CHAMPIONS LEAGUE

Μπάγερν - Λάτσιο 3-0: Ξέσπασε και με ηγέτη τον Κέιν έκανε την ανατροπή για την πρόκριση στους "8"

Bayern's Harry Kane, right, celebrates with his teammate Leroy Sane after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between FC Bayern Munich and Lazio at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Tuesday, March 5, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader)
Bayern's Harry Kane, right, celebrates with his teammate Leroy Sane after scoring his side's third goal during the Champions League round of 16 second leg soccer match between FC Bayern Munich and Lazio at the Allianz Arena stadium in Munich, Germany, Tuesday, March 5, 2024. (AP Photo/Matthias Schrader) AP

Η Μπάγερν αντέδρασε, ανέτρεψε το 1-0 του πρώτου παιχνιδιού και επικράτησε 3-0 της Λάτσιο στη ρεβάνς της Allianz Arena για την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League. Δύο γκολ ο Κέιν (39', 66') και ένα ο Μίλερ (45+2').

Η Μπάγερν άστραψε και βρόντηξε απέναντι στη Λάτσιο. Οι Βαυαροί ανέτρεψαν το 1-0 υπέρ των Ιταλών του πρώτου αγώνα, επικρατώντας 3-0 στη ρεβάνς της Allianz Arena και πήραν την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League.

O Kέιν άνοιξε το σκορ στο 39ο λεπτό, με τον Μίλερ να βάζει σε θέση πρόκρισης την ομάδα του στο 45+2'. Ο Άγγλος φορ ήταν ξανά ο πρωταγωνιστής και με το δεύτερό του γκολ στο 66' έκανε πιο απλή την βραδιά για τους Γερμανούς.

Κάπως έτσι, η Μπάγερν πήρε το "εισιτήριο" για τους οκτώ της ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης, κάτι που ήθελαν όσο... τίποτα, ειδικά μετά το 2-2 κόντρα στη Φράιμπουργκ που έφερε τους Βαυαρούς στο -10 από την κορυφή της Bundesliga.

Το ματς

Η Μπάγερν από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού έδειξε τις διαθέσεις της. Ήξερε ότι για να προκριθεί ήθελε ανατροπή και έτσι την κυνήγησε από την αρχή. Στο 6' απείλησε με τον Σανέ, ενώ στο 14' ο Μουσιάλα έκανε το σουτ από τα αριστερά εκτός περιοχής και ο Προβεντέλ έδιωξε με γροθιές.

Οι Βαυαροί συνέχιζαν να πιέζουν με σουτ του Κέιν εκτός περιοχής, με το οποίο κέρδισε το κόρνερ, ενώ η άμυνα της Λάτσιο ανέκοψε προσπάθεια του Μουσιάλα μέσα από το "κουτί". Στο 35' μία κεφαλιά του Ντάιερ στο πρώτο δοκάρι έφυγε εκτός της εστία του τερματοφύλακα των Ιταλών.

Η Λάτσιο αμυνόταν σθεναρά, ενώ στο 37' κόντεψε να κάνει την ζημιά. Μετά από σέντρα από τα δεξιά, ο Ντε Λιχτ πήρε την πρώτη κεφαλιά και έβγαλε άθελά του στον αφύλαχτο Ιμόμπιλε που έκανε την κίνηση στο δεύτερο δοκάρι, όμως αστόχησε. Εφόσον οι Βαυαροί δεν τιμωρήθηκαν, άρχισαν να τα... βάζουν.

Στο 38' ο Πάβλοβιτς έκανε το γέμισμα στην περιοχή, ο Μίλερ με κεφαλιά γύρισε την μπάλα προς το ύψος του πέναλτι, ο Γκερέιρο δεν βρήκε το σουτ όπως θα ήθελε, αλλά έδωσε την ευκαιρία στον Κέιν να σκοράρει με κεφαλιά-ψαράκι, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μουσιάλα είχε σπουδαία στιγμή, αλλά δεν ευστόχησε με πλασέ μέσα στην περιοχή.

Ό,τι δεν έκανε ο νεαρός Γερμανός, το έκανε ο Μίλερ στο 45+2'. Μετά από εκτέλεση κόρνερ και κεφαλιά προς τα πίσω, ο Ντε Λιχτ έκανε ένα σουτ με τη μία, ο Μίλερ έβαλε το κεφάλι του και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0, δίνοντας πριν από το τέλος του πρώτου μέρους προβάδισμα πρόκρισης στην ομάδα του.

H Μπάγερν είχε τον έλεγχο και στο δεύτερο μέρος και προσπαθούσε να "κλειδώσει" την πρόκριση. Στο 55' απείλησε με τον Μουσιάλα και τέσσερα λεπτά αργότερα με τον Γκερέιρο. Τελικά το 3-0 έγινε στο 66ο λεπτό. Ο Σανέ βρήκε διάδρομο έκανε το σουτ δεξιά της περιοχής, ο Προβεντέλ απέκρουσε όμως ο Κέιν ακολουθούσε και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και μετά το τρίτο γκολ των Βαυαρών. Στο 72' σουτ του Μίλερ σταμάτησε στο δοκάρι, μετά και την παρέμβαση του Προβεντέλ, ενώ στη συνέχεια ο Σανέ δοκίμασε το πόδι του, με την μπάλα να φεύγει άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, η Λάτσιο απείλησε με σουτ του Αλμπέρτο εκτός περιοχής, ο Μουσιάλα έφυγε το πόδι του και η μπάλα έφυγε κόρνερ.

Κάποια άλλη μεγάλη φάση δεν υπήρχε στο παιχνίδι, με την Μπάγερν να έχει τον απόλυτο έλεγχο και να παίρνει το "εισιτήριο" για τα προημιτελικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης.

  • ΜΠΑΓΕΡΝ: Νόιερ, Κίμιχ, Ντε Λιχτ, Ντάιερ, Γκερέιρο (78' Ντέιβις), Πάβλοβιτς, Γκορέτσκα, Σανέ (89' Λάιμερ), Μίλερ (78' Τελ), Μουσιάλα (90+1' Γκνάμπρι), Κέιν
  • ΛΑΤΣΙΟ: Προβεντέλ, Μάρουσιτς, Φουέντες, Ρομανιόλι, Πελεγκρίνι, Γκουεντουζί, Βεσίνο (61' Κατάλντι) , Αλμπέρτο (80' Καμάντα), Άντερσον (75' Πέδρο), Ζακάνι (61' Ίσακσεν), Ιμόμπιλε (61' Καστεγιάνος)

ΠΡΩΤΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Κοπεγχάγη - Μάντσεστερ Σίτι 1-3 (34' Μάτσον / 11' Ντε Μπρόινε, 45+1' Σίλβα, 90+3' Φόντεν)
  • Λειψία - Ρεάλ 0-1 (49' Ντίαθ)
  • Παρί - Ρεάλ Σοσιεδάδ 2-0 (58' Εμπαπέ, 70' Μπαρκολά)
  • Λάτσιο - Μπάγερν 1-0 (69' πέν. Ιμόμπιλε)
  • Ίντερ - Ατλέτικο 1-0 (79' Αρναούτοβιτς)
  • Αϊντχόφεν - Ντόρτμουντ 1-1 (56' πεν. Ντε Γιονγκ - 24' Μάλεν)
  • Νάπολι - Μπαρτσελόνα 1-1 (75' Όσιμεν / 60' Λεβαντόβσκι)
  • Πόρτο - Άρσεναλ 1-0 (90+4' Γκαλένο)

ΔΕΥΤΕΡΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

  • Ρεάλ Σοσιεδάδ - Παρί 1-2 (89' Μερίνο / 15', 56' Εμπαπέ)
  • Μπάγερν - Λάτσιο 3-0 (39', 66' Κέιν, 45+2' Μίλερ)
  • 06/03 22:00 Ρεάλ - Λειψία
  • 06/03 22:00 Μάντσεστερ Σίτι - Κοπεγχάγη
  • 12/03 22:00 Μπαρτσελόνα - Νάπολι
  • 12/03 22:00 Άρσεναλ - Πόρτο
  • 13/03 22:00 Ατλέτικο - Ίντερ
  • 13/03 22:00 Ντόρτμουντ - Αϊντχόφεν

* Η κλήρωση των προημιτελικών, των ημιτελικών και του τελικού θα διεξαχθεί στις 15 Μαρτίου.

TAGS CHAMPIONS LEAGUE ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΠΑΓΕΡΝ ΜΟΝΑΧΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΛΑΤΣΙΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ