ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Επίσημες οι κατηγορίες για διαφθορά για την υπόθεση Νεγκρέιρα

Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου
Ο Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου © 2019 EMILIO MORENATTI / AP IMAGES

Η Μπαρτσελόνα θα βρεθεί στο εδώλιο της κατηγορουμένης μαζί με δύο πρώην προέδρους της, Τζουζέπ Μαρία Μπαρτομέου και τον Σάντρο Ροσέλ, για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Επίσημη μορφή πήραν οι κατηγορίες τις βάρος της Μπαρτσελόνα και δύο πρώην προέδρων της για χρηματισμό διαιτητών από το 2001 έως το 2018 και συγκεκριμένα για την υπόθεση Νεγκρέιρα.

Η Εισαγγελία της Βαρκελώνης απηύθυνε επίσημα κατηγορίες, όπως αναμενόταν, τόσο στην ομάδα όσο και στους πρώην προέδρους της Μπαρτσελόνα (Σάντρο Ροσέλ, Γιόσεπ Μαρία Μπερτομέου) και στελεχών της (Όσκαρ Γκράου, Άλμπερτ Σολέρ), αλλά και στην ίδια την Μπαρτσελόνα ως νομική οντότητα.

Ο Νεγκρέιρα φέρεται να έλαβε σχεδόν 7.000.000 ευρώ από το 2001 μέχρι τον Ιούλιο του 2018 για να έχει συμβουλευτικό ρόλο στην Μπαρτσελόνα για θέματα διαιτησίας, όπως υποστηρίζουν ο σύλλογος και ο διαιτητής.

Η δίωξη θα ασκηθεί μόνο εις βάρος του Μπαρτομέου από τους προέδρους της περιόδου στην οποία φέρονται να τελέστηκαν τα αδικήματα, διότι πριν από το 2010 δεν ίσχυε ο νόμος στον οποίο βασίζεται η δίωξη. Δίωξη θα υπάρξει και εις βάρος ορισμένων μελών των διοικήσεων από το 2010, όμως όχι όλων γιατί υπάρχουν περιορισμοί λόγω παραγραφής και ηλικίας.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ LA LIGA ΙΣΠΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ