CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Έδειξε χαρακτήρα στο Μόναχο και έκλεισε σούπερ ραντεβού με την Ρεάλ στα ημιτελικά

Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1: Έδειξε χαρακτήρα στο Μόναχο και έκλεισε σούπερ ραντεβού με την Ρεάλ στα ημιτελικά
@2023 ANDREAS SCHAAD/AP IMAGES

Η Μάντσεστερ Σίτι έδειξε το μέταλλό της και στο Μόναχο και με το 1-1 που πήρε υπέταξε την Μπάγερν με συνολικό σκορ 4-1 στη σειρά, για να πάρει πανηγυρικά το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Champions League που την περιμένει η Ρεάλ.

Η Μάντσεστερ Σίτι είχε δείξει από το πρώτο ραντεβού της με την Μπάγερν στα προημιτελικά του Champions League πως είναι αδυσώπητη, πατώντας με 3-0 τους Βαυαρούς με ένα σαρωτικό τελευταίο ημίωρο και αποκτώντας τεράστιο αβαντάζ ενόψει της ρεβάνς.

Σε αυτήν η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα (συμπλήρωσε 400 ματς στον πάγκο της Σίτι σε όλες τις διοργανώσεις) φρόντισε να επιβεβαιώσει πως φέτος είναι αποφασισμένη να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου και να σηκώσει το ιερό δισκοπότηρο του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να φεύγουν με το 1-1 από την κατάμεστη "Αλιάντς Αρένα" και να πανηγυρίζουν μία σχετικά εύκολη πρόκριση για τα ημιτελικά.

Ο Έρλινγκ Χάλαντ με το 48ο γκολ του σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν ήταν εκείνος που απάλλαξε τους φίλους των πολιτών από το οποιοδήποτε άγχος της πρόκρισης στο 57', με την Μπάγερν από την πλευρά της να στέκεται αρκετά καλά στο χορτάρι αλλά να πετυχαίνει απλά να αποφύγει την ήττα και να πάρει μία τιμητική ισοπαλία, με το πέναλτι του Κίμιχ στο 83'.

Το φινάλε βρήκε την Σίτι να μην πανηγυρίζει την 11η διαδοχική νίκη σε όλες τις διοργανώσεις αλλά να γιορτάζει μία σπουδαία πρόκριση, που της δίνει μάλιστα την ευκαιρία να πάρει ρεβάνς από την Ρεάλ, την ομάδα που την είχε αποκλείσει πέρυσι στους "4" του θεσμού με απίστευτη ανατροπή (4-3 η Σίτι στην Αγγλία, 3-1 η Ρεάλ στην παράταση στην Ισπανία) πριν κατακτήσει το 14ο Champions League της ιστορίας της.

Το ματς

Ο Τόμας Τούχελ προχώρησε σε δύο μόλις αλλαγές σε σύγκριση με το πρώτο παιχνίδι στο Έτιχαντ, με τον Τσούπο-Μότινγκ να παίρνει θέση στην κορυφή της επίθεσης της Μπάγερν και τον Κανσέλο στο αριστερό άκρο της άμυνας ενώ στον αντίποδα ο Πεπ Γκουαρδιόλα έδειξε εμπιστοσύνη στους ίδιους 11 που είχαν πάρει φανέλα βασικού και στον πρώτο προημιτελικό, στο "Έτιχαντ".

Η Μπάγερν ήταν η ομάδα που καιγόταν για το γκολ έχοντας το μεγάλο ντεσαβαντάζ του 0-3 από το πρώτο ματς και ήταν εκείνη που μπήκε με επιθετική διάθεση, με τον Κομάν να είναι ο πλέον δραστήριος παίκτης της στο πρώτο 10λεπτο και να αναστατώνει τους παίκτες της Σίτι και κυρίως τον Άκε που έπεφτε μπροστά του στο αριστερό άκρο της άμυνας των πολιτών.

Στο 17ο λεπτό ήρθε η πρώτη μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, με τον Μουσιάλα να βγάζει εξαιρετική κάθετη πάσα στον Σανέ και εκείνον να βγαίνει απέναντι στον Έντερσον και να κάνει το διαγώνιο πλασέ με το αριστερό εντός περιοχής αλλά να στέλνει τη μπάλα άουτ.

Ένα λεπτό αργότερα, η Μπάγερν κινδύνεψε να τιμωρηθεί άμεσα για την χαμένη ευκαιρία του Σανέ, όταν ο Χάλαντ έφυγε σαν βέλος μετά από κάθετη μπαλιά του Ντε Μπρόινε και ανάγκασε τον Ουπαμεκανό να τον ανατρέψει, με τον ρέφερι να τον αποβάλλει αρχικά με απευθείας κόκκινη αλλά κατόπιν να την παίρνει πίσω αφού ο Νορβηγός ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Η κατάσταση δεν άλλαξε και πολύ μετά το 20λεπτο, με την Μπάγερν να έχει τη μπάλα στα πόδια της (έκλεισε το πρώτο μέρος με το εντυπωσιακό 57%) και να πατάει συχνά τα αντίπαλα καρέ αλλά να δυσκολεύεται να βρει τη μεγάλη φάση, με τον Έντερσον από την πλευρά του να στέκεται εξαιρετικά κάτω από την εστία του.

Στο 35ο λεπτό η άσχημη βραδιά του Ουπαμεκανό συνεχίστηκε, αφού υπέπεσε σε πέναλτι βρίσκοντας τη μπάλα με το χέρι σε σουτ του Γκιουντογκάν από το ύψος της μεγάλης περιοχής, όμως και αυτή τη φορά την... γλίτωσε. Και αυτό γιατί ο Χάλαντ που ανέλαβε την ευθύνη, νίκησε μεν τον Ζόμερ ωστόσο έστειλε τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, για να αστόχησε για πρώτη φορά σε πέναλτι στο Champions League (μετά από 4 πετυχημένες προσπάθειες) και να παραμείνει το 0-0.

Το χαμένο πέναλτι του Νορβηγού πανηγυρίστηκε σαν... γκολ από τους οπαδούς της Μπάγερν, όμως στην απέναντι εστία η μπάλα δεν κατέληγε στα δίχτυα, με τους Κομάν, Σανέ και Τσούπο-Μότινγκ να απειλούν στο τελευταίο πεντάλεπτο αλλά την άμυνα της Σίτι να αντέχει, για να πάει έτσι στα αποδυτήρια χαμογελαστός ο Γκουαρδιόλα.

Το δεύτερο μέρος βρήκε την Σίτι να απορροφάει σχετικά άνετα την όποια πίεση προσπάθησε να της βάλει η Μπάγερν και στο 55' είχε εκείνη την πρώτη καλή στιγμή με τον Χάλαντ (έκανε το σουτ μετά από ωραία κάθετη του Ντε Μπρόινε αλλά δεν ήταν δυνατό και μπλόκαρε σταθερά ο Ζόμερ), για να μπουν τίτλοι τέλους στην υπόθεση πρόκριση στο 57ο λεπτό.

Ο Κομάν δεν μπόρεσε να νικήσει τον Έντερσον με ωραίο σουτ από πλάγια θέση και στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 0-1. Ο Στόουνς απομάκρυνε και η μπάλα έφτασε στον Ντε Μπρόινε στη σέντρα, με τον Βέλγο να τροφοδοτεί τον Χάλαντ (23η ασίστ μέσα στη σεζόν) και ο Νορβηγός να αποφεύγει με άνεση τον Ουπαμεκανό που γλίστρησε, για να εκτελέσει με άπιαστο αριστερό σουτ τον Ζόμερ.

Αυτό ήταν το 12ο γκολ του Νορβηγού στο φετινό Champions League και 35ο σε 27 αγώνες του στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση, με το "θηρίο" της Μάντσεστερ Σίτι να φτάνει μάλιστα τα 48 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις από την αρχή της σεζόν σε σύνολο 41 αγώνων.

Ουσιαστικά, με τη φάση αυτή τελείωσε η υπόθεση πρόκριση, με τη συνέχεια να βρίσκει τον ρυθμό να πέφτει αρκετά και τον Τόμας Τούχελ να πραγματοποιεί αρκετές αλλαγές θέλοντας να δώσει χρόνο συμμετοχής και σε άλλους παίκτες. Οι Βαυαροί δεν παράτησαν πάντως το παιχνίδι και στο 83' έφτασαν στην ισοφάριση και στο γκολ της τιμής, με τον Μανέ να κερδίζει πέναλτι όταν από γύρισμά του η μπάλα βρήκε τον Ακάντζι και τον Κίμιχ να γράφει το 1-1 από την άσπρη βούλα.

Η συνέχεια βρήκε τους Βαυαρούς να προσπαθούν και για την ανατροπή για την τιμή των όπλων αλλά η άμυνα της Σίτι άντεξε, με τους πρωταθλητές Αγγλίας να μένουν όρθιοι και να πανηγυρίζουν στο φινάλε ένα εντυπωσιακό 4-1 επί των Βαυαρών στα δύο ραντεβού τους και να πηγαίνουν με ισχυρή αυτοπεποίθηση για τα δύο ραντεβού τους στα ημιτελικά απέναντι στην Ρεάλ.

  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Ζόμερ, Παβάρ (77' Στάνισιτς), Ουπαμεκανό, Ντε Λιχτ, Κανσέλο (63' Ντέιβις), Κίμιχ, Γκορέτσκα, Σανέ (64' Μανέ), Μουσιάλα (71' Μίλερ), Κομάν, Τσούπο-Μότινγκ (71' Τελ)
  • ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ: Έντερσον, Ακάντζι, Ρούμπεν Ντίας, Άκε (66' Λαπόρτ), Στόουνς, Ρόδρι, Μπερνάρντο Σίλβα, Ντε Μπρόινε (88' Γουόκερ), Γκιουντογκάν, Γκρίλις, Χάλαντ (84' Άλβαρες)

Τα αποτελέσματα των προημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Μπενφίκα - Ίντερ 0-2 (51' Μπαρέλα, 82' πέν. Λουκάκου)
  • Μάντσεστερ Σίτι - Μπάγερν 3-0 (27' Ρόδρι, 70' Σίλβα, 76' Χάλαντ)
  • Μίλαν - Νάπολι 1-0 (40' Μπενασέρ)
  • Ρεάλ - Τσέλσι 2-0 (21' Μπενζεμά, 74' Ασένσιο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Νάπολι - Μίλαν 1-1 (90+3' Όσιμεν / 43' Ζιρού)
  • Τσέλσι - Ρεάλ 0-2 (58', 80' Ροντρίγκο)
  • Ίντερ - Μπενφίκα 3-3 (14' Μπαρέλα, 65' Μαρτίνες, 78' Κορέα / 38' Άουρσνες, 86' Α. Σίλβα, 90+5' Μούσα)
  • Μπάγερν - Μάντσεστερ Σίτι 1-1 (83' πέν. Κίμιχ / 57' Χάλαντ)

Το πρόγραμμα των ημιτελικών

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 09 ή 10/05 22:00 Μίλαν - Ιντερ
  • 09 ή 10/05 22:00 Ρεάλ - Μάντσεστερ Σίτι

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • 16 ή 17/05 22:00 Ίντερ - Μίλαν
  • 16 ή 17/05 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Ρεάλ

Το πρόγραμμα του τελικού

  • 10/06 22:00 Μίλαν ή Ίντερ - Ρεάλ ή Μάντσεστερ Σίτι ("Ατατούρκ", Κωνσταντινούπολη)
TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΣΙΤΙ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΜΠΑΓΕΡΝ ΕΡΛΙΝΓΚ ΧΑΛΑΝΤ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ