ΙΣΠΑΝΙΑ

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 3-0: Στον τελικό του Κυπέλλου με θρίαμβο οι μπλαουγκράνα

Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη
Ο Μάρτιν Μπρέθγουεϊτ πανηγυρίζει το τέρμα που πέτυχε στο Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 2021 AP PHOTO/JOAN MONFORT

Με ήρωα τον Τερ Στέγκεν που έπιασε πέναλτι στο 71' και τον Πικέ που σκόραρε στο 90+4', η Μπαρτσελόνα επιβλήθηκε 3-0 της Σεβίλλης στην παράταση και πήρε θριαμβευτικά το εισιτήριο για τον τελικό του Copa del Rey (VIDEOS).

Η Μπαρτσελόνα είναι η πρώτη φιναλίστ του φετινού τελικού του Copa del Rey και περιμένει ήδη την αντίπαλό της, που θα προκύψει απο το ζευγάρι Λεβάντε - Αθλέτικ Μπιλμπάο (1-1 το πρώτο ματς στο "Σαν Μαμές", το βράδυ της Πέμπτης, 4/3, η ρεβάνς).

Η ομάδα του Ρόναλντ Κούμαν ανέτρεψε την ήττα της με 2-0 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν" στον πρώτο ημιτελικό καθώς επικράτησε με το ίδιο σκορ στο "Καμπ Νόου" στην κανονική διάρκεια του αγώνα και οδήγησε το ματς σε ημίωρη παράταση όπου εκεί πέτυχε το χρυσό τέρμα ο Μάρτιν Μπρέιθγουεϊτ στο 95'.

ΤΟ ΜΑΤΣ

Με το 0-2 στην πλάτη της η Μπαρτσελόνα μπήκε με φουλ επιθετική διάθεση για να αφαιρέσει λίγο βάρος από τους ώμους της και μόλις στο 12' έφτασε στο γκολ, που ήταν μάλιστα σπάνιας ομορφιάς, με τον Ουσμάν Ντεμπελέ να κεραυνοβολεί με άπιαστο δεξί σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής τον Βάτσλικ (1-0).

Οι Καταλανοί συνέχισαν να έχουν τον έλεγχο όμως δεν έβρισκαν το δεύτερο γκολ (στο 67' είδαν τη μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι από το σουτ του Άλμπα εντός περιοχής) και στο 71' είδαν το φάσμα του αποκλεισμού όταν η Σεβίλλη έβγαλε ταχύτατη αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι, με τον Τερ Στέγκεν να νικάει όμως από τα 11 βήματα τον Οκάμπος και να κρατάει όρθια την ομάδα του Κούμαν στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Η απόκρουση του Γερμανού τερματοφύλακα δεν πήγε στράφι, με την "Μπάρσα" να πολιορκεί στο φινάλε την Σεβίλλη που είχε μείνει και με 10 παίκτες από το 90+2' λόγω αποβολής (με δεύτερη κίτρινη) του Φερνάντο και να φτάνει στο πολυπόθητο 2-0 με... buzzer beater κεφαλιά του Ζεράρ Πικέ στο 90+4', από γλυκιά σέντρα του Γκριεζμάν από τα αριστερά.

Το γκολ αυτό όχι μόνο έστειλε το ματς στην παράταση αλλά ουσιαστικά διέλυσε ψυχολογικά την ομάδα του Λοπετέγκι, με το 3-0 να είναι πλέον θέμα χρόνου και να έρχεται στο 95', μετά από σέντρα του Άλμπα από τα αριστερά και κεφαλιά του Μπρέιθγουεϊτ.

Στο 103' ο Λουκ Ντε Γιονγκ άφησε την ομάδα του με 9 παίκτες αντικρίζοντας απευθείας κόκκινη κάρτα και η Μπαρτσελόνα δεν είχε πλέον το παραμικρό πρόβλημα να διαχειριστεί το υπέρ της 3-0, φτάνοντας σε μία σπουδαία νίκη και μία πανάξια πρόκριση που την πανηγύρισαν δεόντως παίκτες και τεχνική ηγεσία.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Μινγκέθα (78' Φίρπο), Πικέ, Λανγκλέ, Μπουσκέτς (78' Μορίμπα), Ντε Γιονγκ, Ντεστ (63' Γκριεζμάν), Πέδρι (89' Μπρέιθγουεϊτ), Άλμπα, Μέσι, Ντεμπελέ (89' Τρινκάο)

ΣΕΒΙΛΛΗ: Βάτσλικ, Βιδάλ (54' Νάβας), Κουντέ, Κάρλος, Ακούνα (54' Ρέκικ), Χορδάν (106' Μουνίρ), Τόρες (62' Οκάμπος), Φερνάντο, Σούσο (79' Γκόμες), Εν-Νεσιρί, Ντε Γιονγκ (54' Ράκιτιτς)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo Credits: ⓒ 2021 Joan Monfort/Associated Press

TAGS ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ