ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Πώς το Κατάρ θέλει να λύσει το πρόβλημα διαμονής

Η Ντόχα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου
Η Ντόχα πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2021 AP PHOTO/DARKO BANDIC, FILE

Το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ πλησιάζει, με τους διοργανωτές να έχουν σοβαρό πρόβλημα σε καταλύματα. Πώς θα προσπαθήσουν να λύσουν το ζήτημα.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ. Στις 21 Νοεμβρίου θα γίνει η σέντρα, ενώ το τουρνουά θα ολοκληρωθεί στις 18 Δεκεμβρίου.

Τα έργα στο Κατάρ συνεχίζονται, όπως φυσικά οι αναφορές για καταπάτηση ανθρωπίνων και εργασιακών δικαιωμάτων. Η διοργανώτρια χώρα έχει δεχθεί και κριτική για το μπορούν να φιλοξενηθούν στη χώρα και μέλη της LGBTQ+ κοινότητας.

Ένα από τα ζητήματα που επίσης εγείρονται είναι αυτό της διαμονής. Το κανάλι στο Youtube Tifo Football παρουσιάζει τα προβλήματα που υπάρχουν. Μέχρι στιγμής τα περισσότερα ξενοδοχεία ένα κλεισμένα από τη FIFA, τους χορηγούς και τα Μedia.

Το Κατάρ αναμένει περίπου 850.000 θεατές τις τέσσερις εβδομάδες. Αναλυτικά, οι διοργανωτές περιμένουν την πρώτη εβδομάδα 559.000 κόσμο. Μάλιστα υπάρχει η εκτίμηση πως στις 27-28 Νοεμβρίου περίπου 276.000 κάτοχοι εισιτηρίων θα αναζητούν διαμονή. Με βάσει τα παραπάνω οι τουριστικές Αρχές εκτιμούν πως θα χρειαστούν 130.000 δωμάτια ξενοδοχείων.

Μέχρι στιγμής στο Κατάρ υπάρχουν περίπου 34.000 δωμάτια, ενώ αυτός ο αριθμός θα αυξηθεί κατά 25.000 έως και τον Νοέμβριο, όταν δηλαδή θα εκκινήσει το Παγκόσμιο.

Πώς θα λυθεί το πρόβλημα

Ωστόσο, παραμένει ένα μεγάλο έλλειμα σε καταλύματα και κάποια από αυτά δεν θα είναι προσιτά οικονομικά σε όλους τους επισκέπτες. Οι διοργανωτές ψάχνουν λύσεις προκειμένου να αποφευχθούν μεγάλα προβλήματα.

Μία λύση που δοκιμάστηκε στο Arab Cup φέτος είναι η φιλοξενία από ντόπιους. Ωστόσο, η συντηρητική κουλτούρα της χώρας δεν επιτρέπει να εφαρμοστεί κάτι τέτοιο σε μεγάλο βαθμό. Δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια που θα βρίσκονται στο Κατάρ θα προσφέρουν επίσης περίπου 4.000 δωμάτια, με την τιμή να ανέρχεται στις 3.000 λίρες για έξι νύχτες.

Μία επίσης επιλογή διαμονής είναι το κάμπινγκ στην έρημο έξω από την Ντόχα. Οι διοργανωτές πήραν την τεχνογνωσία φεστιβάλ, όπως του Κοατσέλα και του Γκλάστονμπερι. Όμως και αυτή η περίπτωση δεν είναι μία σταθερή λύση, αλλά μία εμπειρία της κουλτούρας της χώρας.

Επιπλέον, έχει δημιουργηθεί και η πόλη Μαντινάτνα λίγο έξω από την Ντόχα. Εκεί έχουν χτιστεί ξενοδοχεία, όπως και ενοικιαζόμενα σπίτια. Συνολικά με την συμβολή της πόλης-δορυφόρου, ο αριθμός των δωματίων ανεβαίνει στα 80.000. Επιπλέον οι Αρχές ζητούν από τους κατοίκους να νοικιάσουν δωμάτια στο Airbnb, με τις τιμές να είναι υψηλές.

Παρόλα τα προβλήματα οι διοργανωτές ευελπιστούν πως τα προβλήματα θα λυθούν μέχρι την έναρξη και θα υπάρξουν ζητήματα κατά τη διάρκεια του τουρνουά.

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ