CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Βιγιαρεάλ 1-1: Ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Champions League για τους Ισπανούς

Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπάγερν για τα προημιτελικά του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τρίτη 10 Απριλίου 2022
Οι παίκτες της Βιγιαρεάλ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στην Μπάγερν για τα προημιτελικά του Champions League 2021-2022 στην "Άλιαντς Αρένα", Μόναχο | Τρίτη 10 Απριλίου 2022 © 2022 MATTHIAS SCHRADER/ASSOCIATED PRESS

Η Βιγιαρεάλ έκανε τη μεγάλη έκπληξη του θεσμού και πέταξε εκτός Champions League την Μπάγερν, ύστερα από το 1-1 που απέσπασε στο Μόναχο και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στην Ισπανία. Με Μπενφίκα ή Λίβερπουλ στα ημιτελικά.

Ήταν το 2006 όταν η Βιγιαρεάλ βρέθηκε για τελευταία φορά στα ημιτελικά του Champions League. Φέτος είχε την ευκαιρία να επαναλάβει μια τόσο θριαμβευτική πορεία, όμως απέναντί της είχε ένα μεγαθήριο όπως η Μπάγερν.

Κι όμως, το "κίτρινο υποβρύχιο" απέσπασε ισοπαλία 1-1 στην κατάμεστη "Άλιαντς Αρένα" και σε συνδυασμό με τη νίκη 1-0 στο "Θεράμικα", βρίσκεται ξανά στις 4 καλύτερες ομάδες της Ευρώπης.

Το γκολ του Σάμουελ Τσουκουέζε σε μια αντεπίθεση στο 88' πάγωσε τους Γερμανούς, που μέχρι τότε είχαν σκορ παράτασης χάρη σε τέρμα του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι από το 52'.

Οι Βαυαροί είχαν τον έλεγχο του αγώνα από το 1ο λεπτό, αλλά τους έλειψε η ουσία πλην ενός διαστήματος στο 2ο ημίχρονο, όπου έπαιξαν σαν Μπάγερν.

Οι παίκτες του Ουνάι Έμερι αμύνθηκαν υποδειγματικά, βρήκαν στην κόντρα αυτό που έψαχναν και τώρα περιμένουν την Τετάρτη για να μάθουν τον Έλληνα που θα αντιμετωπίσουν: είτε τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο και την Μπενφίκα είτε τον Κώστα Τσιμίκα για τη Λίβερπουλ.

Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο, με τη στήριξη περίπου 70.000 φιλάθλων τους και ενός εντυπωσιακού κορεό του Γκερντ Μίλερ. Στα πρώτα λεπτά περιόρισαν τους Ισπανούς στο γήπεδό τους, οι οποίοι με τη σειρά τους έμοιαζαν ευχαριστημένοι με το να προσπαθούν να απειλούν με αντεπιθέσεις και με το να μην κρατούν την μπάλα.

Η πίεση ήταν ασφυκτική, αλλά δεν καρποφόρησε για την Μπάγερν. Δύο αψιμαχίες του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τον Ραούλ Αλμπιόλ κι ένας τραυματισμός του Ισπανού που ροκάνισε χρόνο άλλαξε τη ροή του αγώνα. Οι παίκτες του Γιούλιαν Νάγκελσμαν άρχισαν να επιτίθενται αποκλειστικά με σέντρες, απέναντι σχεδόν σε όλους τους φιλοξενούμενους που αμύνονταν στην περιοχή του Χερόνιμο Ρούλι.

Καθαρή ευκαιρία δεν υπήρξε στο 1ο μέρος για την Μπάγερν. Αντιθέτως, η Βιγιαρεάλ στο τέλος πίεσε και είχε μια καλή στιγμή με τον Ζεράρ Μορένο (άουτ) κι ένα τετ α τετ του Αρνό Ντανζούμα που δεν μέτρησε λόγω οφσάιντ.

Η Μπάγερν είχε επιχειρήσει 18 σέντρες, αλλά μόλις μία εύστοχη τελική, ενώ ο Λεβαντόβσκι δεν είχε επαφή εντός περιοχής. Η εικόνα αυτή εξαφανίστηκε μέσα σε λίγα λεπτά στο 2ο μέρος. Η μπάλα κατέβηκε στο χορτάρι και οι γηπεδούχοι είχαν δύο καλές στιγμές με τους Νταγιότ Ουπαμεκανό και ένα γκολ με τον Λεβαντόβσκι στο 52', σε επίθεση που άρχισε από σπάνιο λάθος των Ισπανών.

Η Βιγιαρέαλ άντεξε αυτό το κύμα χωρίς περαιτέρω απώλειες. Προσπάθησε να βγει μπροστά, όμως συνήθως έβρισκε απέναντί της περισσότερους Βαυαρούς και δεν πετύχαινε κάτι. Οι δύο προπονητές άργησαν να κάνουν αλλαγές και μία κεφαλιά του Τόμας Μίλερ στο 69' έξω από τη μικρή περιοχή θα μπορούσε να είχε γράψει διαφορετικά την ιστορία του αγώνα.

Οι παίκτες της Μπάγερν θόλωσαν ξανά και άρχισαν να σουτάρουν μόνιμα εκτός περιοχής. Βούτυρο στο ψωμί του Ρούλι, από τη στιγμή που δεν ήταν και εύστοχοι. Οι Λιρόι Σανέ και Κινγκσλέ Κομάν είχαν επιπόλαιες επιλογές και τελείωσαν άδοξα πολλές επιθέσεις των γηπεδούχων.

Η είσοδος του Σερζ Γκνάμπρι και του Αλφόνσο Ντέιβις ήρθε αρκετά καθυστερημένα για την Μπάγερν. Στον αντίποδα, ο Έμερι έριξε στη μάχη τα φρέσκα πνευμόνια του Τσουκουέζε, ποντάροντας σε κενά των Βαυαρών, που θα ανέβαιναν στα τελευταία λεπτά ψάχνοντας το γκολ της πρόκρισης. Δικαιώθηκε στο 88', αφού σε μία κόντρα, ο Νιγηριανός βρέθηκε προ του Μάνουελ Νόιερ κι έκανε το 1-1.

Με μόλις δύο εύστοχες τελικές στα δύο παιχνίδια με την Μπάγερν, η Βιγιαρεάλ βρήκε τα γκολ που την έστειλαν στα ημιτελικά 16 χρόνια μετά την πρώτη φορά της. Η κάτοχος του Europa League αποδεικνύεται πολύ "σκληρό καρύδι" και στην ανώτερη διοργάνωση και πλέον περιμένει αντίπαλο για τις 26/27 Απριλίου και 3/4 Μαΐου.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ (87' Ντέιβις), Σανέ, Κίμιχ, Γκορέτσκα, Κομάν, Μουσιάλα (82' Γκνάμπρι), Λεβαντόβσκι, Μίλερ (90' Τσούπο Μότινγκ)

ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ: Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Παρέχο (90+3' Οριέ), Καπού, Κοκλέν (84' Τσουκουέζε), Ζ. Μορένο, Ντανζούμα (85' Πεδράθα), Λο Σέλσο

Τα αποτελέσματα των πρώτων προημιτελικών

Τα αποτελέσματα των δεύτερων προημιτελικών

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΒΙΓΙΑΡΕΑΛ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ