ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Το Καμερούν απέκλεισε την Αλγερία στο 120+4', πρόκριση και για Μαρόκο, Τυνησία

Οι παίκτες του Καμερούν πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στις Κομόρες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 24 Ιανουαρίου 2022
Οι παίκτες του Καμερούν πανηγυρίζουν νίκη κόντρα στις Κομόρες για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής | 24 Ιανουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η Αλγερία σκόραρε στο 118' και νόμιζε ότι προκρίθηκε στο Μουντιάλ, όμως το Καμερούν βρήκε το γκολ της πρόκρισης στο 124' της παράτασης με τον Καρλ Τοκό Εκαμπί. Στα τελικά και το Μαρόκο με την Τυνησία.

Το θρίλερ στην Μπλίντα είχε μία απίθανη εξέλιξη, με την Αλγερία να πανηγυρίζει από το 118' μέχρι το 124', αλλά το Καμερούν να παίρνει την πρόκριση στην παράταση με τη νίκη 2-1!

Οι Αλγερινοί σκόραραν με κεφαλιά του Αχμέντ Τουμπά και νόμιζαν ότι πήραν την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Οι καθυστερήσεις του Ισλάμ Σλιμανί όμως έδωσαν μια τελευταία ευκαιρία στην ομάδα του Ριγκομπέρτ Σονγκ, η οποία τελικά με γκολ του Καρλ Τοκό Εκαμπί στο 4ο λεπτό των καθυστερήσεων επιστρέφει σε τελική φάση Μουντιάλ (8η συμμετοχή).

Τα "αδάμαστα λιοντάρια" είχαν επικρατήσει με 1-0 στο 90λεπτο χάρη σε γκολ του Έρικ Μαξίμ Τσουπό Μοτίνγκ, ισοφαρίζοντας το σκορ του πρώτου αγώνα. Οι "αλεπούδες" ήταν καλύτερες στην παράταση, έστειλαν την μπάλα στα δίχτυα αρχικά με τον Σλιμανί αλλά το γκολ ακυρώθηκε λόγω χεριού και τελικά τη λύση φάνηκε ότι έδωσε ένας αμυντικός που πέρασε ως αλλαγή.

Αλλαγή πέρασε και ο Πιερ Κούντε του Ολυμπιακού στο 87' (οι Ντέβις Επασί του ΟΦΗ και Κένι Σόνι του Αστέρα έμειναν στον πάγκο), ο οποίος ήταν ένας από τους παίκτες που πανηγύρισαν στο τέλος, την ώρα που οι Αλγερινοί ξάπλωσαν στο έδαφος με δάκρυα στα μάτια, μεταξύ των οποίων και ο προπονητής τους, Τζαλμέλ Μπελμαντί.

Το Μαρόκο έπιασε από το λαιμό το Κονγκό και με τη νίκη 4-1 έσβησε το 1-1 του πρώτου αγώνα. Ο Αζεντίν Ουναχί με δύο γκολ και ο Ταρίκ Τισουνταλί με ένα στις καθυστερήσεις του 1ου ημιχρόνου έστρωσαν χαλί πρόκρισης πριν συμπληρωθεί μια ώρα αγώνα. Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά ψάχνοντας το θαύμα και οι Μαροκινοί με τον Ασράφ Χακιμί ολοκλήρωσαν το θρίαμβο (παρά το γκολ του Μπεν Μαλανγκό στο τέλος), φτάνοντας για έκτη φορά σε τελική φάση.

Η Τυνησία είχε κάνει πάνω απ' τη μισή δουλειά στο πρώτο παιχνίδι, χάρη στη νίκη 1-0 μέσα στο Μάλι και το 0-0 του δεύτερου αγώνα ολοκλήρωσε την πρόκριση για δεύτερο σερί τουρνουά και έκτο συνολικά. Οι φιλοξενούμενοι έκαναν τα πάντα για να βρουν έστω ένα γκολ, είχαν την μπάλα διαρκώς στα πόδια τους, όμως δεν δημιούργησαν πολλές πραγματικά καλές στιγμές κι έτσι οι Τυνήσιοι κατάφεραν να κρατήσουν το προβάδισμά στο συνολικό σκορ και να πάρουν την πρόκριση.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ