BUNDESLIGA

Μπάγερν - Γκλάντμπαχ 1-2: Την πάτησαν ξανά οι Βαυαροί από τον κακό τους δαίμονα

Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ πανηγυρίζουν το γκολ επί της Μπάγερν | 7 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες της Γκλάντμπαχ πανηγυρίζουν το γκολ επί της Μπάγερν | 7 Ιανουαρίου 2022 © 2022 AP IMAGES/ANDREAS SCHAAD

Η Γκλάντμπαχ για δεύτερη φορά μέσα στη σεζόν, αυτή τη φορά για το πρωτάθλημα, επικράτησε της Μπάγερν μέσα στο Μόναχο με 2-1 και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Με το αριστερό μπήκε στο 2022 η Μπάγερν καθώς βρήκε μπροστά της τον "κακό της δαίμονα", την Γκλάντμπαχ, και γνώρισε την ήττα με 2-1 μέσα στο Μόναχο και μάλιστα με ανατροπή μέσα σε τέσσερα λεπτά.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλές απουσίες, δεκατρείς στον αριθμό, λόγω κρουσμάτων κορονοϊού και Κόπα Άφρικα και οι φιλοξενούμενοι που είχαν κερδίσει ξανά τους Βαυαρούς στις 27 Οκτωβρίου με 5-0 για το Κύπελλο Γερμανίας το έκαναν ξανά κόντρα σε έναν αντίπαλο που ήταν καλύτερος, είχε δύο δοκάρια και σπουδαίες ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση και τη νίκη αλλά δεν τα κατάφερε.

Η Μπάγερν κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο 18' όταν ο Μίλερ έδωσε στον Λεβαντόβσκι, αυτός έκανε την κίνηση και το σουτ με τη μία για να νικήσει τον Ζόμερ και να γράψει το 1-0.

Εννιά λεπτά αργότερα οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να ισοφαρίσουν όταν η Γκλάντμπαχ αναπτύχθηκε ωραία από τα δεξιά, έγινε η σέντρα μέσα στην περιοχή οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διώξουν και ο Νοϊχάουζ από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Τέσσερα λεπτά αργότερα η Γκλάντμπαχ κέρδισε κόρνερ από τα δεξιά, ο Γκίντερ το εκτέλεσε και ο Λάινερ νίκησε την άμυνα των γηπεδούχων για να τη στείλει στα δίχτυα και να κάνει το 2-1.

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Λεβαντόβσκι μπήκε από τα αριστερά, πέρασε από τον αντίπαλο του, και από την τελική γραμμή προσπάθησε να σκοράρει αλλά το πλασέ που επιχείρησε βρήκε το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Εν συνεχεία η μπάλα έφτασε στον Μίλερ ο οποίος έκανε το βολέ από το ύψος του πέναλτι με την άμυνα της Γκλάνταμπαχ να διώχνει πάνω στη γραμμή.

Η Μπάγερν ήταν καλύτερη στο δεύτερο ημίχρονο, ανέβασε την απόδοση της, απείλησε περισσότερο και έφτιαξε πολλές ευκαιρίες για να φτάσει στην ισοφάριση ακόμα και στη νίκη. Μεγαλύτερη όλων η φάση του 68' όπου ο Λεβαντόβσκι και πάλι βρέθηκε σε θέση βολής, επιχείρησε το σουτ αλλά το δοκάρι σταμάτησε εκ νέου τη μπάλα.

ΜΠΑΓΕΡΝ: Ούλριχ, Παβάρ, Κίμιχ, Ζιλέ, Τίλιμαν (75' Σρομπενχάουζερ), Μουζιάλα, Ρόκα (75' Βάνερ), Γκνάμπρι, Ζάμπιτσερ, Λεβαντόβσκι, Μίλερ.

ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ: Ζόμερ, Γκίντερ, Ελβέντι, Γιάντσκε (67' Μπέγερ), Λάινερ (79' Χέρμαν), Κράμερ (79' Μπένες), Νόιχαουζ (67' Πλεά), Κονέ, Νετζ, Εμπολό, Στιντλ (90' Τουράμ).

Τα αποτελέσματα της 18ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

Το πρόγραμμα της 19ης αγωνιστικής

TAGS BUNDESLIGA ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΜΠΑΓΕΡΝ ΓΚΛΑΝΤΜΠΑΧ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ