ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Μουντιάλ: Η Αίγυπτος πήρε πρώτη ρεβάνς απ' τη Σενεγάλη, στο μηδέν Γκάνα και Νιγηρία

Μονομαχία Σαλάχ - Κουλιμπαλί στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ της Αιγύπτου και της Σενεγάλης | 6 Φεβρουαρίου 2022
Μονομαχία Σαλάχ - Κουλιμπαλί στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής μεταξύ της Αιγύπτου και της Σενεγάλης | 6 Φεβρουαρίου 2022 @2022 THEMBA HADEBE/AP IMAGES

Η Αίγυπτος επικράτησε 1-0 της Σενεγάλης ύστερα από την ήττα της στον τελικό του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2022. "Λευκή" ισοπαλία για Γκάνα και Νιγηρία.

Το πρώτο... ριπλέι του τελικού του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής βρήκε την Αίγυπτο να εκδικείται τη Σενεγάλη και να παίρνει τη νίκη με 1-0. Το αυτογκόλ του Σαλιού Σισέ έδωσε προβάδισμα στους "Φαραώ" για την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022, αν και οι δύο χώρες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους στην έδρα της πρωταθλήτριας Αφρικής την Τρίτη.

Ο αμυντικός της Νανσί στάθηκε άτυχος στο 4ο λεπτό, όταν ο Μοχάμεντ Σαλάχ από κοντά έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι κι από εκεί αυτή εξοστρακίστηκε στο σώμα του Σις για να καταλήξει στα δίχτυα. Σαν να μην έφτανε αυτό για τον Αλιού Σισέ, έχασε τον Αμπντού Ντιαλό στο 14' με τραυματισμό και τη θέση του πήρε ο Παπ Αμπού Σισέ του Ολυμπιακού.

Το γκολ αυτό, το πρώτο της Αιγύπτου κόντρα στη Σενεγάλη από το 2006, έδωσε τη δυνατότητα στους γηπεδούχους να ρίξουν το ρυθμό και να προσπαθήσουν να κρατήσουν το προβάδισμα. Οι παίκτες του Κάρλος Κεϊρός ήταν αυτοί με τις πιο καλές στιγμές στο παιχνίδι πάντως, μία εξ αυτών αρκετά καλή για να λογίζεται ως ευκαιρία. Το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους κι οι δύο ομάδες θα διασταυρώσουν ξανά τα ξίφη τους στη Ντιαμνιαντιό.

Γκάνα και Νιγηρία έμειναν στο 0-0 στο Κουμάσι και σε τέσσερις μέρες στην Αμπούτζα θα προκύψει ο τελικός νικητής του ζευγαριού. Ο αγώνας ήταν αρκετά αμφίρροπος, αλλά όχι θεαματικός. Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να κυριαρχήσει και η "λευκή" ισοπαλία αντικατοπτρίζει πλήρως τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών των δύο ομάδων.

Τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της τρίτης προκριματικής φάσης

Τα αποτελέσματα των δεύτερων αγώνων της τρίτης προκριματικής φάσης

TAGS ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ