LA LIGA

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Η γκολάρα του Πέδρι την έφερε στη 2η θέση

Μπαρτσελόνα - Σεβίλλη 1-0: Η γκολάρα του Πέδρι την έφερε στη 2η θέση
© 2022 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα πήρε τη νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλης στο "Καμπ Νόου" χάρη σε εξαιρετικό γκολ του Πέδρι και την έπιασε στη 2η θέση της La Liga.

Το φανταστικό γκολ του Πέδρι έδωσε στην Μπαρτσελόνα μια πολύ σημαντική νίκη με 1-0 επί της Σεβίλλης για την 30ή αγωνιστική της La Liga. Οι Καταλανοί ήταν ανώτεροι όμως δυσκολεύτηκαν αρκετά για να βρουν το γκολ απέναντι στο πολύ καλό Γιασίν Μπουνού.

Όταν τελικά τα κατάφεραν στο 2ο ημίχρονο, πήραν το μομέντουμ και κράτησαν το προβάδισμα μέχρι τέλους, με συνέπεια να σκαρφαλώσουν στη 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι διαθέσεις των ομάδων ήταν εμφανείς από τα πρώτα λεπτά. Η Μπαρτσελόνα ήθελε να επιτεθεί και η Σεβίλλη να περιορίσει τους "μπλαουγκράνα" ως πρώτο μέλημα και στη συνέχεια θα στηριζόταν στην ταχύτητα των Αντονί Μαρσιάλ και Λούκας Οκάμπος.

Ο Πέδρι βρέθηκε σε εξαιρετική μέρα και ήταν αρκετά ορεξάτος, ο Ουσμάν Ντεμπελέ έκανε επελάσεις από δεξιά και ο Γιασίν Μπουνού εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή του αγώνα. Η Σεβίλλη είχε μία... παραλίγο ευκαιρία σε συνδυασμό του Χεσούς Νάβας με τον Έρικ Λαμέλα, με τον Αργεντινό να μην προλαβαίνει την μπάλα και όλο το υπόλοιπο ημίχρονο ήταν για τους Καταλανούς.

Στο 2ο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα παρέμεινε ίδια. Η Μπαρτσελόνα είχε το πόδι στο γκάζι, προσπαθούσε ακόμα και με στημένα, με τον Ζεράρ Πικέ να έχει ακόμα και δοκάρι. Οι αντεπιθέσεις των Ανδαλουσιάνων δεν είχαν το αποτέλεσμα που ήθελαν και τελικά στο 72ο λεπτό, δύο εξαιρετικοί ελιγμοί του Πέδρι και ένα σουτ εκτός περιοχής έγραψαν το 1-0.

Ο Τζούλεν Λοπετέγκι είχε ρίξει στον αγώνα ήδη τον Χεσούς Κορόνα, ωστόσο στη συνέχεια αναγκάστηκε να ενισχύσει την επίθεση με τον Γιουσέφ εν Νεσιρί. Το παιχνίδι έγινε πιο σκληρό, οι παίκτες των δύο ομάδων διαπληκτίστηκαν ουκ ολίγες φορές και στις καθυστερήσεις οι φιλοξενούμενοι είχαν μία τριπλή ευκαιρία για γκολ, όμως ο Μαρκ Αντρέ τερ Στέγκεν και τα μπλοκαρίσματα των αμυντικών της Μπαρτσελόνα κράτησαν το μηδέν.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Άλβες, Αραούχο, Πικέ, Άλμπα, Φρ. Ντε Γιονγκ (74' Γκάβι), Μπουσκέτς, Πέδρι, Ντεμπελέ (90+1' Νίκο), Ομπαμεγιάνγκ (81' Ντεπάι), Τόρες

ΣΕΒΙΛΛΗ: Μπουνού, Νάβας (78' Μοντιέλ), Κάρλος, Κουντέ, Ρεκίκ, Ράκιτιτς, Γκούντελ (78' Εν Νεσιρί), Χορδάν, Λαμέλα (67' Κορόνα), Μαρσιάλ (82' Αουγκούστινσον), Οκάμπος

Τα αποτελέσματα της 30ής αγωνιστικής

Η βαθμολογία της La Liga

Το πρόγραμμα της 31ης αγωνιστικής

TAGS LA LIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΕΒΙΛΛΗ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ