ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Κλείδωσε η ανταλλαγή Γκριεζμάν-Σαούλ

Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2019-2020 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019
Ο Αντουάν Γκριεζμάν της Μπαρτσελόνα σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Βαγιαδολίδ για τη La Liga 2019-2020 στο "Καμπ Νόου", Βαρκελώνη | Τρίτη 29 Οκτωβρίου 2019 © 2021 JOAN MONFORT/ASSOCIATED PRESS

Ο Αντουάν Γκριεζμάν αναμένεται να επιστρέψει στην Ατλέτικο και να γίνει ανταλλαγή με τον Σαούλ που θα καταλήξει στην Μπαρτσελόνα, σύμφωνα με καταλανικό ραδιόφωνο που αποκαλύπτει ότι υπάρχει συμφωνία.

Η υπόθεση της παραμονής του Λιονέλ Μέσι μοιάζει να έχει αίσιο τέλος για την Μπαρτσελόνα, την ίδια στιγμή που ο Αντουάν Γκριεζμάν δείχνει να αποχαιρετά το "Καμπ Νόου" και να επιστρέφει στην Ατλέτικο, με τον Σαούλ να ακολουθεί αντίθετο δρομολόγιο.

Ο Γάλλος επιθετικός βρέθηκε στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής το τελευταίο διάστημα, για την εμπλοκή του σε ρατσιστικό περιστατικό με πρωταγωνιστή τον Ουσμάν Ντεμπελέ, με συνέπεια η θέση του στο σύλλογο να γίνει ακόμα πιο δύσκολη.

Οι Καταλανοί κατάφεραν να εξασφαλίσουν ένα γερό "ψαλίδι" ύψους 50% από το συμβόλαιο του Μέσι, ωστόσο τα χρήματα αυτά δεν είναι αρκετά, στη δυσχερή κατάσταση που βρίσκονται, με συνέπεια να αναζητούν περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων, από την αποχώρηση του 30χρονου επιθετικού.

Ο Γκριεζμάν αποκτήθηκε το καλοκαίρι του 2019, όταν η Μπαρτσελόνα κάλυψε τη ρήτρα των 120.000.000 ευρώ, καθιστώντας τον πιο ακριβή μεταγραφή στην ιστορία της. Σε 99 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις είχε 35 γκολ, χωρίς να πείσει ότι μπορεί να ανταπεξέρθει στις απαιτήσεις, με συνέπεια να βρεθεί στη λίστα των υπό παραχώρηση ποδοσφαιριστών.

Η Ατλέτικο βρίσκεται σε αναζήτηση βασικού επιθετικού, αφού ο Ντιέγκο Κόστα αποχώρησε μεσούσης της περσινής σεζόν και ο Άλβαρο Μοράτα παραμένει δανεικός στη Γιουβέντους. Ο 34χρονος Λουίς Σουάρες δεν μπορεί να τραβήξει ξανά μόνος του το κουπί, με συνέπεια να καταφύγει σε μία δοκιμασμένη λύση, από τη στιγμή που ήταν διαθέσιμη.

Οι πρωταθλητές Ισπανίας δεν θα δαπανήσουν χρήματα για την απόκτησή του, αλλά θα δώσουν στην Μπαρτσελόνα έναν ποδοσφαιριστή που είχαν στη δική τους λίστα υπό παραχώρηση, τον Σαούλ. Ο Ισπανός διεθνής μέσος είχε χάσει τη θέση του στο βασικό σχήμα του Ντιέγκο Σιμεόνε και ζητούσε να φύγει απ' τη Μαδρίτη, ύστερα από 8 χρόνια στην πρώτη ομάδα των "ροχιμπλάνκος", ένα πρωτάθλημα (στον τίτλο του 2013-2014 ήταν δανεικός στη Ράγιο Βαγεκάνο), έναν τελικό Champions League και δύο Europa League, μεταξύ άλλων.

Η μετακίνηση των δύο παικτών θα γίνει με άμεση ανταλλαγή, που θα κοστολογηθεί σε ένα ποσό μεταξύ 60.000.000 και 70.000.000, όπως αναφέρει το Catalunya Radio. Ο Σαούλ θα υπογράψει συμβόλαιο με απολαβές περίπου στα 12.000.000 μικτά, ήτοι τα μισά από όσα δαπανά τα τελευταία δύο χρόνια η Μπαρτσελόνα για τον Γκριεζμάν. Στον αντίποδα, η Ατλέτικο θα δίνει στον άλλοτε ηγέτη της 13.000.000 καθαρά το χρόνο.

Με αυτόν τον τρόπο αναμένεται να κλείσει άλλη μία ανοιχτή πληγή για τους Καταλανούς, που πλέον θα προσπαθήσουν να ξεφορτωθούν τουλάχιστον μία μεταγραφή που κόστισε 9ψήφιο ποσό και δεν απέδωσε τα αναμενόμενα, τον Φιλίπε Κοουτίνιο.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΑΤΛΕΤΙΚΟ ΙΣΠΑΝΙΑ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ