ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο κανόνας που της επιτρέπει να εγγράψει παίκτη παρά τους οικονομικούς περιορισμούς της La Liga

Μπαρτσελόνα: Ο κανόνας που της επιτρέπει να εγγράψει παίκτη παρά τους οικονομικούς περιορισμούς της La Liga
Ο Γκάβι σε εντός έδρας αγώνα της Μπαρτσελόνα κόντρα στη Σεβίλλη @2023 AP IMAGES/JOAN MONFORT

Η απώλεια του Γκάβι για τους επόμενους 6 μήνες και ο κανόνας που επιτρέπει στην Μπαρτσελόνα να εγγράψει νέο παίκτη, χωρίς την περαιτέρω επιβάρυνση στον ετήσιο οικονομικό έλεγχο που διεξάγει η La Liga.

Ο Γκάβι αποτελεί τον μεγάλο άτυχο των προκριματικών του Euro 2024, με τον 19χρονο χαφ να έχει -πλέον- να αντιμετωπίσει τη ρήξη χιαστού που αποκόμισε από το ματς με τη Γεωργία και την Μπαρτσελόνα να ανταπεξέλθει στην απώλειά του εντός αγωνιστικού χώρου, με τον Τσάβι να ψάχνει -ήδη- τις εκ των έσω λύσεις.

Με την Μπαρτσελόνα να αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα, τα οποία της στέρησαν κατά το πρόσφατο παρελθόν τη δυνατότητα να εγγράψει έγκαιρα ποδοσφαιριστές στο ρόστερ της, "σωσίβιο σωτηρίας" για τον καταλανικό σύλλογο είναι ένας κανόνας για τους μακροχρόνιους τραυματισμούς, που υπάρχει στον οικονομικό έλεγχο της La Liga.

Η διοργανώτρια αρχή του ισπανικού πρωταθλήματος επιτρέπει στην ομάδα του τραυματία να εγγράψει άλλον παίκτη χωρίς να ξοδέψει επιπλέον τέλη εγγραφής, αρκεί ο σύλλογος να ενημερώσει τη La Liga εντός 30 ημερών από τον τραυματισμό. Ένας κανόνας που έχει υποστεί μερικές μικρές τροποποιήσεις.

Η πρώτη, είναι ότι η περίοδος του μακροχρόνιου τραυματισμού μειώνεται από 5 σε 4 μήνες, με τη δεύτερη αλλαγή να εστιάζει στο οικονομικό σκέλος της υπόθεσης.

Η ικανότητα εγγραφής για τον αντικαταστάτη του τραυματία, μέχρι τώρα προέβλεπε το ποσό που θα λάβει ο αντικαταστάτης να είναι χαμηλότερο από το 2% του ορίου κόστους της ομάδας ή το 80% του μισθού του τραυματία μέχρι το τέλος της σεζόν. Πλέον, λαμβάνεται υπόψη μόνο η δεύτερη συνθήκη.

Αυτό βοηθάει πρακτικά την Μπαρτσελόνα, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα έπρεπε να πουλήσει ποδοσφαιριστή της ή να δημιουργήσει με κάποιον άλλον τρόπο χώρο στον προϋπολογισμό της ομάδας για να εγγράψει τον αντικαταστάτη του Γκάβι. Ωστόσο, σε περίπτωση που κάνει χρήση αυτού του μέτρου, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να "επιστρέψει" τα χρήματα την επόμενη σεζόν.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ