ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο τεχνικός γραμματέας Ραμόν Πλάνες ζήτησε να αποχωρήσει

Το "Καμπ Νόου" σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2020-2021 | Δευτέρα 5 Απριλίου 2021
Το "Καμπ Νόου" σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης της Μπαρτσελόνα με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2020-2021 | Δευτέρα 5 Απριλίου 2021 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο τεχνικός γραμματέας της Μπαρτσελόνα, Ραμόν Πλάνες, ζήτησε να αποχωρήσει άμεσα από την ομάδα και όχι το καλοκαίρι, όταν τελειώνει το συμβόλαιό του. Η πρόσληψη Τσάβι έπαιξε ρόλο στην επίσπευση της απόφασής του.

Οι ανακατατάξεις στην Μπαρτσελόνα συνεχίζονται με την άφιξη του Τσάβι στη θέση του προπονητή. Ένα από τα σημαντικά στελέχη της προηγούμενης διοίκησης, ο Ραμόν Πλάνες, ζήτησε να αποχωρήσει από το σύλλογο νωρίτερα από το προσεχές καλοκαίρι, όταν ολοκληρώνεται το συμβόλαιό του.

Ο Πλάνες κατέχει τον τίτλο του τεχνικού γραμματέα και ουσιαστικά αποτελεί τον βοηθό του διευθυντή ποδοσφαίρου, Ματέου Αλεμάνι. Εντάχθηκε στο οργανόγραμμα των "μπλαουγκράνα" το 2018, υπό τον Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου, ως βοηθός του τότε αθλητικού διευθυντή Ερίκ Αμπιντάλ και υπό τον γενικό διευθυντή Πεπ Σεγούρα.

Ο Πλάνες έλαβε μέρος σε πολλές από τις αποφάσεις που οδήγησαν το σύλλογο σε οικονομικό και αγωνιστικό τέλμα, όμως σε πρώτη φάση είχε τη στήριξη του νέου προέδρου της ομάδας, Τζουάν Λαπόρτα.

Παρ' όλα αυτά, η πρόσληψη του Τσάβι φέρεται να οδήγησε τον Πλάνες στην απόφαση να αποχωρήσει πολύ πριν από τις 30 Ιουνίου 2022, κάτι για το οποίο ενημέρωσε τη διοίκηση. Η τελευταία εμφανίζεται ενοχλημένη με αυτήν την εξέλιξη, αφού δεν ήθελε τέτοιου είδους ανακατατάξεις στο επιτελείο που θα χειριστεί τις μεταγραφές που θα ζητήσει ο νέος προπονητής για τον Ιανουάριο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ