CHAMPIONS LEAGUE

Μπαρτσελόνα - Μπενφίκα 0-0: Ανίκητος ο Βλαχοδήμος, οι αετοί απειλούν να πετάξουν εκτός συνέχειας τους Καταλανούς

Ο Οδυσσεας Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League | 29 Αυγούστου 2018
Ο Οδυσσεας Βλαχοδήμος με τη φανέλα της Μπενφίκα σε αγώνα κόντρα στον ΠΑΟΚ για τα προκριματικά του Champions League | 29 Αυγούστου 2018 INTIME

Η Μπενφίκα έμεινε όρθια στο Καμπ Νόου κρατώντας το 0-0 κόντρα στην Μπαρτσελόνα έχοντας σε φοβερή βραδιά κάτω από την εστία τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και ελπίζει στο φινάλε των ομίλων να κλέψει το εισιτήριο για τους "16" από τους μπλαουγκράνα.

Μπαρτσελόνα και Μπενφίκα έμειναν στο στείρο 0-0 στο Καμπ Νόου το βράδυ της Τρίτης (23/11) στο ευρωπαϊκό ντεμπούτο του Τσάβι στον πάγκο των μπλαουγκράνα, με το αποτέλεσμα αυτό να πληγώνει τους Καταλανούς και να αφήνει ένα διάπλατο χαμόγελο στους Λουζιτανούς, σε μία βραδιά που είχαν σε τρομερή κατάσταση τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο.

Και αυτό γιατί η ομάδα του Ζόρζε Ζεσούς έμεινε μεν στο -2 από την Μπαρτσελόνα στο μεταξύ τους μπρα ντε φερ για την κατάκτηση της 2ης θέσης στον 5ο όμιλο του Champions League όμως έχει χρυσή ευκαιρία να προσπεράσει τους Καταλανούς στο φινάλε της φάσης των ομίλων.

Προϋπόθεση για να το πετύχει αυτό είναι να πάρει το τρίποντο στο "Λουζ" της Λισσαβώνας απέναντι στην αδιάφορη βαθμολογικά και ουραγό του ομίλου, Ντινάμο Κιέβου, και την ίδια ώρα η "Μπάρτσα" να μη φύγει νικήτρια από την "Allianz Arena" απέναντι στην πανίσχυρη Μπάγερν που μετράει μέχρι στιγμής 5 νίκες στις ισάριθμες πρώτες αγωνιστικές.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως η Μπενφίκα θα μπορούσε να φύγει ακόμα και με τη νίκη από την Βαρκελώνη ώστε να βολευόταν ακόμα με και το ίδιο αποτέλεσμα από τους Καταλανούς στην τελευταία αγωνιστική, όμως ο Σεφέροβιτς δεν μπόρεσε να χριστεί σκόρερ στο 93' αν και είχε περάσει τον Τερ Στέγκεν και έκανε πλασέ σε ανυπεράσπιστη εστία.

Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής

Το ματς

H Μπαρτσελόνα πατούσε πολύ καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο του Καμπ Νόου στο πρώτο ημίωρο της αναμέτρησης όμως δεν μπόρεσε σε αυτό το διάστημα να βρει το πολυπόθητο γκολ, με τους παίκτες της είτε να μην βρίσκουν στόχο είτε να βλέπουν τις προσπάθειές τους να σταματούν πάνω στον σταθερότατο Βλαχοδήμο (στο 8' σταμάτησε το σουτ του Ντεμίρ ενώ στο 28' είπε όχι στον Άλμπα).

Το επόμενο δεκάλεπτο όμως βρήκε την Μπενφίκα όχι μόνο να βγαίνει μπροστά και να ισορροπεί απόλυτα το ματς αλλά και κάνει δύο φορές το κοινό των μπλαουγκράνα να καρδιοχτυπήσει.

Στο 34' ο Γιάρεμτσουκ έπιασε κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής και υποχρέωσε τον Τερ Στέγκεν να αποκρούσει σωτήρια με το δεξί γόνατο ενώ αμέσως επόμενο λεπτό ο Οταμέντι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με άπιαστο αριστερό σουτ (και τη βοήθεια του οριζόντιου δοκαριού) αλλά είδε το γκολ να μην μετράει, καθώς η μπάλα είχε περάσει νοερά την τελική γραμμή κατά την εκτέλεση του κόρνερ από το οποίο άρχισε η φάση.

Στο 43ο λεπτό χάθηκε η τελευταία μεγάλη ευκαιρία του πρώτου μέρους, με τον Ντεμίρ να κάνει το φαλτσαριστό σουτ με το αριστερό μέσα από την περιοχή και τη μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Βλαχοδήμου, για να μείνει το 0-0 μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Στο δεύτερο μέρος το ματς απέκτησε μία άγρια ομορφιά, με τις καλές φάσεις μπροστά στις δύο εστίες να είναι λίγες, αλλά το κοινό του Καμπ Νόου να μένει καθηλωμένο, από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι καίγονταν για το χρυσό γκολ αλλά έβρισκαν μπροστά τους μία πολύ καλά οργανωμένη άμυνα.

Στο 68ο λεπτό οι γηπεδούχοι είχαν τεράστια ευκαιρία να κάνουν το 1-0 όταν μετά από γλυκιά σέντρα του Ντεμπελέ ο Φρένκι ντε Γιονγκ πετάχτηκε και πήρε καρφωτή κεφαλιά, όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος έκανε την απόκρουση του ματς, με τον Έλληνα κίπερ των αετών να απογειώνεται και να διώχνει θεαματικά σε κόρνερ.

Στο 83' ο Αραούχο έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με υπέροχη (και πολύ δύσκολη) προβολή μετά από σέντρα από τα αριστερά όμως το γκολ δεν μέτρησε καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ ενώ στις καθυστερήσεις ήταν η Μπενφίκα εκείνη που άγγιξε το γκολ.

Συγκεκριμένα στο 93' όταν σε αντεπίθεση που έβγαλε η ομάδα του Ζεζούς, ο Σεφέροβιτς πέρασε και τον Τερ Στέγκεν όμως το πλασέ που έκανε με το αριστερό μπροστά σε ανυπεράσπιστη εστία έστειλε τη μπάλα να φύγει έξω από το δεξί δοκάρι.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: Τερ Στέγκεν, Αραούχο (86' Γκαρσία), Πικέ, Λανγκλέ (86' Ντεστ), Άλμπα, Ντε Γιονγκ, Μπουσκέτς, Γκονθάλεθ, Ντεμίρ (66' Ντεμπελέ), Ντεπάι, Γκάβι

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Αλμέιδα, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Ζιλμπέρτο, Βάιγκλ, Μάριο (59' Τααράμπτ), Γκριμάλδο (81' Σεφέροβιτς), Σίλβα (70' Λαζάρο), Εβέρτον (70' Πίζι), Γιάρεμτσουκ (59' Ντάργουιν)

S24 Bet - Το Στοίχημα επιστρέφει στο SPORT24

Το SPORT24 απέκτησε νέα ενότητα με έγκυρο και μοναδικό περιεχόμενο για το Στοίχημα! Προγνωστικά στοιχήματος, προτάσεις και αναλύσεις με την υπογραφή του SPORT24 και της έμπειρης ομάδας δημοσιογράφων του. Καθημερινό περιεχόμενο με προτάσεις για το στοίχημα σε ποδόσφαιρο και μπάσκετ στο S24 BET.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΕΝΦΙΚΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ