ΙΤΑΛΙΑ

Μπαρτσελόνα ή Γιουβέντους, το δίλημμα του Ντοναρούμα

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Μίλαν κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A απέναντι στην Φιορεντίνα (29 Νοεμβρίου 2020)
Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα με τη φανέλα της Μίλαν κατά τη διάρκεια αγώνα της Serie A απέναντι στην Φιορεντίνα (29 Νοεμβρίου 2020) @ 2020 LUCA BRUNO/ASSOCIATED PRESS

Ο Τζανλουίτζι Ντοναρούμα είδε την Μίλαν να κλείνει την πόρτα και πλέον έχει μπροστά του δύο επιλογές, με τις Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους να του έχουν κάνει πρόταση αλλά να μην έχουν λύσει ακόμα το θέμα με την παραχώρηση των γκολκίπερ τους.

Μίλαν και Τζανλουίτζι Ντοναρούμα δεν μπόρεσαν να βρουν τη χρυσή τομή για την ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι το παιδί-θαύμα των ροσονέρι αποφάσισε να τραβήξει διαφορετικό δρόμο από αυτήν της ομάδας (η οποία πήρε στη θέση του τον Μενιάν από την πρωταθλήτρια Γαλλίας, Λιλ).

Ποιο είναι το μέλλον τώρα του 22χρονου πορτιέρε; Στην παρούσα φάση μοιάζει να βρίσκεται σε ένα σταυροδρόμι όπου καλείται να πάρει μία σημαντική απόφαση για το μέλλον του, έχοντας στα χέρια του δύο προτάσεις.

Από τη μία υπάρχει αυτή της Γιουβέντους, ομάδα που φλέρταρε μαζί του εδώ και χρόνια θεωρώντας τον ως τον ιδανικό για να αποτελέσει το διάδοχο του Τζίτζι Μπουφόν μία ημέρα, με τον Πάβελ Νέντβεντ να έχει ήδη μεταβεί στο Μόντε Κάρλο για να συζητήσει με τον Ραϊόλα και τα ρεπορτάζ να κάνουν λόγο για πρόταση ύψους 8 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο.

Η άλλη λύση είναι να αφήσει την Ιταλία και να βγει από την... comfort zone και να επιλέξει την προοπτική του εξωτερικού, με την Μπαρτσελόνα από την πλευρά της να τον έχει βάλει στο στόχαστρο και να φέρεται διατεθειμένη να προσφέρει πενταετές συμβόλαιο με ετήσιες απολαβές ύψους 10 εκατομμυρίων ευρώ.

Ωστόσο, το πιθανότερο είναι πως ο Ντοναρούμα θα χρειαστεί -ακόμα και αν ο ίδιος πάρει γρήγορα την απόφαση για το νέο σταθμό στην καριέρα του- να κάνει υπομονή, αφού για να γίνει το deal με κάποια από τις δύο ομάδες θα πρέπει πρώτα να έχουν λύσει το θέμα με τους βασικούς γκολκίπερ στο υπάρχον ρόστερ τους.

Ουσιαστικά, η Μπαρτσελόνα θα πρέπει να βρει αγοραστή για τον Τερ Στέγκεν και η Γιουβέντους για τον Στσέσνι, με ρεπορτάζ από την Ιταλία να αναφέρουν πως δεν αποκλείεται η βέκια σινιόρα να προσφέρει ως δανεικό σε κάποια ομάδα τον Πολωνό, αλλά και με τα 7 εκατομμύρια ευρώ που λαμβάνει ετησίως να συνθέτουν ένα ποσό που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί από άλλο κλαμπ.

TAGS ΙΤΑΛΙΑ SERIE A ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΙΛΑΝ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ