ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ

Μπακασέτας: "Το πιο σημαντικό πέναλτι της ζωής μου, θα κοιμηθώ μετά από δύο μέρες"

Ο Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ του στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γεωργία
Ο Μπακασέτας πανηγυρίζει γκολ του στο παιχνίδι της Ελλάδας με τη Γεωργία INTIME

Ο Τάσος Μπακασέτας χαρακτήρισε το πέναλτι στην αναμέτρηση της Ελλάδας κόντρα στη Γεωργία το πιο σημαντικό της ζωής του, υπογραμμίζοντας ότι θα κοιμηθεί μετά από δύο μέρες.

Η Ελλάδα επικράτησε 2-0 της Γεωργίας με τον Τάσο Μπακασέτα να ανοίγει το σκορ στο 90ο λεπτό έπειτα από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι. Ο αρχηγός της Εθνικής χαρακτήρισε το πέναλτι ως το πιο σημαντικό της ζωής του και τόνισε ότι θα κοιμηθεί μετά από δύο μέρες. Ακόμη μίλησε για το κρίσιμο παιχνίδι απέναντι στην Σουηδία την Τρίτη (12/10, 21:45, COSMOTE SPORT 1HD - OPEN TV και LIVE από το SPORT24).

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Μπακασέτα:

Για το ματς: "Θεωρώ ότι απ' τα πρώτα λεπτά ήμασταν κυρίαρχοι στο παιχνίδι. Νομίζω μας ακυρώθηκε και ένα γκολ, νομίζω η μπάλα πέρασε απ' τη γραμμή, αν δεν κάνω λάθος. Είχαμε ευκαιρίες, δεν καταφέραμε να βάλουμε το γκολ, όμως αυτό που μου αρέσει είναι ότι δεν το βάλαμε κάτω. Η νίκη ήρθε κατ' αυτόν τον τρόπο. Υπάρχουν και παιχνίδια που θα υποφέρουμε, χαρούμενοι που καταφέραμε να νικήσουμε και μετά το παιχνίδι κόντρα στη Σουηδία. Τώρα έχουμε ένα σημαντικό ματς, το οποίο είναι της ίδιας σημασίας και απαιτεί συγκέντρωση απ' το πρώτο λεπτό".

Για τα συναισθήματά του για το γκολ: "Δεν είχα άγχος πάρα πολύ, απλά περνούσαν αρκετές σκέψεις απ' το μυαλό μου. Κράτησα τον εαυτό μου ήρεμο και φάνηκε στην εκτέλεση. Ήταν το πιο σημαντικό πέναλτι που χτύπησα στην ζωή μου, δεν θα σας το κρύψω, όπως δεν μπορώ να κρύψω και τον πονοκέφαλο, ότι θα κοιμηθώ μετά από δύο μέρες. Ήξερα τη σημασία του ομίλου".

Για το ματς με τη Σουηδία: "Κάναμε μεστό παιχνίδι, αλλά δεν βάλαμε γρήγορο γκολ για να ανοιχτεί ο αντίπαλος. Αυτός πρέπει αν είναι ο τρόπος του παιχνιδιού. Ίσως να είναι πιο δυνατός αντίπαλος η Σουηδία. Θα δούμε με τον προπονητή τι κάναμε λάθος, θελουμε να βελτιωνόμαστε, τις επόμενες μέρες θα δουλέψουμε πάνω σ' αυτό".

Τζαβέλλας: "Αν δεν κερδίζαμε τη Γεωργία δεν θα υπήρχε αύριο"

Για το ματς: "Προσπαθήσαμε πάρα πολύ, δημιουργήσαμε πολλές ευκαιρίες στο πρώτο ημίχρονο, δεν καταφέραμε να σκοράρουμε. Όμως το ματς έχει 90΄ λεπτά, πετύχαμε δύο γκολ και φύγαμε με τους 3 βαθμούς που τόσο θέλαμε.

Σε όλη τη διάρκεια του ματς δείξαμε πως δεν τα παρατάμε. Δουλεύαμε πολύ καλά μέσα στο γήπεδο, είχαμε κουράσει πάρα πολύ τον αντίπαλο. Θα μπορούσαμε να είχαμε προηγηθεί νωρίτερα, ίσως και ένα γκολ θα μπορούσε να είχε μετρήσει στο πρώτο ημίχρονο, όμως το σημαντικό είναι ότι το πετύχαμε με το πέναλτι του Μπακασέτα και ευτυχήσαμε και με τον Πέλκα στο τέλος για να ηρεμήσουμε και να απολαύσουμε τα τελευταία λεπτά".

Για το αν πέρασε την γραμμή η κεφαλιά: "Τι να πω; Θεωρώ πως πέρασε η μπάλα τη γραμμή".

Για το ματς με την Σουηδία: "Για εμάς όλα τα ματς είναι τελικοί. Ξέραμε πως αν δεν κερδίσουμε σήμερα δεν θα υπήρχε αύριο. Όσο καιρό βρίσκομαι στην Εθνική ομάδα, αυτή η εβδομάδα είναι ό,τι καλύτερο έχω δει ποτέ από άποψη ενέργειας και προπόνησης. Έτσι πρέπει να συνεχίσουμε και να πάμε στη Σουηδία, να κάνουμε αυτό που κάναμε και τα προηγούμενα χρόνια, ένα καλό ματς και να πάρουμε τους 3 βαθμούς".

Για τους τραυματίες: "Τέλος θέλω να πω πως τα προηγούμενα χρόνια είχαμε συνηθίσει να μην υπάρχει κάποια απώλεια για εμάς από θέμα παικτών. Όπως βλέπουμε στις τελευταίες κλήσεις χάνουμε συνέχεια παιδιά. Είναι στο μυαλό μας, είναι εδώ δίπλα μας. Είμαστε πάντα ενωμένοι και τους περιμένουμε".

Σιώπης: "Μεγάλη νίκη, πρέπει να έχουμε το ίδιο πάθος με τη Σουηδία"

Για το ματς: "Είναι μία μεγάλη νίκη γι' αυτό που θέλουμε να καταφέρουμε. Δουλέψαμε πολύ όλη την εβδομάδα όλα τα παιδιά και αυτό πιστεύω βγήκε και στο γήπεδο. Και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο είχαμε 20-25 λεπτά, όπου είχαμε την κατοχή, φάσεις, ρυθμό, αλλά δεν ήρθε το γκολ. Τελικά, ήρθε στο τέλος το γκολ, ήρθε και το δεύτερο γκολ. Τρεις βαθμοί και κοιτάμε το επόμενο ματς".

Για το ματς με τη Σουηδία: "Για να πάρουμε τη νίκη στη Σουηδία πρέπει να έχουμε συγκέντρωση, πάθος, όλοι μαζί στο πλάνο του προπονητή και πιστεύω πως μπορούμε να καταφέρουμε αν είμαστε όπως θέλουμε να είμαστε.

Θέλω να πω και κάτι άλλο. Προσωπικά θέλω να αφιερώσω τη νίκη σε όλα τα παιδιά που είναι άτυχα με τους τραυματισμούς, τον Γαλανόπουλο, τον Ζέκα, τον Κουρμπέλη, τον Φορτούνη, που δεν είναι εδώ να χαρούνε αυτή τη νίκη μαζί μας".

Για το πόσο δύσκολο ήταν να καλύψει το κενό του Ζέκα: "Τα χαρακτηριστικά μας με τον Ζέκα είναι πάνω κάτω τα ίδια. Το δύσκολο είναι πως είχα κάρτα από το 6' και έπρεπε να καλύψω όλα αυτά τα κενά και να μην πάρω 2η κάρτα. Αφού τα καταφέραμε αυτό είναι το σημαντικό".

TAGS ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΛΛΑΔΑ ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ