CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Μπενφίκα 5-2: Έκανε το "4 στα 4" με πάρτι Λεβαντόβσκι και πέρασε στους "16" τους Champions League

Οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπενφίκα
Οι παίκτες της Μπάγερν πανηγυρίζουν γκολ κόντρα στην Μπενφίκα @2021 MATTHIAS SCHRADER/AP IMAGES

Η Μπάγερν ήταν απολαυστική για ένα ακόμα φετινό παιχνίδι της και με τον ασταμάτητο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να σημειώνει χατ-τρικ, συνέτριψε με 5-2 στο Μόναχο την Μπενφίκα και πανηγύρισε την πρόκρισή της στους "16" του Champions League.

Όταν η Μπάγερν έχει κέφια, δεν έχει αντίπαλο, ούτε στην Γερμανία ούτε στην Ευρώπη. Η Μπενφίκα το είχε διαπιστώσει από το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στην Λισσαβώνα πριν από δύο εβδομάδες όταν δέχτηκε τέσσερα γκολ στο τελευταίο 20λεπτο και το βράδυ της Τρίτης (02/11) έπεσε θύμα της αμείλικτης γερμανικής μηχανής και στο Μόναχο, στο ματς των δύο ομάδων για την 4η αγωνιστική του 5ου ομίλου του Champions League.

Οι παίκτες του Νάγκελσμαν έπαιξαν ποδόσφαιρο υψηλού επιπέδου σε μεγάλα διαστήματα της αναμέτρησης και το φινάλε τους βρήκε να θριαμβεύουν με το ευρύ 5-2, με τον Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι να βλέπει μεν τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να αποκρούει πέναλτί του αλλά να πανηγυρίζει χατ-τρικ και να φτάνει τα 81 γκολ στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση.

Με το "4 στα 4" η πρωταθλήτρια Γερμανίας των εννέα τελευταίων ετών κλείδωσε μάλιστα την πρόκριση στις 16 καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης και χρειάζεται πλέον έναν μόνο βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να πάρει το εισιτήριο για τα νοκ-άουτ ματς και ως πρώτη από τον 5ο όμιλο.

Το ματς

Η Μπενφίκα αντιστάθηκε στο πρώτο 20λεπτο όμως όταν η Μπάγερν αποφάσισε να ανεβάσει στροφές... εξαφανίστηκε από τα μάτια της αντιπάλου της, βάζοντας δύο γκολ μέσα σε έξι λεπτά. Στο 26' ο Λεβαντόβσκι αξιοποίησε γλυκιά σέντρα του Κομάν για να γράψει το 1-0 και στο 32΄ τροφοδότησε τον Γκνάμπρι που έγραψε το 2-0 με αριστουργηματικό τακουνάκι, για να μπορέσουν οι αετοί να ξαναμπούν στη διεκδίκηση του ματς στο 38' με ασύλλητη κεφαλιά του Μοράτο.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο "Λέβα" είχε χρυσή ευκαιρία να κάνει δύο τα τέρματά του όταν κέρδισε πέναλτι η Μπάγερν σε χέρι του Βερίσιμο μετά απο σουτ του Γκορέτσκα, όμως ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος μπλόκαρε την εκτέλεση πέναλτι του Πολωνού, για να γίνει ο πρώτος γκολκίπερ που πιάνει πέναλτι του Λεβαντόβσκι στο Champions League.

Η συγκεκριμένη απόκρουση μάλλον... εκνεύρισε τους Βαυαρούς και αυτό αποτυπώθηκε ανάγλυφα στην εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου, με την Μπάγερν να πατάει γκάζι και να πετυχαίνει άλλα τρία τέρματα, το ένα ομορφότερο από το άλλο.

Ο Σανέ με ασύλληπτο διαγώνιο αριστερό σουτ στο 49' έκανε το 3-1 και στη συνέχεια πήρε τη σκυτάλη ο Λεβαντόβσκι, που με υπέροχο τσίμπημα της μπάλας στο 61' έγραψε το 4-1 και με ψύχραιμο πλασέ στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 5-2 (ενδιάμεσα είχε μειώσει σε 4-2 ο Ντάργουιν στο 74ο λεπτό), πανηγυρίζοντας χατ-τρικ και φτάνοντας τα 81 γκολ στην κορυφαία διοργάνωση.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Παβάρ, Νιανζού, Ουπαμεκανό, Ντέιβις (65' Ρίτσαρντς), Γκορέτσκα, Κίμιχ (72' Σάμπιτζερ), Γκνάμπρι (85' Σαρ) Σανέ (72' Μίλερ), Κομάν (65' Μουζιάλα), Λεβαντόβσκι

ΜΠΕΝΦΙΚΑ: Βλαχοδήμος, Ζιλμπέρτο, Βερίσιμο, Βερτόνχεν, Μοράτο, Μάριο (77' Μπερνάρντο), Μεϊτέ, Γκριμάλδο (77' Ράμος), Πίτσι (64' Σίλβα), Γιάρεμτσουκ (65' Ντάργουιν), Εβέρτον (64' Γκονσάλβες)

Τα αποτελέσματα της 4ης αγωνιστικής:

Η βαθμολογία του 5ου ομίλου του Champions League:

Το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής:

Το πρόγραμμα της 6ης αγωνιστικής:

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΕΝΦΙΚΑ ΡΟΜΠΕΡΤ ΛΕΒΑΝΤΟΒΣΚΙ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ