BUNDESLIGA

Μπάγερν - Ουνιόν 4-0: Πάρτι των Βαυαρών και +7 από την Ντόρτμουντ

Κομάν και Νιανζού πανηγυρίζουν γκολ της Μπάγερν κόντρα στην Ουνιόν για την Bundesliga | 19 Μαρτίου 2022
Κομάν και Νιανζού πανηγυρίζουν γκολ της Μπάγερν κόντρα στην Ουνιόν για την Bundesliga | 19 Μαρτίου 2022 @2022 ANDREAS SCHAAD/AP IMAGES

Ένα παραγωγικό πρώτο 45λεπτο ήταν αρκετό για την Μπάγερν να κλειδώσει από νωρίς τη νίκη επί της Ουνιόν, με το φινάλε του αγώνα στην Allianz Arena να βρίσκει τους Βαυαρούς να επικρατούν με 4-0 και να πηγαίνουν στο +7 από την Ντόρτμουντ.

Όταν η Μπάγερν έχει όρεξη, ουδείς μοιάζει ικανός να την σταματήσει εντός των συνόρων και αυτό αποδείχτηκε περίτρανα το βράδυ του Σαββάτου (19/3), με την ομάδα του Νάγκελσμαν να αξιοποιεί το ταλέντο και την ποιότητα των παικτών της και σε συνδυασμό με τα αρκετά λάθη της Ουνιόν να φτάνει σε ένα άνετο 4-0 για την 27η αγωνιστική της Bundesliga, που την έφερε επτά πόντους πάνω από την Ντόρτμουντ με ματς περισσότερο.

Οι Κομάν και Νιανζού πέτυχαν τα δύο πρώτα γκολ για τους Βαυαρούς, με τον Λεβαντόβσκι να παίρνει τη σκυτάλη σκοράροντας δις για να φτάσει τα 31 γκολ στη φετινή Bundesliga και τον Νόιερ να γράφει ιστορία, αφού είναι πλέον ο παίκτης με τις περισσότερες νίκες στην ιστορία του γερμανικού πρωταθλήματος (311) ξεπερνώντας τον θρυλικό Όλιβερ Καν (310).

Το ματς

Ουσιαστικά, ο αγώνας στο Μόναχο έχασε από νωρίς το ενδιαφέρον του αναφορικά με το νικητή, μιας που η Μπάγερν ήταν υπέρ του δέον ουσιαστική στις φάσεις που έφτιαξε και έφτασε στο 2-0 πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο μισάωρο. Ο Κομάν με άπαστη "φωτοβολίδα" εκτός περιοχής στο 16' προσέφερε το highlight της αγωνιστικής στην κορυφαία κατηγορία της Γερμανίας ενώ στο 25' ο Νιανζού έγραψε το 2-0 με κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ του Κίμιχ πετυχαίνοντας το παρθενικό του γκολ με τη βαυαρική φανέλα.

Την ώρα μάλιστα που οι φιλοξενούμενοι έβρισκαν απέναντί τους έναν ανίκητο Νόιερ και δεν μπορούσαν να μειώσουν στις δικές τους καλές στιγμές στο πρώτο μέρος, η Μπάγερν συνέχιζε να "χτυπάει" τα ατομικά τους λάθη, με τον Λεβαντόβσκι να κλείνει το πρώτο μέρος ευστοχώντας από την άσπρη βούλα στο 45+1' για το 3-0.

Το κερασάκι στην τούρτα που έφτιαξε η Μπάγερν και ο "Λέβα' μπήκε στο 47', με τους παίκτες του Νάγκελσμαν να κρύβουν τη μπάλα και αυτή να φτάνει στον Πολωνό φορ από υπέροχη ασίστ του Μουσιάλα, για να γράψει το τελικό 4-0 με το γκολ Νο 31 στη φετινή Bundesliga.

Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί πως ο επιθετικός ηγέτης της Μπάγερν έφτασε τα 30+ γκολ σε μία σεζόν της Bundesliga για πέμπτη φορά στην καριέρα του, όσες και ο θρυλικός Γκερντ Μίλερ, ενώ όλοι οι άλλοι παίκτες στην ιστορία του πρωταθλήματος έχουν φτάσει σε αυτό το επίτευγμα πέντε φορές μαζί.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Στάνισιτς, Νιανζού, Ουπαμεκανό, Ερναντέζ, Κίμιχ (75' Τολισό), Μουσιάλα (61' Σάμπιτζερ), Κομάν (68' Γκνάμπρι), Μίλερ (75' Τσούπο-Μότινγκ), Σανέ (75' Ρότσα), Λεβαντόβσκι

ΟΥΝΙΟΝ: Λούτε, Γιάκελ, Κνόχε, Μπάουμγκαρτλ, Ρίερσον, Μέχβαλντ (62' Σάφερ), Κεντίρα, Χαράγκουτσι (84' Ούτζα), Οτσίπκα, Αβονίγι (62' Βόγκλσαμερ), Μπέκερ (73' Μίτσελ)

Τα αποτελέσματα της 27ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία της Bundesliga:

TAGS BUNDESLIGA ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ