ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ

Μπακασέτας: Είναι ο τέταρτος πιο επιδραστικός παίκτης του τουρκικού πρωταθλήματος στην επίθεση

Ο Τάσος Μπακασέτας
Ο Τάσος Μπακασέτας © 2022 DANIEL COLE/AP IMAGES

Ο Τάσος Μπακασέτας βρίσκεται στις κορυφαίες θέσεις της στατιστικής λίστας με τους πιο επιδραστικούς ποδοσφαιριστές στο επιθετικό κομμάτι του τουρκικού πρωταθλήματος.

Στον αγωνιστικό χώρο κάθε ποδοσφαιριστής δείχνει αυτά που μπορεί και εκείνα που δεν μπορεί να κάνει. Υπάρχουν όμως πολλά στοιχεία τα οποία στο παιχνίδι ενός παίκτη που μπορεί να μη γίνονται εύκολα αντιληπτά.

Για παράδειγμα ο Τάσος Μπακασέτας έχει αγαπηθεί από τους φίλους Τραμπζονσπόρ για τα γκολ και τις ασίστ του. Σε 79 αγώνες συνολικά μετρά 21 γκολ και 17 ασίστ με τη φανέλα της τουρκικής ομάδας σε όλες τις διοργανώσεις.

Φέτος, σε 17 συμμετοχές έχει έξι γκολ και επτά ασίστ. Όλα τα παραπάνω είναι δίχως αμφιβολία εντυπωσιακά νούμερα, ωστόσο ο Τάσος Μπακασέτας κάνει πολλά περισσότερα.

Αυτό επιβεβαιώνουν και τα στατιστικά της Opta για την τουρκική λίγκα. Εκεί ο 29χρονος Έλληνας κατέχει την τέταρτη θέση ανάμεσα στους πιο επιδραστικούς παίκτες στο επιθετικό κομμάτι.

Για την ακρίβεια ο Μπακασέτας μέχρι τώρα έχει συμμετοχή σε 60 επιθετικές ενέργειες. Τις 27 τις ολοκλήρωσε ο ίδιο με σουτ, άλλες 13 δημιούργησε εκείνος τις προϋποθέσεις για την δημιουργία ευκαιρίας και σε ακόμα 20 περιπτώσεις είχε συμμετοχή στο "χτίσιμο" της φάσης.

Οι μοναδικοί που έχουν καλύτερες επιδόσεις είναι ο Γιουνές Μπελχαντά της Αντάνα Ντεμίρσπορ με 74 συμμετοχές σε επιθετική δημιουργία (37 σουτ, 20 δημιουργίες και 17 συμμετοχές σε ανάπτυξη), ο συμπαίκτης του Μπακασέτα, Τρεζεγκέ με 73 (33 - 15 - 25) και ο Γιουνούς Ακγούν της Γαλατάσαραϊ με 61 (21-22-18).

Το σχετικό γράφημα της Opta

TAGS ΤΑΣΟΣ ΜΠΑΚΑΣΕΤΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ