ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Προς ανανέωση Γκάβι και Ντεμπελέ

Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έλτσε σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου
Ο Γκάβι πανηγυρίζει γκολ με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα κόντρα στην Έλτσε σε ματς της La Liga | 18 Δεκεμβρίου © 2022 JOAN MONFORT / AP IMAGES

Γκάβι και Ουσμάν Ντεμπελέ βρίσκονται ακόμα πιο κοντά στην ανανέωση των συμβολαίων τους με την Μπαρτσελόνα, με το μπαλάκι να βρίσκεται πλέον στα χέρια τους.

Αίσιο τέλος ενδέχεται να έχουν και τα δύο "αγκάθια" της Μπαρτσελόνα αυτήν τη στιγμή, στον τομέα των ανανεώσεων. Γκάβι και Ουσμάν Ντεμπελέ έμοιαζαν με υποθέσεις που κινδύνευαν να χαθούν, όμως το κλίμα δείχνει να μεταστρέφεται τον τελευταίο καιρό.

Την Τετάρτη, ο διευθυντής ποδοσφαίρου των "μπλαουγκράνα", Ματέου Αλεμάνι, είχε συνάντηση με τον πρώην μέσο του συλλόγου, Ιβάν ντε λα Πένια, ο οποίος πλέον ενεργεί ως ατζέντης του 17χρονου wonderkid. Η συζήτηση των δύο ολοκληρώθηκε μέσα σε παραπάνω από μία ώρα, χωρίς συμφωνία μεν, αλλά μέσα σε πολύ καλό κλίμα.

Ο σύλλογος επιθυμεί να δεσμεύσει τον διεθνή Ισπανό μέσο μέχρι το καλοκαίρι του 2027, κάτι που δεν θέλει ο ίδιος. Όσο για τη ρήτρα, η Μπαρτσελόνα θέλει να συνεχίσει την τακτική πολύ υψηλών ποσών για την αποδέσμευση, εν προκειμένω ενός δισεκατομμυρίου.

Οι δύο πλευρές συμφώνησαν να τα ξαναπούν για να γεφυρώσουν ακόμη περισσότερο το χάσμα, που τούτη τη στιγμή περιικλείται στην οπτική που υπάρχει για τον παίκτη. Ο ατζέντης του θεωρεί ότι πρόκειται για έναν έτοιμο ποδοσφαιριστή, η Μπαρτσελόνα για έναν εκκολαπτόμενο.

Ο Ντεμπελέ είπε πως θέλει να μείνει

Την ίδια στιγμή, το Radio Barcelona αποκάλυψε ότι ο Ντεμπελέ προτιμάει πλέον να παραμείνει στο σύλλογο, παρότι είναι ελεύθερος να υπογράψει με οποιαδήποτε ομάδα. Ο Γάλλος εξτρέμ έχει συμβόλαιο που λήγει στις 30 Ιουνίου και παρότι έμοιαζε βέβαιο ότι θα αποχωρήσει, είτε για την Παρί είτε για την Τσέλσι που ακούστηκαν περισσότερο από κάθε άλλη ομάδα, όσο κυλάει ο χρόνος, τα δεδομένα αλλάζουν.

Ο 25χρονος διεθνής φέρεται να πήρε τηλέφωνο τον Τσάβι και να του ανακοίνωσε πως θέλει να παραμείνει στην Μπαρτσελόνα. Ο τεχνικός της ομάδας τον παρέπεμψε στην πρόταση ανανέωσης που έχει στο συρτάρι του ο Ντεμπελέ από τον περασμένο Δεκέμβριο και στην οποία δεν έχει απαντήσει. Η πρόταση παραμένει σε ισχύ, αλλά δεν πρόκειται να βελτιωθεί.

Ο ίδιος ο Ντεμπελέ θα ήθελε να συνεχίσει να συνεργάζται με τον Τσάβι, με τον οποίο έκανε ένα εκπληκτικό δεύτερο μισό στη σεζόν 2021-2022 και με 13 ασίστ και ένα γκολ ήταν ο παίκτης της ομάδας πίσω από τα περισσότερα γκολ. Το μεγάλο πρόβλημα πάντα ήταν ο ατζέντης του, Μουσά Σισοκό, που ανέκαθεν ήταν αρνητικός στην ανανέωση με την Μπαρτσελόνα.

Πλέον, το μπαλάκι βρίσκεται στα χέρια του Γάλλου, ο οποίος αν αποδειχθεί την πρόταση της Μπαρτσελόνα, θα παραμείνει στο "Καμπ Νόου" για μία νέα θητεία.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ