ΡΟΜΑ

Μουρίνιο: "Δεν με νοιάζει να βάλω το όνομά μου στα βιβλία της ιστορίας της Ρόμα"

Μουρίνιο: "Δεν με νοιάζει να βάλω το όνομά μου στα βιβλία της ιστορίας της Ρόμα"
@2023 MARTIN MEISSNER/AP IMAGES

Ο Ζοζέ Μουρίνιο οδήγησε την Ρόμα σε ευρωπαϊκό τελικό και στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της, ωστόσο στις δηλώσεις του μετά την πρόκριση εις βάρος της Λεβερκούζεν άφησε να εννοηθεί πως δεν τον απασχολεί η δική του υστεροφημία.

Έναν χρόνο μετά από την κατάκτηση του Conference League (1-0 επί της Φέγενορντ στον τελικό) η Ρόμα τα κατάφερε ξανά, με τον Ζοζέ Μουρίνιο να την οδηγεί στη δεύτερη σεζόν του στον πάγκο της σε έναν ακόμα τελικό, αυτή τη φορά στο Europa League όπου θα αντιμετωπίσει την εξάκις κάτοχο του τροπαίου, Σεβίλλη.

Η πορεία της μέχρι την Βουδαπέστη μόνο εύκολη δεν ήταν και στους "4" χρειάστηκε να αποκλείσει την Μπάγερ (αποσπώντας 0-0 στη ρεβάνς του Λεβερκούζεν μετά το υπέρ της 1-0 στην Ρώμη), με τον Πορτογάλο τεχνικό να πλέει σε πελάγη ευτυχίας στο φινάλε της αναμέτρησης και να ζητάει από τους φίλους των τζαλορόσι να συνεχίσουν να στηρίζουν τους ποδοσφαιριστές του.

"Αυτό που με απασχολεί δεν είναι να βάλω το όνομά μου στα βιβλία της ιστορίας της Ρόμα αλλά να βοηθήσω αυτά τα παιδιά να μεγαλώσουν και να πετύχουν σημαντικά πράγματα.

Είναι επίσης να βοηθήσω τους οπαδούς της Ρόμα που μου έχουν δώσει τόσα πολλά από την πρώτη μου ημέρα εδώ. Είναι τεράστια χαρά για μένα να βρεθώ σε ακόμη έναν τελικό", τόνισε ο special one στο Sky Sport και συμπλήρωσε:

"Η πρόκριση κρίθηκε σε μικρές λεπτομέρειες, αυτές κάνουν τη διαφορά Εάν δεν είχαμε τον Σμόλινγκ στον πάγκο για να τον χρησιμοποιήσουμε, ίσως να μην τα καταφέρναμε, θα ήταν δύσκολα για εμάς.

Τα παιδιά δίνουν τα πάντα, το ματς είναι αποτέλεσμα δουλειάς, εμπειρίας, τακτικής γνώσης, και το να ξέρεις πώς να μείνεις στα παιχνίδια. Είναι μία εκπληκτική ομάδα.

Εάν μπορώ να ζητήσω κάτι περισσότερο από τους οπαδούς της Ρόμα, αυτά τα παιδιά αξίζουν κάτι ξεχωριστό την ερχόμενη Δευτέρα, αρχίζοντας από την προπόνηση στην Τριγκόρια".

Μήνυμα από Μουρίνιο για τα θύματα των πλημμυρών

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Ζοζέ Μουρίνιο δεν ξέχασε το δράμα που βιώνει αυτή τη στιγμή η Ιταλία, με 13 ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 10.000 να έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους μέχρι στιγμής, από τις πλημμύρες στην Εμίλια Ρομάνια, με το μήνυμά του να συνιστά κατάθεση ψυχής:

"Θέλω να στείλω ένα μήνυμα στην Εμίλια Ρομάνια, δύναμη. Στις δυσκολίες καταφέρνεις να βρεις το καλύτερο από σένα τον ίδιο, είναι στιγμής μεγάλης γιορτής στην Ρώμη αλλά δεν μπορούμε να ξεχνάμε τη θλίψη του κόσμου".

TAGS ΡΟΜΑ EUROPA LEAGUE ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΙΤΑΛΙΑ ΖΟΖΕ ΜΟΥΡΙΝΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ