ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Στόχος ένα 9άρι τοπ κλάσης μετά την απώλεια Νεϊμάρ

Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Dinamo Zagreb at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Thursday, March 11, 2021. (AP photo/Alastair Grant, Pool)
Tottenham's Harry Kane celebrates after scoring the opening goal during the Europa League round of 16, first leg, soccer match between Tottenham Hotspur and Dinamo Zagreb at the Tottenham Hotspur Stadium in London, England, Thursday, March 11, 2021. (AP photo/Alastair Grant, Pool) @ 2021 ALASTAIR GRANT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα δεν απογοητεύτηκε παρά την απώλεια του Νεϊμάρ και σύμφωνα με την "Sport" έχει πλέον ως μεγάλο στόχο να αποκτήσει έναν σέντερ φορ πρώτης γραμμής, με τους Χάαλαντ, Κέιν και Λαουτάρο να είναι οι τρεις βασικές επιλογές.

Για περίπου έναν χρόνο έδωσε σκληρή μάχη για να πετύχει την επιστροφή του "ασώτου υϊού" στα καταλανικά εδάφη, όμως ο Νεϊμάρ επέλεξε τελικά να παραμείνει βασιλιάς στην Παρί Σεν Ζερμέν υπογράφοντας νέο συμβόλαιο μέχρι το 2025 και να μην επιστρέψει στο "Καμπ Νόου" (όπου πιθανόν θα ξαναέσμιγε με τον Λιονέλ Μέσι), αφήνοντάς την στα κρύα του λουτρού.

Ωστόσο, παρά την αρνητική αυτή εξέλιξη στο σίριαλ του 29χρονου Βραζιλιάνου σούπερ σταρ, η Μπαρτσελόνα όχι μόνο δεν δείχνει διάθεση να πετάξει λευκή πετσέτα στην προσπάθεια να αποκτήσει όνομα πρώτης γραμμής αλλά σύμφωνα με την "Sport", οι διοικούντες τον σύλλογο έχουν αποφασίσει να βάλει μπρος το πλάνο τους για απόκτηση καθαρόαιμου σέντερ φορ.

Αυτός μάλιστα δεν σχετίζεται ούτε με τον Μέμφις Ντεπάι που δείχνει να έχει κλείσει ούτε με τον Σέρχιο Αγκουέρο που ενδιαφέρει τους μπλαουγκράνα, με την καταλανική εφημερίδα να αναφέρει σε κυριακάτικο δημοσίευμά της πως επιθυμία της "Μπάρτσα" είναι να αποκτηθεί ένας στράικερ τοπ επιπέδου και να χτιστεί γύρω από αυτόν η γραμμή κρούσης τα επόμενα χρόνια.

"Ο πλέον ιδανικός είναι ο Έρλινγκ Χαάαλαντ, με τον φορ της Ντόρτμουντ να αρέσει στην Μπαρτσελόνα για την ηλικία του, την ικανότητά του στο σκοράρισμα και γιατί μπορεί να γίνει παίκτης-κλειδί για την Μπαρτσελόνα του μέλλοντος", αναφέρει το δημοσίευμα, που αφήνει να εννοηθεί πως οι Καταλανοί είναι αισιόδοξοι παρά τη διαφαινόμενη απροθυμία της Ντόρτμουντ να εμπλακεί τόσο εκείνη όσο και ο Νορβηγός φορ σε μεταγραφικά σενάρια.

"Το κόστος της μεταγραφής του Χάαλαντ μπορεί να φτάσει τα 130 εκατομμύρια ευρώ, με την Μπαρτσελόνα να κοιτάζει να εξοικονομήσει χρήματα μέσα από τις αποδεσμεύσεις των Μπρέιθγουεϊτ και Κουτίνιο, ενώ είναι αμφίβολο ακόμα τι θα γίνει με τον Ουσμάν Ντεμπελέ που προς το παρόν αρνείται να υπογράψει την ανανέωση του συμβολαίου του".

ΛΑΟΥΤΑΡΟ ΚΑΙ ΚΕΙΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΠΛΑΟΥΓΚΡΑΝΑ ΚΑΔΡΟ

Πέρα ωστόσο από τον Χάαλαντ που μαζί με τον Εμπαπέ αποτελούν τα δύο πιο "καυτά" ονόματα στο παγκόσμιο μεταγραφικό παζάρι και λόγω του νεαρού της ηλικίας τους (22 ο Γάλλος, 20 ο Νορβηγός), η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν έχει στο μυαλό της και δύο άκρως σοβαρές εναλλακτικές λύσεις που ακούν στο όνομα "Λαουτάρο Μαρτίνες" και "Χάρι Κέιν".

"Στον σύλλογο γνωρίζουν πως ο Λαουτάρο θέλει να υπογράψει στην Μπαρτσελόνα ειδικά αν ανανεώσει ο Μέσι ενώ και η Ίντερ θέλει να πουλήσει. Δεν υπάρχει αμφιβολία πως η Μπαρτσελόνα προτιμάει τον Χάαλαντ αλλά ο Λαουτάρο είχε τρομερή σεζόν και είναι απίστευτα εξελίξιμος", επισημαίνει για τον Αργεντινό στράικερ το κείμενο της "Sport" που για την περίπτωση του Κέιν, υπογραμμίζει:

"Έχουν γίνει επίσης επαφές με τον Χάρι Κέιν, που από την πλευρά του έχει ζητήσει από την Τότεναμ να τον πουλήσει επειδή θέλει να πάει σε ομάδα που να διεκδικεί τίτλους. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τον θέλει αλλά οι Λονδρέζοι θα προτιμήσουν να τον δώσουν αλλού και να μην ενισχύσουν άμεσο ανταγωνιστή τους.

Το περιβάλλον του παίκτη έχει επικοινωνήσει με την Μπαρτσελόνα, υπάρχει όμως επιφύλαξη μέσα στον καταλανικό σύλλογο εξαιτίας της δυσκολίας προσαρμογής που είχαν στο παρελθόν Άγγλοι παίκτες που μετακόμιζαν στην Ισπανία".

Όσο για το πώς θα κινηθεί τελικά η Μπαρτσελόνα, ένα είναι το σίγουρο σύμφωνα με το εν λόγω μέσο: "Οι τελικές αποφάσεις θα παρθούν σίγουρα αλλά είναι δεδομένο πως θα αποκτηθεί ένα 9άρι τοπ επιπέδου".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: @ 2021 Alastair Grant/Associated Press

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ