ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουρίνιο: "Είμαι έτοιμος να αρχίσω ξανά, μου άνοιξε δύο φορές η πόρτα της εθνική Πορτογαλίας"

Roma's head coach Jose Mourinho stands on the field during a warm up prior to the start of the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Denes Erdos)
Roma's head coach Jose Mourinho stands on the field during a warm up prior to the start of the Europa League final soccer match between Sevilla and Roma, at the Puskas Arena in Budapest, Hungary, Wednesday, May 31, 2023. (AP Photo/Denes Erdos) AP PHOTO / DENES ERDOS

Ο Ζοζέ Μουρίνιο τόνισε σε συνέντευξή του πως έχει στόχο να επιστρέψει στους πάγκους το καλοκαίρι ενώ αποκάλυψε πως μέχρι στιγμής έχει δεχτεί δύο προτάσεις από την εθνική Πορτογαλίας για να αναλάβει το ρόλο του ομοσπονδιακού προπονητή.

Εδώ και μερικούς μήνες ο Ζοζέ Μουρίνιο είναι... εκτός παιχνιδιού μετά από την απόφαση της διοίκησης της Ρόμα να του δείξει την πόρτα της εξόδου και πολλοί είναι εκείνοι που αναρωτιούνται πότε θα κάνει το επόμενο βήμα στην καριέρα του και πού θα είναι αυτό.

Ο ίδιος κρατάει μέχρι στιγμής κλειστά τα χαρτιά του, με τον 61χρονο Πορτογάλο να παραχωρεί πάντως συνέντευξη στον Φαμπρίτσιο Ρομάνο και να του αποκαλύπτει την επιθυμία του να επιστρέψει στους πάγκους το καλοκαίρι, τονίζοντας παράλληλα ότι είχε δύο φορές τη δυνατότητα να ηγηθεί του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος της πατρίδας του.

"Είμαι έτοιμος να αρχίσω ξανά. Δεν χρειάζεται να ξεκουραστώ ή να σκεφτώ όπως γίνεται συνήθως, είμαι έτοιμος. Αισθάνομαι δυνατός και εντάξει, είμαι πραγματικά έτοιμος.

Δεν θέλω όμως να πάρω λανθασμένη απόφαση. Πρέπει να είμαι υπομονετικός. Ο στόχος μου είναι να αρχίσω ξανά το καλοκαίρι", τόνισε χαρακτηριστικά, για να μιλήσει κατόπιν για το φλερτ με την εθνική Πορτογαλίας που δεν ευοδώθηκε δις:

"Είχε ανοίξει η πόρτα δύο φορές για να πάω στην εθνική Πορτογαλίας. Την πρώτη φορά ήμουν στην Ρεάλ αλλά ο Φλορεντίνο μού είπε: "με τίποτα".

Τη δεύτερη φορά ήμουν στην Ρόμα και απολύθηκα λίγους μήνες αργότερα αλλά δεν το μετανιώνω".

Στην ίδια συνέντευξη, ο Special One αναφέρθηκε και στους δύο σερί ευρωπαϊκούς τελικούς που πήρε μέρος με την Ρόμα (πήρε το 2022 το Conference League και έχασε το 2023 το Europa) λέγοντας τα εξής: "Είμαι χαρούμενος που είμαι ο μοναδικός προπονητής την περασμένη διετία με δύο ευρωπαϊκούς τελικούς.

Συνήθως οι κορυφαίοι προπονητές είναι στο τιμόνι κορυφαίων ομάδων και έχουν περισσότερες πιθανότητες να βρίσκονται στον τελικό... ήταν κάτι το ξεχωριστό.

Θα είμαι πάντα κάτι περισσότερο από ένας προπονητής. Σε κάποιες ομάδες είσαι προπονητής, σε κάποιες άλλες χρειάζεται να είσαι προπονητής, τεχνικός διευθυντής, διευθυντής επικοινωνίας, το πρόσωπο που υπερασπίζεται τον σύλλογο και τους παίκτες, εγώ θέλω να είμαι προπονητής.

Ήμουν προπονητής στην Ίντερ, στην Ρεάλ, στην Τσέλσι, στην Πόρτο. Σε κάποιους άλλους συλλόγους, δεν ήμουν ο προπονητής".

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ