ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Μία ημέρα θα πάω στην Σαουδική Αραβία, η Ρόμα δέχεται κριτική από ψευτοδιανούμενους του ποδοσφαίρου"

Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε αγώνα της Ρόμα απέναντι στην Έμπολι για την Serie A | 17 Σεπτεμβρίου 2023
Ο Ζοζέ Μουρίνιο σε αγώνα της Ρόμα απέναντι στην Έμπολι για την Serie A | 17 Σεπτεμβρίου 2023 @2023 ALESSANDRA TARANTINO/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο μίλησε σε συνέντευξή του σε ιταλικό τηλεοπτικό σταθμό για την ξεχωριστή σχέση που έχει με την Ρόμα και τον κόσμο της αλλά και την άδικη κριτική που δέχεται ο σύλλογος ενώ άφησε ανοιχτό το παράθυρο της Σαουδικής Αραβίας για το μέλλον.

Ο Ζοζέ Μουρίνιο εξακολουθεί να έχει ερωτηματικά για το μέλλον του στην Ρόμα λόγω του Financial Fair Play που περιορίζει σημαντικά το σύλλογο όμως η σχέση με την ομάδα της αιώνιας πόλης και τους οπαδούς της είναι ιδιαίτερη, κάτι που ο ίδιος φρόντισε να διατρανώσει μέσω συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό της γειτονικής χώρας "TG1".

Κατά τη διάρκειά της ο Πορτογάλος υποστήριξε πως η ομάδα δέχεται πολύ μεγάλη κριτική και είναι ελάχιστα προστατευμένη, κάνοντας λόγο για ψευτοοπαδούς και ψευτοδιανοούμενους που έχει μπροστά της, ενώ άφησε να εννοηθεί πως έχει στο μυαλό του την Σαουδική Αραβία αλλά όχι για το κοντινό προπονητικό του μέλλον.

"Πάντα έχω επιθυμία και επαγγελματική ευθύνη αλλά υπάρχει κάτι παραπάνω εδώ. Αυτοί οι άνθρωποι αλλάζουν την θερμοκρασία του σώματός σου με τη θέρμη τους.

Αγαπώ αυτούς τους ανθρώπους και για αυτό έχω το παραμικρό πρόβλημα να πω ότι η Ρόμα είναι πολύ ξεχωριστή για την καριέρα μου.

Πιστεύω ότι ασκείται υπερβολική κριτική στην Ρόμα. Υπάρχει κάτι μέσα που ανοίγει την πόρτα σε αυτές τις καταστάσεις, όμως η Ρόμα δέχεται πολύ μεγάλη κριτική όπως και ο Μουρίνιο", τόνισε χαρακτηριστικά ο special one, για να προσθέσει:

"Ένα μικρό παράδειγμα: η πορεία μας προς τον τελικό του Europa League ήταν πολύ εύκολη, για μερικούς. Δείτε τι κάνει η Ζάλτσμπουργκ στο Champions League, η Σοσιεδάδ επίσης, η Φέγενορντ είναι ακόμη στο κυνήγι της πρόκρισης όπως επίσης και η Λεβερκούζεν.

Νομίζω πως το τελευταίο ματς που έχασε η Λεβερκούζεν ήταν πέρυσι με την Ρόμα. Εάν ήμουν άλλος προπονητής, σε άλλη ομάδα με διαφορετικό προφίλ, θα ήταν εντελώς διαφορετικό το αφήγημα.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα επειδή το έχω διαχειριστεί σε όλη την καριέρα μου. Το είχα συνηθίσει 10 χρόνια πριν, οπότε δεν είναι πρόβλημα τώρα.

Πιστεύω όμως ότι είναι πρόβλημα για την Ρόμα επειδή αξίζουν μεγαλύτερη εκτίμηση. Είναι πρόβλημα για τους οπαδούς, που αξίζουν πολύ μεγαλύτερο σεβασμό. Είναι όμως η χαρά για τους ψευτο-οπαδούς και τους ψευτο-διανοούμενους του ποδοσφάιρου για να μας ασκούν κριτική".

Όσον αφορά στο μέλλον του, ο έμπειρος Πορτογάλος προπονητής άφησε ανοιχτό το παράθυρο της Σαουδικής Αραβίας για το μέλλον ενώ απάντησε στη φημολογία που τον έχει συνδέσει με την Ρεάλ ως διάδοχος του Κάρλο Αντσελότι:

"Πιστεύω ότι μία ημέρα θα πάω στην Σαουδική Αραβία. Όταν όμως λέω μία ημέρα δεν εννοώ αύριο ή μεθαύριο. Εγώ στην Ρεάλ; Μα όταν έχεις έναν σούπερ προπονητή, γιατί να σκέφτεσαι κάποιον άλλον;

Εγώ ως φίλος της Ρεάλ και του Αντσελότι, πιστεύω ότι η σεζόν τους θα πάει φανταστικά και ο Κάρλο θα είναι και του χρόνου εκεί. Είμαι σίγουρος πως με το πρώτο σινιάλο του Φλορεντίνο Πέρες ο Κάρλο θα παραμείνει επειδή είναι τέλειος για την Ρεάλ και η Ρεάλ είναι τέλεια ομάδα για εκείνον.

Μόνο ένας τρελός θα έφευγε όταν η Ρεάλ τον θέλει. Και εκείνος ο τρελός είμαι εγώ..."

Κάνε follow το NEO Instagram του SPORT24

TAGS ΡΟΜΑ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ ΙΤΑΛΙΑ SERIE A
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ