ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Παρουσιάστηκε με κόσμο ο Φεράν Τόρες

Η παρουσίαση του Τόρες από την Μπαρτσελόνα | 3 Ιανουαρίου 2021
Η παρουσίαση του Τόρες από την Μπαρτσελόνα | 3 Ιανουαρίου 2021 PRINT SCREEN

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε στην επίσημη παρουσίαση του Φεράν Τόρες τη Δευτέρα (3/1) το πρωί με τον Ισπανό εξτρέμ να γνωρίζει την αποθέωση από τον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο.

Στην παρουσίαση του Φεράν Τόρες με κάθε επισημότητα προχώρησε η Μπαρτσελόνα την Δευτέρα (3/1) το πρωί με τον 21χρονο διεθνή Ισπανό εξτρέμ που αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι να πατάει τον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νόου με τη φανέλα των Καταλανών.

Ο Τόρες όπως συμβαίνει σε κάθε παρουσίαση από πλευράς Μπαρτσελόνα φόρεσε την εμφάνιση της ομάδας του, μπήκε στον αγωνιστικό χώρο κατώ από τις ιαχές του κόσμου που βρέθηκε στο γήπεδο, έκανε τα πρώτα του κόλπα με τη μπάλα και τις πρώτες του δηλώσεις.

Ο Τόρες ήταν μαζί με τον Λαπόρτα στον αγωνιστικό χώρο, υπέγραψε και στη σχετική εικόνα με την προσωπογραφία του και εν συνεχεία παραχώρησε την πρώτη του συνέντευξη Τύπου ως ποδοδσφαιριστής της Μπαρτσελόνα.

Ο Τόρες είπε μάλιστα στις δηλώσεις του: "Είναι ένα όνειρο να φοράς τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, γνωρίζουμε ήδη τι σύλλογο που είναι η Μπαρτσελόνα, το μεγαλείο που έχει και εγώ θα δώσω ό,τι έχω για να την πάω εκεί που της αξίζει», είπε ο Τόρες, στους δημοσιογράφους που βρέθηκαν στο γήπεδο".

Και συνέχισε λέγοντας: "Είμαι έτοιμος, ο τραυματισμός έχει σχεδόν επουλωθεί και σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα θα προσπαθήσω να δώσω χαρά στους Καταλανούς. Η Μπαρτσελόνα είναι μια από τις καλύτερες ομάδες στον κόσμο, ελπίζω να γίνω ένας σημαντικός παίκτης γι αυτήν".

Ενώ ο Λαπόρτα τόνισε: "Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα. Ο Φεράν Τόρες έδειξε την επιθυμία να έρθει και θέλω να τον ευχαριστήσω. Και θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους εργάστηκαν για να έρθει στο σύλλογο. Ειδικά ο, Ματέου Αλεμάνι, Ράφα Γιούστε, ο Τζόρντι Κρόιφ και οι εκπρόσωποί του. Επέμενε να έρθει στη Μπαρτσελόνα. Σίγουρα θα τον απολαύσουμε. Ζήτω η Μπαρτσελόνα!".

Οι όροι του συμβολαίου του Τόρες με την Μπαρτσελόνα

Ο 21χρονος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τις 30 Ιουνίου 2027, το οποίο περιλαμβάνει ρήτρα αποδέσμευσης που φτάνει το 1.000.000.000 ευρώ.

Ο Ισπανός διεθνής ήταν επιλογή του Τσάβι, με τον τεχνικό των "μπλαουγκράνα" να τον προτιμάει από όλες τις άλλες περιπτώσεις επιθετικών που προτάθηκαν στην Μπαρτσελόνα, έστω κι αν δεν πηγαίνει φθηνά στο "Καμπ Νόου".

Ο Τόρες αποκτήθηκε από τη Μάντσεστερ Σίτι έναντι 23.000.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2020 (και μπόνους στόχων οι οποίοι δεν επετεύχθησαν) από τη Βαλένθια και παραχωρήθηκε για 55.000.000 στην Μπαρτσελόνα. Το αρχικό ποσό της μεταγραφής θα καταβληθεί σε τέσσερις ετήσιες δόσεις, με την πρώτη να καταβάλλεται το προσεχές καλοκαίρι.

Το κόστος της μεταγραφής μπορεί να αυξηθεί κατά 10.000.000, σε περίπτωση που εκπληρωθεί έστω ένας από τους σχετικούς όρους που υπάρχουν στο συμβόλαιο:

  • κατακτήσει το Champions League, με τον Τόρες να αγωνίζεται τουλάχιστον στο 70% των παιχνιδιών (τουλάχιστον 45 λεπτά)
  • ο Τόρες κατακτήσει τη Χρυσή Μπάλα
  • ο Τόρες κατακτήσει το Χρυσό Παπούτσι
  • ο Τόρες πουληθεί για πάνω από 100.000.000

Κερδισμένη από τη μεταγραφή βγαίνει και η Βαλένθια, η οποία είχε συμφωνηθεί να εισπράξει το 10% της υπεραξίας από την πώληση της Σίτι σε σχέση με την προ 1,5 έτους αγορά, ήτοι 2.200.000. Σε αυτά τα χρήματα θα προστεθούν και τα πάνω από 3.000.000 που θα καταβληθούν ως τροφεία στις "νυχτερίδες".

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ