FOOTBALL ANALYSIS

Σεντρίκ Μπακαμπού: Ο Ολυμπιακός βρήκε τον εκτελεστή του

Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ το στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Ο Μπακαμπού πανηγυρίζει γκολ το στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 2-0 του Ατρομήτου, με τον Σεντρίκ Μπακαμπού να είναι ο killer των ερυθρόλευκων με δύο γκολ. Πρώτο "βιολί" για τους Πειραιώτες ο Ίνμπομ Χουάνγκ.

Ο Ολυμπιακός κόντρα στον Ατρόμητο έκανε μία από τις πιο μεστές του εμφανίσεις. Επικράτησε 2-0 των Περιστεριωτών δίκαια και είχε την υπεροχή επιθετικά, αλλά και αμυντικά.

Οι τελικές και τα expected goals στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Οι τελικές και τα expected goals στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Εκείνος που έλαμψε για την ομάδα του Μίτσελ ήταν ο Σεντρίκ Μπακαμπού. Ο 31χρονος Κονγκολέζος αγωνίστηκε για πρώτη φορά βασικός και σκόραρε δύο φορές, υπογράφοντας το ερυθρόλευκο τρίποντο.

Αιχμή του δόρατος, με τον Ελ Αραμπί πολύ πιο χαμηλά

Ο Μπακαμπού ήταν εκείνος που έψαχναν συνεχώς οι παίκτες του Ολυμπιακού, με τον ίδιο να κινείται ανάμεσα στις γραμμές του Ατρομήτου και να ψάχνει χώρο, ώστε να φύγει στην πλάτη της άμυνας. Το έκανε στο πέναλτι που κέρδισε, αλλά και στο 2-0, μετά τη μεταβίβαση του Βαλμπουενά.

Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο
Ο χώρος δράσης και οι μεταβιβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού απέναντι στον Ατρόμητο

Όπως φαίνεται ο Κονκολέζος (94) ήταν στην αιχμή του... δόρατος, με το 4-4-2 που ξεκίνησε ο Μίτσελ να γίνεται 4-2-3-1 και τον Αραμπί (11) να έχει έναν πιο ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Μπακαμπού, ο οποίος είχε συνεργασίες με πέντε από τους έξι συμπαίκτες του.

Εκτελεστής, με επτά σουτ και κερδισμένο πέναλτι

Την ώρα που ο Ελ Αραμπί είχε σημαντική δράση στην ανάπτυξη του Ολυμπιακού, ο Μακαμπού ήταν αυτός που ανέλαβε το τελευταίο κομμάτι των επιθέσεων.

Οι επιδόσεις του Μπακαμπού στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Οι επιδόσεις του Μπακαμπού στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Ο Κονγκολέζος επιθετιικός είχε επτά τελικές τις περισσότερες από τον καθένα φέτος και οι τέσσερις βρήκαν στόχο. Μαζί με το πέναλτι είχε 1.72xG, δηλαδή με τα δύο γκολ πέτυχε αυτό που "άξιζε". Επίσης, είχε 17 ενέργειες με την μπάλα στο παιχνίδι, οι εννέα εξ αυτών στην αντίπαλη περιοχή, επίδοση που αποτελεί φετινό ρεκόρ για τους ερυθρόλευκους.

Ο Ίνμπομ Χουάνγκ ξανά το πρώτο "βιολί"

Για ακόμη ένα παιχνίδι ο Ίνμπομ Χουάνγκ ήταν το πρώτο "βιολί" των ερυθρόλευκων. Αγωνίστηκε ως 8άρι δίπλα από τον Εμβιλά και ήταν ο σημαντικότερος παίκτης του Ολυμπιακού στην ερυθρόλευκη κυκλοφορία-δημιουργία.

Οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος
Οι μεταβιβάσεις του Χουάνγκ στο Ολυμπιακός - Ατρόμητος

Η ακρίβεια στις μεταβιβάσεις του ήταν εκπληκτική. Είχε 76 στις 88 πάσες, 28 πετυχημένες πάνω από τη σέντρα και 12 ολοκληρωμένες από τις 23 συνολικά πάσες στην επίθεση. Πρώτος στον αγώνα σε όλες τις παραπάνω κατηγορίες.

Γι' ακόμη ένα παιχνίδι είχε υψηλό αριθμό ενεργειών, συγκεκριμένα 99 και ήταν ο πιο ενεργός ποδοσφαιριστής στο παιχνίδι του Ολυμπιακού. Φαίνεται πως ο Ίνμπομ Χουάνγκ έχει "κλειδώσει" ως 8άρι ως παρτενέρ του Εμβιλά και είναι από τα πιο σημαντικά "γρανάζια" των ερυθρόλευκων.

Μην χάσετε την Game Night στις 23:00

TAGS FOOTBALL ANALYSIS ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΛΛΑΔΑ STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ