BUNDESLIGA

Μπάγερ Λεβερκούζεν - Ντόρτμουντ 3-4: Ματσάρα στην Μπάι Αρένα και διπλό για τους Βεστφαλούς με δύο γκολ του Χάαλαντ

Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν
Οι παίκτες της Ντόρτμουντ πανηγυρίζουν γκολ που σημείωσαν κόντρα στη Μπάγερ Λεβερκούζεν © 2021 MARTIN MEISSNER / AP IMAGES

Η Ντόρτμουντ επικράτησε της Μπάγερ Λεβερκούζεν με 4-3 εκτός έδρας σε ένα εντυπωσιακό παιχνίδι, με τους Βεστφαλούς να έχουν ως πρωταγωνιστή, τον συνήθη ύποπτο, Έρλινγκ Χάαλαντ.

Η Μπάγερ Λεβερκούζεν υποδέχθηκε την Ντόρτμουντ στην Μπάι Αρένα για την τέταρτη αγωνιστική της Bundesliga, με τις δύο ομάδες να προσφέρουν πλούσιο θέαμα, και τους Βεστφαλούς να παίρνουν το τρίποντο με 3-4. Η Ντόρτμουντ έφτασε τους εννιά βαθμούς, μετά την ολοκλήρωση τεσσάρων αγωνιστικών, ενώ η Μπάγερ Λεβερκούζεν έχει επτά βαθμούς.

Οι "ασπιρίνες" πήραν το προβάδισμα στο σκορ με τον Βιρτζ στο 9ο λεπτό, έπειτα από ασίστ του Παουλίνιο. Ο Γκερέιρο έχασε την μπάλα από τον Φρίμπονγκ, αυτός την έδωσε στον Βραζιλιάνο φορ και αυτός με τη μία την έδωσε στον Βιρτζ για το 1-0.

Οι Βεστφαλοί απάντησαν στο 37' με τον Χάαλαντ. Ο Μενιέ έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Νορβηγός φορ πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους με την μπάλα να καταλήγει στην αριστερή γωνία του Χραντέτσκι. Δυο λεπτά μετά ο Μπέλιγχαμ βρήκε δίχτυα, ωστόσο με παρέμβαση του VAR ο Άγγλος μέσος υποδέχθηκε οφσάιντ.

Οι γηπεδούχοι ανέκτησαν εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ, με τον Πάτρικ Σικ. Οι παίκτες του Σέον έκλεψαν την μπάλα στο δικό τους τρίτο και έφυγαν στην αντεπίθεση. Ο Βιρτς έστρωσε στον Σικ την κατάλληλη στιγμή και αυτό με ωραίο πλασέ εντός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο δεύτερο μέρος οι παίκτες του Μάρσελ Ροζ πέρασαν στην αντεπίθεση και ισοφάρισαν εκ νέου με τον Μπραντ. Ο Χάαλαντ συνδυάστηκε ταχύτατα με τον Γερμανό μέσο και εκείνος από κοντά έκανε το 2-2 με υποδειγματικό πλασέ.

Έξι λεπτά μετά η Μπάγερ Λεβερκούζεν ανέκτησε εκ νέου το προβάδισμα στο σκορ με τον Ντιαμπί. Ο Γάλλος φορ με ένα εξαιρετικό τελειώμα, αφού πρώτα έκανε ένα τσαφ, έκανε το 3-2 από το ύψος της περιοχής.

Η Ντόρτμουντ ολοκλήρωσε την ανατροπή σε διάστημα τεσσάρων λεπτών. Αρχικά ισοφάρισε με τον Γκερέιρο στο 71' με απευθείας εκτέλεση φάουλ, ενώ ο Χάαλαντ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι διαμόρφωσε το τελικό σκορ (3-4).

Στα άλλα παιχνίδια, η Βόλφσμπουργκ συνέχισε με νίκες στη φετινή Bundesliga, πανηγυρίζοντας ένα ωραίο διπλό με 2-0 επί της Γκρόιτερ. Μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα ο Νμέτσα άνοιξε το σκορ, με τον Βέχορστ να "κλειδώνει" τη νίκη για τη Βόλφσμπουργκ στο 90+1'.

Την ίδια στιγμή και η Μάιντς απέδρασε με το τρίποντο κόντρα στη Χόφενχαϊμ, με τα γκολ των Μπούρκαρντ και Ινγκβάρτσεν στο 21' και 77' αντίστοιχα να χαρίζουν τη νίκη στους φιλοξενούμενους.

Κατά τα λοιπά, η Φράιμπουργκ αναδείχθηκε ισόπαλη σε 1-1 κόντρα στην Κολωνία, με τους φιλοξενούμενος αν και προηγήθηκαν στο 33' με γκολ του Μοντέστ, να χάνουν το τρίποντο μέσα από τα χέρια τους, εξαιτίας του αυτογκόλ του Τσίκος. Οι φιλοξενούμενοι λύγισαν αφού από το 74' και έπειτα αγωνίζονταν με παίκτη λιγότερο, μετά την αποβολή του Κάιντς.

Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση με την Ουνιόν κόντρα στην Άουγκσμπουργκ, με τις δύο ομάδες να μένουν στο 0-0.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής

Η βαθμολογία της Bundesliga

TAGS BUNDESLIGA ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ