ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Σουηδία και Δανία διαμαρτύρονται για την καταπάτηση δικαιωμάτων των εργατών στο Κατάρ

Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία στο Euro 2020
Ο Εμίλ Φόρσμπεργκ με την εθνική Σουηδίας κόντρα στη Σκωτία © 2021 STU FORSTER - POOL PHOTO/ASSOCIATED PRESS

Σουηδία και Δανία διαμαρτύρονται για τις συνθήκες που επικρατούν στο Κατάρ σχετικά με τα δικαιώματα των εργατών, ενόψει του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022.

Το τέλος του 1ου γύρου των προκριματικών της ευρωπαϊκής ζώνης του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022 έδωσε βήμα σε Δανία και Σουηδία για να εκφραστούν εις βάρος των συνθηκών που επικρατούν στην οικοδέσποινα χώρα, το Κατάρ.

Τη Δευτέρα, οι άνθρωποι της εθνικής Δανίας υποστήριξαν ότι οι διεθνείς παίκτες θα έχουν "μηνύματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα" στα ρούχα που θα φορούν στις προπονήσεις στο Κατάρ. Η ποδοσφαιρική ομοσπονδία της χώρας επίσης υποστήριξε ότι θα ελαχιστοποιήσει τα ταξίδια της στο Κατάρ για τα στελέχη και τους υπαλλήλους της, ώστε "η συμμετοχή στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου θα είναι κυρίως αθλητική και όχι προωθητική για τις εκδηλώσεις των διοργανωτών".

Τη σκυτάλη πήρε η Σουηδία (η οποία βρίσκεται στα playoffs), αφού την Πέμπτη οι λίγκες της χώρας υπέγραψαν τη διαμαρτυρία της Διεθνούς Αμνηστίας που δίνει "κόκκινη κάρτα στη FIFA" και απαιτεί η παγκόσμια ποδοσφαιρική ομοσπονδία να υποστηρίξει τα δικαιώματα των μεταναστών εργατών.

Το Κατάρ βρίσκεται στο επίκεντρο κριτικής εδώ και χρόνια για τις νομοθεσίες του σχετικά με την εργασία και για τις συνθήκες που επικρατούν στα εργοτάξια των εγκαταστάσεων που θα χρησιμοποιηθούν για το Παγκόσμιο Κύπελλο 2022.

"Δεν μπορούμε να επηρεάσουμε πλέον το πού θα διεξαχθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο, όμως μπορούμε να πιέσουμε ώστε να δείξουμε στη FIFA ότι πιστεύουμε πως η απόφαση είναι απαράδεκτη από τη στιγμή που λήφθηκε και ότι πρέπει να αναλάβει μεγλύτερη ευθύνη για τους μετανάστες εργάτες", υποστήριξε ο Γενς Άντερσον, πρόεδρος των επαγγελματικών λιγκών της χώρας.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΕΘΝΙΚΗ ΔΑΝΙΑΣ ΕΘΝΙΚΗ ΣΟΥΗΔΙΑΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ