EURO 2020

Μουρίνιο: "Πιστεύω ότι η Ιταλία θα είναι στα ημιτελικά του Euro"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ πριν από αγώνα Premier League απέναντι στην Έβερτον (16 Απριλίου 2021)
Ο Ζοζέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τότεναμ πριν από αγώνα Premier League απέναντι στην Έβερτον (16 Απριλίου 2021) @ 2021 CLIVE BRUNSKIL/ASSOCIATED PRESS

Εγκωμιαστικά σχόλια για την εθνική Ιταλίας έκανε ο Ζοζέ Μουρίνιο, τονίζοντας πως είναι δύσκολο για κάποιον να βρει αδύναμα σημεία στην σκουάντρα ατζούρα και εκτιμώντας πως θα είναι μέσα στις 4 καλύτερες ομάδες του Euro 2020.

Η εθνική Ιταλίας είναι μία από τις πιο καλοδουλεμένες και φορμαρισμένες εθνικές ομάδες που κυκλοφορούν στα ευρωπαϊκά γήπεδα την τελευταία διετία και δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν πως το νεανικό σύνολο που έχει δημιουργήσει ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ικανό να φτάσει σε μία μεγάλη διάκριση στην τελική φάση του Euro 2020.

Ένας από τους υποστηρικτές της σκουάντρα ατζούρα λόγω του ποδοσφαίρου που αποδίδει το τελευταίο διάστημα είναι και ο Ζοζέ Μουρίνιο, με τον τεχνικό της Ρόμα να υποστηρίζει -μέσω αρθρογραφίας του στην αγγλική Sun- ότι είναι δύσκολο για κάποιον αντίπαλο να βρει αδύνατα σημεία στην Ιταλία και να εκφράζει την πίστη του ότι θα έχει θέση στην τελική τετράδα του τουρνουά.

"Θα παρατηρώ με προσοχή τους παίκτες της Ρόμα που παίζουν στην Ιταλία: τους Σπινατσόλα, Κριστάντε και Πελεγκρίνι. Θα επικεντρωθώ σε αυτούς βλέποντας την Ιταλία, ωστόσο έχω να πω ότι οι ατζούρι έχουν ένα καλό μείγμα με έμπειρους παίκτες και παίκτες που ξέρουν να νικούν", δήλωσε αρχικά ο τεχνικός της Ρόμα, για να συνεχίσει την ανάλυσή του για την Ιταλία λέγοντας:

"Ο Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι ένας προπονητής μεγάλης εμπειρίας που την τελευταία 20ετία έχει κοουτσάρει στα καλύτερα πρωταθλήματα και στις κορυφαίες ποδοσφαιρικά χώρες. Έδειξαν από τα προκριματικά κιόλας πόσο άξιοι είναι.

Η ομάδα έχει βελτιωθεί υπό τις οδηγίες του. Τους έχει βοηθήσει πολύ στο επιθετικό κομμάτι χωρίς να ξεχνούν τη φύση τους, που είναι η τέχνη της άμυνας.

Είναι δύσκολο να βρεις αδύναμα σημεία σε αυτή την ομάδα. Πιστεύω πως θα είναι μέσα στις τέσσερις καλύτερες ομάδες του τουρνουά".

Όσον αφορά στο ποια ομάδα χρίζει ως φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, ο Μουρίνιο στάθηκε στην πρωταθλήτρια κόσμου, Γαλλία, λέγοντας χαρακτηριστικά: "Όταν έχεις στην ομάδα σου τον Εμπαπέ, είναι πραγματικά δύσκολο να μη νικήσεις".

TAGS EURO 2020 ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΡΟΜΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ