ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ

Μπαρτσελόνα: Ο Έμερσον έγινε η 3η μεταγραφή σε 3 μέρες

Ο Έμερσον της Μπέτις σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σεβίλλη για τη La Liga 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021
Ο Έμερσον της Μπέτις σε στιγμιότυπο της αναμέτρησης με τη Σεβίλλη για τη La Liga 2020-2021 στο "Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν", Σεβίλλη | Κυριακή 14 Μαρτίου 2021 © 2021 MATEO VILLALBA/ASSOCIATED PRESS

Η Μπαρτσελόνα ανακοίνωσε την επιστροφή του Έμερσον, που τον είχε αγοράσει το 2019 μαζί με την Μπέτις και αγωνιζόταν στους "βερδιμπλάνκος" από τότε.

Η Μπαρτσελόνα προχώρησε στην 3η μεταγραφή της για τη νέα σεζόν, αγοράζοντας έναν από τους καλύτερους δεξιούς μπακ της La Liga τα τελευταία 2 χρόνια, ο οποίος της... ανήκει! Ο Έμερσον αποκτήθηκε από την Μπέτις και οι Καταλανοί πλέον θα διαχειριστούν οι ίδιοι την τύχη του.

Ο Βραζιλιάνος μπακ ανήκε στην Ατλέτικο Μινέιρο μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου του 2019, όταν ανακοινώθηκε ότι πωλήθηκε στην Μπαρτσελόνα για 12.000.000 ευρώ. Η χρηματοδότηση της μεταγραφής όμως έγινε από κοινού με την Μπέτις, η οποία απέσπασε το 50% των δικαιωμάτων του. Παράλληλα, τον κράτησε στο ρόστερ της μέχρι τον Ιούνιο του 2021, όταν οι "μπλαουγκράνα" μπορούσαν να ενεργοποιήσουν ρήτρα επαναγοράς του.

Οι εμφανίσεις που πραγματοποίησε ο 22χρονος διεθνής με τους "βερδιμπλάνκος" έπεισαν την Μπαρτσελόνα ότι αξίζει να βάλουν πίσω στη φαρέτρα τους αυτόν τον ποδοσφαιριστή. Ενημέρωσαν τους Ανδαλουσιάνους ότι θα ασκήσουν το δικαίωμά τους, που σημαίνει ότι θα καταβάλλουν τα 6.000.000 με τα οποία συνεισέφερε η Μπέτις στην αγορά του, μέρος της υπεραξίας που απέκτησε ο ποδοσφαιριστής και θα προσφέρουν στην Μπέτις ένα ποσοστό σε περίπτωση μεταπώλησης.

Το συνολικό deal ανέρχεται σε 9.000.000, με τον Έμερσον να ανακοινώνεται το πρωί της Τετάρτης, ύστερα από την ανακοίνωση του Σέρχιο Αγκουέρο τη Δευτέρα και του Έρικ Γκαρθία την Τρίτη. Σε αντίθεση με τους δύο προαναφερθέντες, πάντως, ο Έμερσον ενδέχεται τελικά να μην αγωνιστεί ούτε σε ένα παιχνίδι με τους "μπλαουγκράνα", αφού στην ίδια θέση υπάρχει ο Σερζίνιο Ντεστ.

Προς το παρόν δεν έχει ξεκαθαριστεί αν η Μπαρτσελόνα θέλει τον Έμερσον να συναγωνιστεί με τον Αμερικανό για τη θέση του δεξιού μπακ ή αν τον πήρε πίσω για να τον πουλήσει ακόμα πιο ακριβά, ύστερα από τις 79 εμφανίσεις του με την Μπέτις στα προηγούμενα 2,5 χρόνια.

TAGS ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΕΤΙΣ LA LIGA
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ