την Μπαρτσελονα, με πάνω από 4 χιλιάδες μέλη να παρακολουθούν τη γενική συνέλευση του καταλανικού συλλόγου (1.000 παρόντες ως αρχαιότερα μέλη, οι υπόλοιποι μέσω τηλεδιάσκεψης) και να ψηφίζουν για δύο πολύ σημαντικά ζητήματα που έθεσε η διοίκηση του Λαπόρτα.

Το πρώτο είχε να κάνει με την πώληση του 49,9% της εταιρίας που σχετίζεται με τα πνευματικά δικαιώματα της Μπαρτσελόνα και το δεύτερο με την εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, με τα μέλη του συλλόγου να υπερψηφίζουν και τις δυό προτάσεις των διοικούντων.

"Εάν τα μέλη μάς δείξουν εμπιστοσύνη, θα εγκρίνουμε λύσεις που θα βοηθήσουν την οικονομία του συλλόγου. Θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε σε μία θεσμική και αθλητική κανονικότητα για την Μπάρτσα", τόνισε κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Τζουάν Λαπόρτα, με τα μέλη να δείχνουν δις τη στήριξή τους στο συγκεκριμένο πλάνο.

Όσον αφορά στο θέμα της εκχώρησης του 49,9% εμπορικών δικαιωμάτων, αυτή εγκρίθηκε αφού ψήφισαν υπέρ 568 και κατά 65 (13 τα λευκά), ενώ εγκρίθηκε και η εκχώρηση του 25% των τηλεοπτικών δικαιωμάτων για τα επόμενα 25 χρόνια, με ψήφους 494 υπέρ και 62 κατά (13 λευκά).

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν τα ισπανικά ΜΜΕ, μετά από αυτές τις εγκρίσεις που εξασφάλισε η διοίκηση της Μπαρτσελόνα, αναμένει να μπουν άμεσα στα ταμεία της ποσό μεταξύ 700 και 800 εκατομμυρίων ευρώ που θα της δώσει βαθιά οικονομική ανάσα, με τα 300 εκατομμύρια εξ αυτών να προορίζονται για την ενίσχυση της ομάδας στο αγωνιστικό κομμάτι.

"Ο Πικέ μάς έχει δώσει πολλά και θα πρέπει να συνεχίσει να το κάνει. Σας διαβεβαιώ ότι επέλεξε να γίνει ποδοσφαιριστής, ξέρει ότι χτίζουμε νέα ομάδα και ότι χρειαζόμαστε αφοσιωμένους ανθρώπους.

Θα κάνουμε επίσης τα πάντα, επί της ηγεσίας μου, για να στηρίξουμε και να ευχαριστήσουμε τον Μέσι για όλα όσα μας έχει προσφέρει σε τόσα πολλά χρόνια δόξας", δήλωσε μεταξύ άλλων ο Λαπόρτα έπειτα από την υπερψήφιση των δύο προτάσεων της διοίκησής του, που του δίνει δύναμη και οικονομική στήριξη για να εφαρμόσει το σχέδιό του για την αναγέννηση των Καταλανών.

Αν η Μπαρτσελόνα μπορέσει να βάλει στα ταμεία της τα χρήματα που υπολογίζει, τότε θα καθαρίσει τους λογαριασμούς της και θα εξαιρεθεί από τους κανόνες του FFP της La Liga και συνάμα θα μπορέσει να υπογράψει κανονικά παίκτες για να γίνει ουσιαστική και ποιοτική η ενίσχυσή της.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ